Ana Sayfa Slayt “Egzoz Yerine Çiçek Kokusu”

“Egzoz Yerine Çiçek Kokusu”

8470
0
Paylaş

Ordu’da yaklaşık 200 kadın, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” etkinliğine katıldı. Altınordu İlçesinde toplanan kadınlar, ilk olarak bisikletlerini renkli balonlar ve çeşitli süs eşyalarıyla süsledi. Sonrasında ise bisikletleriyle sahil boyunca yaklaşık 5 kilometre yol giden kadınlar, bisiklet turunu Ordu Kültür Sanat Merkezi önünde tamamladılar.

 

Altınordu sahilinde tur öncesi basın açıklamasında bulunan Meryem Odabaş, etkinliğin 6 yıl içerisinde büyüyerek, dikkat çektiğini belirtti. Etkinliğin, herhangi bir kurum ve kuruluşa bağlı kalmadan yapıldığını ifade eden Odabaş, “Herhangi bir kar amacımız yok. Bu tur sayesinde kız çocukları okuyor. Bisiklet, kent yaşamının bir parçasıdır. Çevreyi kirletmeyen ve yoğun trafiğe çözüm olan bir ulaşım aracıdır. Dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetler ile bisiklet kullanabiliriz” dedi.

 

Etkinliğe katılan diğer kadınlar arasında Ordu’nun farklı ilçelerinden gelen ve sosyal medya üzerinden etkinliği haber alan kadınlar Ordu’da ilk defa böyle bir etkinliğin olduğunu ve devamının gelmesini istediklerini belirttiler. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na çevrede ki vatandaşların da ilgisi büyük oldu.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here