Ana Sayfa GÜNCEL KIZILAYIN EN ÇETİN SEÇİMİ

KIZILAYIN EN ÇETİN SEÇİMİ

213
0
Paylaş

Türk Kızılay Fatsa Şubesi başkanlığını yürüten Gökhan Hocaoğlu’nun yeni dönemde aday olmayacağını açıklaması üzerine, son yıllarda yapmış olduğu hizmetler ile göz önünde bulunan derneğin başkanlığını kimin sahipleneceği merak konusu olmuştu.

Bir süre aday belirsizliği yaşanırken, ilerleyen süreçlerde adaylık için ismini açıklayan isim Adil KESKİN oldu.

TEK ADAYLI SEÇİM ERTELENDİ.

Adil Keskin’in mevcutta Adalet ve Kalkınma Partisi Fatsa ilçe başkan yardımcılığı görevini aktif olarak yürütürken adaylığını açıklaması, Fatsa yerel siyasetinde siyasi parti temsilciliklerinin ve kamuoyunun tepkisine sebep oldu.

Tüm tepkilere karşın seçime tek aday olarak giren adil keskin, ilk oturumda delege çoğunluğunu sağlayamaması ve tüzük gereği seçimin bir sonraki tarihe ertelenmesi kamuoyunun seçime olan ilgisini daha da arttırdı.

Seçimin bir ileri tarihe alınmasının ardından, Fatsalı iş insanı Aziz Töngelli’den kamuoyunu çokça hareketlendiren bir paylaşım yapıldı.

Çınar Optik İş yeri sahibi Aziz Töngelli sosyal medyadan yapmış olduğu paylaşım ile Türk Kızılay Fatsa Şubesi Başkanlığına aday olduğunu kamuoyuna duyurdu.

bu adaylık duyurusundan sonra seçime kalan 1 haftalık süreç fatsa kamuoyunu fazlasıyla meşgul etmeye yetti. 1 hafta boyunca kamuoyu seçim kulislerini konuştu durdu.

Ve beklenen gün geldi.

Sandıkta Adil Keskin Çıktı

Türk Kızılay Derneği Fatsa Şubesi Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Uzman Pedagog Adil Keskin 14 oy fark ile başkan oldu.

19 Şubat günü gerçekleşmesi planlanan fakat çoğunluk sağlanamaması nedeniyle ertelenen Genel Kurul, 26 Şubat 2022 tarihinde Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşti. İlk toplantıda tek aday olurken, toplantının ertelenmesinden kısa süre sonra ilçemiz esnaflarından Aziz Töngelli, Kızılay Fatsa Şubesi Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Başkanlığın ilk adayı olan ve AK Parti İlçe Başkan Yardımcılığı görevi nedeniyle büyük tepki toplayan Uzman Pedagog Adil Keskin ile Fatsa Çınar Optik İş yeri Sahibi Aziz Töngelli arasında gerçekleşen başkanlık seçiminde başta adaylar olmak üzere tüm delegeler tarafından büyük mücadele verildi.

Türk Kızılay Fatsa Şubesi Olağan Genel Kurulu Başkanlık Divanını Murat Yeşildaş, Başkan Yardımcılığını; Ahmet Akça ve Emrah Şen, Katip üyeliğini ise; Ahmet Özdemir ve Gizem Nur Çamaş yaptı.

Türk Kızılay Fatsa Şubesi Eski Başkanı Gökhan Hocaoğlu, seçimin ve seçilen kişinin Fatsa’ya hayırlı olmasını temennilerinde bulundu. Yoğun katılım olduğu toplantıda 413 oy kullanıldı. Başkan Adayları Keskin ve Töngelli genel kurulda herkese örnek olacak bir hareket göstererek oylarını birbirlerinden yana kullandılar ve birlik mesajı verdiler.

 Yapılan seçim sonrasında sandıklardan delegelerin seçimi Adil Keskinden yana oldu. 213 oy olarak Adil Keskin başkan olarak seçilirken; Aziz Töngelli 199 oy aldı.

‘Sen Ben Yok, Fatsa Var’

Türk Kızılay Fatsa Şubesi Başkanı Adil Keskin, seçim sonrası yaptığı konuşmasında “Herkese çok teşekkür ediyorum. İki adaylı bir seçimdi. Çok güzel bir yarış oldu. Bu seçimin kazananı Fatsa oldu. Biz burada herhangi bir şekilde bir bilek güreşinin tarafı olarak bulunmadık hiçbir zaman. Aziz bey benim okul arkadaşımdı. Dolayısıyla, centilmenlik içerisinde bir yarış yürüttük. Kendisine de çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra bizim bu alanda yapacağımız çalışmalarla birlikte mutlaka Fatsa ve Kızılay’a katma değer yaratma çalışmamız daha ön planda olacaktır. Tüm bu süreçlerden sonra bütün delegelerimiz ile birlikte var gücümüzle hem Kızılay ve hem de Fatsa için çalışmaya devam edeceğiz. Ben yaptığım iş gereği zaten bu tür yardımları kendi çevremde bulunan insanlara çoğu zaman bir şekilde yardım yaptım, yapmaya çalıştım. Zaten oradan gelen bir isteğim vardı. Buda bir imkan oldu. Kızılay bu zamana kadar geldiği nokta ve seviye ne ise, biz bu seviyeyi daha ileri bir noktaya getirmek için çalışacağız. Ben bu kongre için mevcut başkan Gökhan Hocaoğlu’na ve Aziz Kardeşime çok teşekkür ediyorum. Sen ben yok, Fatsa var. Çalışmalarımız da o yönde devam edecek. ” dedi.

Aday olduğu andan itibaren başta siyasiler ve kamuoyu tarafından ağır eleştiriler alan Başkan Adil Keskin, bu durumu değerlendirdi.

Bu yola çıkarken siyasi görevlerinden istifa ettiğini belirten Adil Keskin, “Ben Kızılay Genel Merkezi ile yapmış olduğum istişareler neticesinde bu göreve talip oldum. Malum İlçe Başkan yardımcısıydım ve partimde ki görevlerimden zaten istifa ettim. Başkanlarımla da konuyu değerlendik. Sonuçta orada da bir yola çıkmıştık. Partide ki görevlerimden istifa ederek bu yola çıktım. Geçtiğimiz hafta aslında burada teknik problemler oldu ve seçim olmadı. Bu haftada çok güzel ve çok çentilmen bir yarış oldu. Bundan sonrada geldiği nokta seviye ne ise biz onu daha da ileriye taşımak için çalışacağız.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here