Ana Sayfa GÜNCEL Kamuoyuna Önemle Duyurulur

Kamuoyuna Önemle Duyurulur

767
0
Paylaş

Ordu İli Fatsa İlçesinde mevzuata uygun şekilde madencilik faaliyeti yürüten şirketimiz çalışmaları hakkında son zamanlarda sosyal medya ve basında çıkan gerçeğe aykırı ve bilimsel dayanağı bulunmayan haberler nedeniyle kamuoyunun konuyla ilgili özgürce kanaat oluşturabilmesi içim şirketimiz faaliyetleriyle ilgili bilgilendirme yapma zorunluluğu doğmuştur.

Şirketimiz Ordu İli, Fatsa İlçesi Bahçeler Köyü civarında Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden ruhsatlı maden sahası içindeki proje alanında çalışmaktadır. Madencilik faaliyetleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yapılan değerlendirmeler üzerine verilmiş karar ve izinlere uygun olarak yapılmaktadır. Tüm faaliyetler ilgili kurum ve kuruluşlarının sürekli denetimi altında, mevzuata uygun biçimde sürdürülmektedir. Örneğin, sürekli denetimler kapsamında maden sahası içerisinde yer alan yeraltı suları, yüzey suları ve içme suları da dâhil olmak üzere pek çok hususta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yetkilendirilmiş laboratuvarlar tarafından periyodik numune alma ve ölçümler yapılmaktadır. Bunlar Bakanlıkça belirlenen farklı parametreler üzerinden analiz edilmektedir. Analizler ve sonuçlarına dair tüm veriler ilgili idarelerde kayıt altında bulunmaktadır. Yörede bugüne kadarki yaklaşık 6 yıllık madencilik faaliyetine ilişkin analiz sonuçları şirketimiz faaliyetlerinin bilimsel esaslara ve mevzuata uygun olarak gerçekleştirilmekte olduğunu göstermektedir.

Kapalı devre çalışmakta olan tesiste kullanılan maddelerin toprağa yahut suya karışmadığı analiz sonuçlarıyla sabittir. Şirketimiz madencilik faaliyetini dünyanın gelişmiş ülkelerinde uygulanan standartlarda yürütmektedir.

Ayrıca, şirketimizin madencilik faaliyeti kendi ruhsat sahası içerisinde gerçekleştirilmektedir.

Yukarıda açıklanan sebeplerle, şirketimiz faaliyetlerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dünya standartlarında, bilimsel esaslarla, çevreye uyumlu olarak ve ilgili mevzuatlara uygun yürütüleceğini, endişe duyulacak herhangi bir durumun söz konusu olmadığını, şirketimiz çalışmaları hakkında asılsız iddialarda bulunanlar hakkında gerekli hukuki süreçlerin başlatıldığını saygıdeğer kamuoyunun bilgi ve değerlendirmelerine sunarız.

Saygılarımızla.

Altıntepe Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here