Ana Sayfa GÜNCEL Esnaf Yeniden Ayhan Baş’a Emanet

Esnaf Yeniden Ayhan Baş’a Emanet

326
0
Paylaş

Fatsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi 56. Olağan Kongresi Dumlupınar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Tüm üyelerin katılımıyla gerçekleşen Kongrede mevcut başkan Ayhan Baş 3. Kez yeniden başkanlığa layık görüldü.

Özellikle pandemi döneminde esnafın her sorununa yetişmeye çalışan ve sadece maddi değil manevi anlamda da esnafı düşünen Ayhan Baş, kongre boyunca tüm üyeleriyle diyalog kurdu, kongre heyecanını bir kenara bırakarak üyelerinin dertlerini dinledi.

Yoğun katılımın olduğu kongreye Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran,Fatsa Belediye Başkan Vekili Ruhi Özbay, İlçe Emniyet Müdürü Sercihan Barutçu, Ordu Esnaf Odaları Birlik Başkanı Erdoğan Akyürek, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Birlik Başkanları, İlçe Kooperatif Başkanları, Oda Başkanları, Muhtarlar, Siyasi Parti Temsilcileri, Oda üyeleri ve davetliler katıldı.

Kongrenin divan başkanlığını Kumru Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Namık Evin, 2. Divan Başkanlığını Giresun Dereli Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Hasan Akar, Katip Üyeliğini Ufuk Nabi Pazarbaşı yaptı.

Kongrede üyelerinden tam destek alarak yeniden Başkan seçilen Ayhan Baş, konuşmasında “8 Yıl önce bu görevi bana layık gördükleri zaman kooperatifimizin durumu kötüydü. Çok şükür ki 8 yılda birlik ve beraberliğimiz bozulmadan üye sayımız artarak büyüdü. Bu büyümede emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. 8 yılda 200Milyon Finansman getirdik. Dışarıdan bu 200 Milyon’un insanları fakirleştirdiği konuşuldu. Bende bir esnafım. Ben sanayiden gelen bir esnafım, sizlerin içinden geldim. Ben bir işyerine girdiğimde önce ustaya selam veririm, sonra çırağı ile sohbet ederim. Öyle ki, işi öğrenen çıraklar kendi işyerlerini açmak isteyecekler, destek arayacaklar. Ve bu süreçte Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak iş yeri açan, açmak isteyen esnaflarımıza kredi desteği sağladık. Yatırım Kredisi olarak 300 kişiye kredi kullandırdık, destek sağladık. Öyle ki zamanında Sanayi bölgemizden 500 Bin TL’ye alınan dükkan şimdi 3 Trilyon’a alınamıyor. Devletimizin bizlere sunduğu çok fazla imkan var ve bizde bu imkanları esnafımıza sunuyoruz. Bizlere her türlü desteği sunan devletimize Allah zeval vermesin. Biz esnafımızın her durumunda onların yanında oluyor ve onlarla mücadele etmek için elimizden geleni yapıyoruz.”

“Biz pandemi döneminde 1.300 kişiye 25 Milyon TL Kredi kullandırdık. Bu süreçte eğer ki Devlet bankaları bizlere düşük faizli bu destek kredilerini sunmasa çoğu esnafımız ödemelerini yapamayacaktı. Bu süreçte 2400 esnafımıza alışveriş kartları dağıttık. Hem yerel esnafımızın bu zorlu süreçte nefes alması hem de diğer esnaflarımızın evlerinde olan ihtiyaçları karşılamaları açısından Fatsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi olarak yanlarında olmaya çalıştık.” İfadelerini kullandı.

Kongre sonrasında yaptığı açıklamada ise Fatsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş, “Odamız herkese açıktır. Her zaman yanınızdayız. Beni bu gerçekleştirdiğimiz kongremizde yalnız bırakmadığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Kooperatifimiz üyeleriyle her geçen gün büyüyor ve Ordu’da adında söz ettiren Kooperatif unvanını taşır. Bu yüzden kongremizin hayırlı olmasını diliyor, destekleyen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Fatsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş’ın Yönetim kurulu listesi ise şu isimlerden oluşuyor; “Ayhan Baş, Serdar Salman, Niyazi Yeşiller, Recai Mutlu ve Fatih Özdemir”

Yönetim kurulu yedek üyeleri, ” Mustafa Bildik, Zeki Karaoğlu, Sezai Cidik, Talip Orman, Aşkın Kancan”

Denetim Kurulu Asil Üyeleri, ” Bünyamin Davu, Emrah Şen”

Birlik Temsilcileri Asil Üyeleri, ” Ayhan Baş, Niyazi Yeşiller, Mehmet Emiralioğlu, Zeki Karaoğlu, Fatih Özdemir”

Haber- Foto: Gökçe YEŞİLLER DEMİRBAŞ / MİR KUZEY

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here