Ana Sayfa GÜNCEL ENVER YILMAZ “ORDU’DA İKİ KİŞİNİN MİRASINI YEDİLER”

ENVER YILMAZ “ORDU’DA İKİ KİŞİNİN MİRASINI YEDİLER”

19
0
Paylaş

“SİZ İNSANSINIZ, BİZLER İNSANOĞLU”

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İYİ Parti Ordu Geneli kadın üyeleri ve Ordu’da çalışan kadın gazeteciler ile bir araya geldi.

Kadınlara özel olarak hazırlanan davette Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, Eşi Yeter Yılmaz, İYİ Parti Ordu İl Teşkilatı ve İlçe Teşkilatları tam kadro olarak alanda yerini aldı. Ordu’da gerçekleşen programa yoğun ilgi olurken İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz’ın konuşmasının başlangıcında Neşet Ertaş’ın ‘Kadın İnsandır, Bizler İnsanoğlu’ sözüyle başlaması alanda bulunan kadınlar tarafından ayakta alkışlanırken, Kadın Gününde kadınların yüceliğini hatırlatması ise herkes tarafından beğenildi.

“SİZ İNSAN, BİZLER İNSANOĞLUYUZ”

OBB Başkan Adayı Enver Yılmaz konuşmasında, “Bizlere bugün bu mutluluğu ve gururu yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimiz ve gazilerimiz ile birlikte bizlere bu vatanı emanet eden bütün ecdadımıza teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Yılda 400 tane faili meçhul kadın cinayetinin olduğunu bir ülkede yaşıyoruz. Maalesef kadınlarımız yasal olarak bazı teminatlara kavuşmuş olsa dahi ülkemizin bulunmuş olduğu konjonktür ve yaşamış olduğu sıkıntılardan dolayı her zaman yasa ile korumak mümkün olmuyor. Ama bu duruma kadının insan, evlatlarının da insanoğlu olduğu şiarla yaklaştığımız zaman olayın biraz daha farklı yaşayabiliriz diye düşünüyorum. Kadınlarımız özellikle ben başta eşim, ailemiz ve bu salona gelen kadınlarımız olmak üzere yapmış olduğu fedakârlık bilinci, idraki içinde; olaylarımızı ve yaşadığımız süreci onlar tarafından en üst seviyede hassasiyetle takip edildiğini ve bizlere nasıl yardımcı olduklarını görüyor, biliyorum. 2014 yılı seçimlerinde son mitingimizde benim eşim Gölköy’de ki mitingimizde kar altında ıslanarak zatürre olmuştu ve benim mazbata törenime dahi katılamamıştı. Dolayısıyla eşimi ve yakın kardeşlerimi yeniden zatürre yapmamak için şimdiden kar, kıyamet demeden çalışan bütün kadınlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

SEÇİM ÇALIŞMALARININ MİMARI OLAN KADINLARA TEŞEKKÜR

İYİ Parti’ye ve kendisine desteklerin kar topu gibi büyüdüğünü belirten ve bu büyümede en büyük emeğin kadınların yaptıkları çalışmalar olduğunun altını çizen Yılmaz, “Günlük 18 Km yapmak suretiyle seçim çalışmalarımız hızla devam ediyor. Biz bütün ilçelerimiz ve beldelerimizin tamamını bitirmek suretiyle Ordu’yu başından sonuna kadar dolaştık. Dolaşmakla birlikte kadınlarımız ve gençlerimiz biz esnaf ziyareti yaparken onlarda evlere giderek bütün hemşehrilerimize dokundular. Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlattılar, anlatıyorlar. Bizim için bu neden önemli? Çünkü bir buraya geldik Ordu’nun seyrini değiştirdik. Aday olamaz dediler, olduk. Sahil şeridi başta olmak üzere Akçay’dan girişte kimse karşılamaz dediler, karşılandık. Ünye’de, Fatsa’da coşkulu kalabalık olamaz dediler mitingler yaptık. Dediler ki Altınordu Enver Yılmaz’ın ilçesi yükseklerde o potansiyel olmaz dediler; Korgan’da miting yaptık binlerle kavuştuk. Kabataş, Çatalpınar, Gölköy, Ulubey, Kabadüz, Gürgentepe aklınıza ne geliyorsa mitingler yaptık. Kar topu gibi büyüyen ve bu seçim çalışmasının zaferinin mimarı olan değerli kadın kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum. Niye böyle oldu. Meral Hanım beni aradı ve ‘sana yaşatılanı biliyorum, Ordu halkının size olan sevgisini gördüm, bizimle beraber çalışır mısın?’ dedi ve bizde bu nazik davete katıldık. Kar topu gibi büyüyen bir parti oldu. İlk önce Yüzde onduk; yirmi olduk, kırk olduk inşallah kendi plakamız 52’yide aşmak suretiyle siyasetin temellerini yeniden kuracağız.” İfadelerini kullandı.

“ORDU’DA İKİ KİŞİNİN MİRASINI YEDİLER”

Enver Yılmaz, “Ordu’da iki kişinin mirası bitti. İlk olarak 22 yıldır tek başına iktidar olan Recep Tayyip Erdoğan’ın mirasını yediler, heba ettiler, çalışmadılar. Pandemi dediler 2 yıldır yattılar, deprem dediler 1 yıl yattılar, savaş var dediler 1 yıl sokağa çıkmadılar. Ne zaman ki biz Ordu’ya geldik siz kadın olmaktan çıktınız ve onlar için değerli bir seçmen haline geldiniz. Biz geldik Ordu canlandı. Sadece bizim aday olmamızın Ordu’ya iki aylık süreç içinde katma değer en az 200 milyon liranın üzerinde. Biz Ordu’ya bereketle geldik; o berekete siz bereket kattınız; seçim sonrasında ise Ordu’da o bereketi tekrar başlatmak için çalışacağız. Tayyip Erdoğan’ın mirasını harcadılar bir, Enver Yılmaz’ın mirasını harcadılar iki.”

Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde hayata geçirdiği ve daha sonrasında kapanan projeler ve hizmetlerden bahsederek ayrıldığından sonra üzüntüsünü aktardı. Başkan Adayı Enver Yılmaz, Ordu’nun Ordulular tarafından yönetileceğinin sözünü verirken; ayrışmadan, ötekileştirmeden, birlik ve beraberlik içerisinde olunacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından ise Kadınlar Günü programına katılan hiçbir kadını kırmayan İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, tek tek fotoğraf çekinerek kadınlarla hasbihal etti.

Haber: Gökçe Demirbaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here