Ana Sayfa GÜNCEL Görüntü kirliliği oluşturduğu için…

Görüntü kirliliği oluşturduğu için…

984
0
Paylaş

REKLAM DUBALARI KALDIRILIYOR!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, huzurlu ve yaşanabilir bir kent için gerekli olan çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi şimdi de kentte çevre kirliliği oluşturan, görüntü estetiğini bozan yol kenarı ve kaldırımlar üzerindeki tüm reklam dubalarını kaldırıyor.

Vatandaşlardan gelen yoğun şikayet ve talepleri değerlendiren OBB Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ve Zabıta Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışma kapsamında Altınordu, Fatsa ve Ünye’de hemen hemen her işyerinin önünde bulunan ve genellikle kaldırımların üzerinde duran kırlangıç ya da reklam dubası olarak bilinen dubalar, şehir estetiğinin bozulmasına neden olduğu ve kaldırımları işgal ettiği gerekçesiyle toplanmaya başlandı.

TEBLİGATLAR YAPILDI!

Bu çalışma yapılmadan önce Kasım ayında esnaflara tebligat gönderildiği ve bu tebligata göre reklam dubalarının toplatıldığı öğrenildi.

Konuya ilişkin işyerlerine yapılan tebligata göre bundan böyle; 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, Zabıta Yönetmeliği ve Ordu Büyükşehir Belediye Kuralları Yönetmeliği ve ilgili diğer mer-i mevzuat hükümleri gereğince Ordu Büyükşehir Belediyesi görevi yetki ve sorumluluğunda bulunan meydan, cadde, sokak ve yayaların gelip geçtiği kaldırımları işgal etmek, buralarda mal satışa arz etmek, duba, flama ve kırlangıç olarak tabir edilen reklam- tanıtım unsuru koymak ile ilgili mevcut yasaklar uygulanmaya başlanacak.

CEZA YAZILACAK!

Bundan böyle tebligat ve uyarılara rağmen işyerlerinin önüne, kaldırımlara, yol kenarlarına reklam dubaları, kırlangıç, olta bayrak vb. koymaya devam eden işyerlerine Belediye Kuralları Yönetmeliğine (BKY) göre 395 TL cezai işlem uygulanacak.

Haber: Mir Kuzey/ Gökçe YEŞİLLER

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here