Ana Sayfa GÜNCEL Mayıs 7’sinde Gelenekler Devam Etti

Mayıs 7’sinde Gelenekler Devam Etti

731
0
Paylaş

Mayıs 7’si geleneği bu yılda dolu dolu yaşandı. Miladi takvime göre Mayıs ayının 20’sine denk gelen ve Rumi Takvimde Mayıs’ın 7’si olan günde gelenekler devam ettirildi. Günün erken saatlerinde deniz kenarlarına inen vatandaşlar 7 dalga üzerinden atlayarak dileklerini tuttular.

Farklı ilçelerden ve kırsal bölgelerden gelen vatandaşlar Mayıs 7’sini geleneğini Fatsa Sahilde yaşadı. Sabahın erken saatlerinde deniz kenarlarına gelen her yaştan insan ilk olarak kıyıda bekleyerek 7 dalganın üzerinden atladı ve dilek dilediler. Daha sonrasında sahilde hem güneşin tadını çıkartarak çocukları ile zaman geçirdiler.

Deniz kenarında bekleyen ve 7 dalgadan atlayarak dilek dileyen insanlar, “Her sene Mayıs 7’sinde dalgalardan atlıyoruz. Bilmiyoruz belki bize öyle geliyor ama dileklerimiz kabul oluyor. Çocukluğumuzdan bu yana böyle gördük. Öyle ki, köylerimizde ekinlerimizin çoğu hala Mayıs 7’sinden sonra tarlalara ekilir. Bahar ve bolluk geldi diye biliriz. Merkez alanlarda önceden daha fazla Mayıs 7’sine inanan olurdu. Şimdi çok fazla insan umursamıyor. Geçmişte bayram havasında yaşanırdı. Belki de Ramazan Ayı dolayısıyla insanlar kendi hallerinde bu günü geçiriyorlar” diye konuştular.

Her yaştan insanın olduğu sahilde boydan boya tezgahlar kurularak vatandaşlar her çeşit ürünlerini sundu. Fatsa İskelesinde ise hem havanın güzelliğini fırsat bilen amatör balıkçılar gün boyunca balık tutmanın keyfini yaşadılar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here