Ana Sayfa EĞİTİM “Her Yaşta Her Yerde Okuyorum”

“Her Yaşta Her Yerde Okuyorum”

56316
0
Paylaş

Fatsa Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Elif YAMAN Kara’nın kuruculuğunda gerçekleştirilen “HER YAŞTA HER YERDE OKUYORUM” eTwinning projesine start verildi. Projede 10 farklı il, 1 Avrupa ülkesi ile 15 öğretmen ve 105 proje öğrencisi “HER YAŞTA HER YERDE” sloganı ile ülke genelinde bir okuma etkinliği başlattı.

Okumanın boş zaman etkinliği olmadığını her zaman her yerde kitap okunabileceğini ve okumanın yaşının da olmadığını vurgulayan proje kapsamında Fatsa Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Müdürü Orhan VERGİLİ ve projenin ortakları olan Elif Yaman Kara,  Nevin Kasımoğlu, Nursen Belen ve Fatma Dinç Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya’yı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Her ay farklı aktivitelerle farklı yerlerde her yaş grubu ile kitap okuma farkındalığı kazandırılacağı ve ayrıca ilçemizde yürütülen ‘En Büyük Hazinemiz, Güzel Türkçemiz’ projesi ile de ortak adımlar atılacağı söylendi. ‘Her yerde kitap okunabilir’ sloganıyla proje kapsamında şehir merkezinde Plevne Meydanı’nda okul öğrenci ve öğretmenleri ile kitap okumanın yeri ve zamanının olmadığını vurgulamak amacıyla anlık kitap okuma etkinliği yapıldı.

Kitap okuma etkinliğinin İlçe Stadında herkesin katılımıyla yapılması planlandığını dile Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, “Projenin amacı okumaya dikkat çekmek; okumanın belli bir zaman ve yeri olmadığını belirtmek ve bir farkındalık yaratmaktır. Çünkü gençlerimiz başta olmak üzere toplumumuz yavaş yavaş teknoloji bağımlılığı oluyor. Bu konuya da dikkat çekmek amacıyla böyle bir proje oluşyuruldu. Çocuklarımız farklı mekanlarda, farklı zaman diliminde okuma etkinliği gerçekleştirilecek. Bizde Türk Toplumumuzun projemize dahil olmasını rica ediyoruz.” dedi.

Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın ATİNKAYA, Şube Müdürleri Muhammet ANCAZA ve Ramazan TÖNGEL de kitap okuyarak destek verdi. Çevrede bulunan halkın da katılmasıyla etkinlik gerçekleştirilmiş oldu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here