Ana Sayfa GÜNCEL “Kadına Yönelik Şiddete Birlikte Dur Diyelim”

“Kadına Yönelik Şiddete Birlikte Dur Diyelim”

78
0
Paylaş

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü vesilesiyle Fatsa’da etkinlik düzenlendi.

Fatsa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü koordinesinde İlçemiz Plevne Meydanında düzenlenen etkinliğe; Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AKP Fatsa İlçe Başkanı İsa Yüksel, Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, Fatsa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Işıl Aralan, Fatsa Orman İşletme Şefi Sevil Şen, FADEF Başkanı Erol Dinç, CHP yönetimi, kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kadına Yönelik Şiddete dikkat çekmek amacıyla hazırlanan pankartların asılı olduğu stantlarda vatandaşlarımıza broşürler dağıtıldı.

Fatsa Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan günün anlam ve önemine yönelik drama gösterisinin de sergilendiği etkinlikte katılımcılar, “Kadına Yönelik Şiddete Birlikte Dur Diyelim” yazılı turuncu renk pankart üzerine el baskısı yaparak ‘Kadına şiddete hayır’ dediler.

Fatsa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Ekici, “Bugün Fatsa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak sayın kaymakamımız Avni Kula’nın destekleriyle yapmış olduğumuz bu programda herkese şu çağrıda bulunuyoruz. Bugün ‘Kadına Karşı, Şiddete Birlikte Dur Diyelim’. Bu bizim uluslararası sloganımız. Tabii sadece şiddetin tanımını bilmek lazım. Biz Şiddet uygulamıyoruz ya da şiddet nedir kısmı değil, şiddeti fiziksel olarak algılamamak en önemli unsur. Biz şiddetlen tümüne karşıyız. Nu psikolojik olabilir, ekonomik olabilir, cinsel olabilir. Tümüne karşı sadece kadına değil, şiddetin tüm kesimleri etkileyen bana karşı çocuğa şiddete karşılıyor engelle şiddetine karşıyız yaşlılara karşı olan şiddete karşıyız o yüzden hep birlikte şiddete dur diyelim diyoruz.”dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here