Ana Sayfa Slayt KARADENİZ VE HAZAR ÜLKELERİ KARATE ŞAMPİYONASI FATSA’DA BAŞLADI

KARADENİZ VE HAZAR ÜLKELERİ KARATE ŞAMPİYONASI FATSA’DA BAŞLADI

1057
0
Paylaş

Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Uluslararası Karate Şampiyonası, yaklaşık 2 bin sporcunun katılımıyla Ordu’nun Fatsa ilçesinde başladı.

Fatsa 75. Yıl Spor Salonu’nda başlayan şampiyonaya ev sahibi Türkiye’nin yanı sıra Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Romanya, Rusya, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna ve Özbekistan’dan sporcular katılıyor.

Türk milli takımının da 350 sporcu ile yer aldığı şampiyonada 125 hakem görev alıyor.

Şampiyonada sporcular, minik, yıldız, ümit, genç ve 21 yaş altı kategorilerinde mücadele verecek. Karadeniz ve Hazar Denizi’ne kıyısı olan ülkelerin sporcularını bir araya getiren şampiyona 2 Eylül’de sona erecek.

 

“TURNUVA BİZİM İÇİN SPORCULARIMIZIN GELİŞMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan Fatsa’da gerçekleşen Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Uluslararası Karate Şampiyonası, yaklaşık 2 bin sporcunun katıldığını bu rakamın ailelerle birlikte 3 bini aştığını belirterek, “Bu turnuva bizim için sporcularımızın gelişmesi açısından önemli bir turnuva” dedi.

 

“BU TURNUVADAN ÜLKEMİZİ ULUSLARARASI ARENADA TEMSİL EDECEK İYİ SPORCULAR ÇIKACAK”

Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe ise, “Böyle bir şampiyonanın şehrimizde gerçekleşmesinden son derece memnunuz. Şehrimize gelen tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. İnşallah bu turnuvadan ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek iyi sporcular çıkar. Ülkemiz dışından diğer ülkelerden katılan sporcularımıza da hoş geldiniz diyorum. Şehrimiz açısından yoğun katılımlı bir etkinlik oluyor. Bu turnuvanın şehrimiz açısında ekonomik bir boyutu da oluştu. Biz şehrimizde bu tür etkinlikleri artırarak devam ettirmeyi istiyoruz” diye konuştu.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here