Ana Sayfa EĞİTİM “HATIRI SAYILIR FAKÜLTE NEDEN ILICADA OLMASIN”

“HATIRI SAYILIR FAKÜLTE NEDEN ILICADA OLMASIN”

48198
0
Paylaş

Fatsa Dernekler Federasyonu Başkanı Yakup Yeşiltaş, üniversitelerin ülkemizin sosyal ve kültürel yaşamına büyük katkı sağladığına dikkat çekti.

Fatsa sevdalısı olarak Yakup Yeşiltaş, ülkemizin ve illerin refah seviyesini yükselteceğini düşündüğü üniversiteler hakkında araştırmalar yaptığını ve Fatsa’nın kalkınması adına fikirleri olduğunu dile getirdi.

“Üniversiteler sosyal dönüşüm projeleriyle, sosyal yaşamı komple yaşayan yerleşim birimlerinde, yaşama standardını yukarı seviyeye çıkarabilmektedir. Türkiye’de toplumsal yaşamın ileriye gitmesine üniversiteler özel bir anlam, özel bir katkı getirdiğini söyleyebiliriz’’ diyen FADEF Başkanı Yeşiltaş, önemli açıklamalarda bulundu.

Yakup Yeşiltaş’ın Fatsa’nın kalkınmasında önemli rol oynayacak olan üniversite ve fakülteler ile alakalı açıklaması şu şekilde; “Ülkemizde her bir ilde üniversite kurulma hedefinin arka planında, illerimizin refah seviyesinin bilgi temelli yükseltilmesi hedefi yatmaktadır. Ayrıca, bilginin üretildiği merkezler olmanın dışında onun paylaşıldığı ve halka ulaştırıldığı yerler olarak kabul edebiliriz.

Dolayısıyla;

Ordu Üniversitesine yeni atanan Rektör Sayın Ali AYDOĞAN’I Federasyon yönetimi olarak ziyaretine gittiğimizde, Fatsa’ya hatırı sayılır bir fakültenin açılması gerektiği taleplerimiz karşısında; ‘’Rektör Akdoğan, Fatsa için en makul olanı ve Fatsa’nın hak ettiği en iyi fakültenin açılması için gerekli desteği vereceğini belirterek, Fatsalılarında taşın altına ellerini koymalarını; arsa, bina ve donanım konusunda da duyarlı olmaları gerektiğine vurgusunu’’ yapmıştı. Bu düşünceleri dikkate alan gerçek bir Fatsa sevdalısı olarak, imkânlarını, emeğini, gayretini, birikimini bu toplum için harcamaya çalışan biri olarak, yapmış olduğum araştırmalar sonucunda belleğimde aşağıdaki fikirler oluştu.

-İhtiyaç planlaması yapılması durumunda;

-Fatsa ılıcada bulunan 8 yıllık ilköğretim okulunda hatırı sayılır bir fakültenin açılması isabetli bir karar olacağını düşünmeye başladım.

-7 dönüm arazi üzerinde, 3.500 M2 alana bina yapılmış olup, kullanım alanı metre kare olarak zemin kat dâhil dört kat olup yedi bin metre karedir.

-Spor salonunda sahne ve tribünü bulunmakta olup basket ve voleybol oynanmaktadır.

– Devasa binada, sadece bir kısmında yaklaşık 120 civarında ilk ve ortaokul öğrenciler eğitim almaktadır.

– Bu öğrencilerimiz taşıma usulü Fatsa’da da eğitim aldırıla bilinir veya bir önceki ilkokul binasında da eğitim verile bilinir.

-Yedi bin metre kare kullanım alanı bulunan bu dört katlı bina, hatırı sayılır fakülteye tahsis edilmek suretiyle, bölgeye can vereceği gibi Fatsa’nın kalkınmasına da katkı sağlayacaktır.

-Ilıcaya açılacak olan fakülte, bölgenin lokomotifi olacağı muhakkaktır.

-Fatsa’ya yapılacak olan yatırımların sadece 3 veya 5 mahalleye sıkıştırılması diğer mahallelere yapılan en büyük haksızlık olacağı gibi Fatsa’nın da kalkınmasını olumsuz yönde etkileyeceği muhakkaktır.

-Çünkü Fatsa’nın kalkınması mahalle ve bölgesel kalkınmaya bağlıdır. Mahalleler ve bölgeleri kalkınmadan Fatsa kalkınmış sayılmaz.

-İşte bu noktada Fatsa Ilıcaya hatırı sayılır bir fakültenin gelecek olması durumunda Fatsa’nın kalkınmaya etkisi ortaya çıkacağı gibi, akademik kadroları, öğrenci ve fiziki yapılarıyla Fatsa’nın katma değerini arttırılmasına vesile olacaktır diye düşünüyorum.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here