Ana Sayfa GÜNCEL 4.0 İle Sarsıldık

4.0 İle Sarsıldık

612
0
Paylaş

Geçtiğimiz günlerde İlimiz Korgan İlçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlimiz genelinde hissedilen  deprem paniğe yol açtı.

Perşembe Günü gece saatlerinde Ordu geneli şiddetli sarsıntı sonrasında sokaklara döküldü. Kandilli Rasathanesi verilerine göre depremin merkez üssü Kumru Avdullu mevkii olarak belirtildi ve depremin büyüklüğü 4.1 olacak açıklandı. AFAD’ın verilerine göre ise depremin merkez üssü Korgan olarak belirtildi ve depremin büyüklüğü 4.0 olarak açıklandı.

Fotoğraf Paniği Arttırdı…

Deprem sonrasında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından sosyal medyada ‘Korgan’da Ev Yıkıldı’ başlığı ile fotoğraflar paylaşıldı. Kısa sürede birçok kullanıcının gördüğü fotoğraflar paniği ve korkuyu daha çok arttırdı. Yapılan araştırma sonucunda ise paylaşılan görselin Elazığ depremine ait olduğu ortaya çıktı.

Korku ve paniğin yaşandığı Ordu’da vatandaşların çoğu sabah saatlerine kadar sokaklarda bekledi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı M. Hilmi Güler, sosyal medya hesabından geçmiş olsun mesajı yayınladı.

Başkan  Güler, “Herhangi bir hasar söz konusu değil. Şu ana kadar bize ulaşan can veya mal kaybı, yaralanma bilgisi yok.” ifadelerine yer verdi. Sosyal medyada asılsız haberler ve görseller dolaşıyor. Sadece resmi makamlardan yapılan açıklamalara itibar ediniz.” ifadelerini kullandı.

Ordu Valiliği tarafından deprem hakkında yapılan açıklamada ise “İlimiz Korgan ilçesinde 10.04.2020 tarihinde saat 00:23’te, AFAD verilerine göre 4.0 şiddetinde meydana gelen deprem afetinden dolayı 10.04.2020 tarihinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personellerince, Korgan ve Kumru ilçelerinde saha taraması yapılmıştır.

Yapılan saha taramasında; Korgan ilçesinde 6 mahallede 12 konut incelenmiş olup, bunlardan 1 tanesi hasarsız, 10 tanesi az hasarlı, 1 tanesi ağır hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Ağır hasarlı tespit edilen 1 konut eski ve ahşap yapı olup, ekonomik ömrünü doldurmuştur. Konut sahibine afet ve acil yardım ödeneğinden 11.000 TL kira yardımı talep edilecektir.

Kumru ilçemizde yapılan incelemede ise, herhangi bir hasar olmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca Kabataş ilçesi Merkez Mahallesinde 1 konut duvarında çatlaklar oluştuğu ihbarı yapılmıştır. Kaymakamlıkça ilk inceleme yapılmış olup, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik personellerince detaylı inceleme yapılacaktır.

Yaşanan deprem afetinde herhangi bir ölüm yada yaralanma hadisesi meydana gelmemiştir.” denildi.

Haber: Mir Kuzey/ Gökçe YEŞİLLER

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here