Ana Sayfa GÜNCEL İŞİTME ENGELLİLERLE İFTAR BULUŞMASI

İŞİTME ENGELLİLERLE İFTAR BULUŞMASI

632
0
Paylaş

  Fatsa ilçe müftülüğü tarafından işitme engelli vatandaşlar için, 2015 Yılından bu yana her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen, “Birlik Ve Beraberlik İftarı” programı bu yılda gerçekleşti.

Programa İşitme Engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Bu vesile ile hem aileler tanışıp kaynaştılar. İlçe müftüsü Hamza Bayram yapmış olduğu açıklamada; “Fatsa müftülüğü olarak bizler, işitme engelli kardeşlerimizle Cuma namazlarında buluştuğumuz gibi, bu akşam da İftar sofrasında buluşmak istedik. Onların sofraları sessiz… Onlar arasında maalesef iftar sofrasında ezan sesini, birazdan patlayacak olan top sesini ve çatal kaşık sesini hiç duymamış olanlar var. Yine aralarında bebek sesini, kuş sesini, su sesini bilmeyenler var.”

“Bizler din görevlileri olarak şunu iyi biliyoruz. Duaların kabulü için sesimizin çok çıkması gerekmiyor. Rabbim sesimizin güzelliğine değil bizim gönlümüzün güzelliğine bakıyor, samimiyetimize bakıyor. Dilimizle söylediğimizi biliyor Rabbim, fakat söyleyemediklerimizi de biliyor ve işitiyor. Rabbim onların dualarını alabilmeyi nasip eylesin ve bizleri daha güzel günlerde ve hizmetlerde buluştursun inşallah”.  dedi

 İşaret dili ile yapılan yemek duasının ardından program sona erdi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here