Ana Sayfa SİYASET ORDU’NUN VEKİLLERİ BELLİ OLDU

ORDU’NUN VEKİLLERİ BELLİ OLDU

45
0
Paylaş

Ordu’da 14 Mayıs Pazar günü 517 bin seçmen vatandaşlık görevini yerine getirmek üzere sandık başına gitti. Saat 17.00 itibariyle oy verme işleminin sonlanmasının ardından YSK il il Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçim sonuçlarını açıkladı.

Ordu’da herkesin merakla beklediği sonuçlar gece saatlerinde netleşirken Ordu’nun vekilleri de belli oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Milletçi Hareket Partisi ve diğer partilerden adaylar seçim süreci boyunca Orduları kapı kapı gezmiş, çalışmalarından bahsetmiş ve seçmenlerin gönlünü kazanmak için çabalamışlardı.

28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti 226 bin 321, CHP 121 bin 201 ve MHP 63 bin 946 oy aldı. Ordu’da Cumhur İttifakı 306 bin 72 oy alırken, Millet İttifakı 171 bin 172 oy aldı.

Seçim sonuçlarına göre AK Parti’den Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İbrahim Ufuk Kaynak, Mustafa Hamarat, CHP’den Seyit Torun, Mustafa Adıgüzel ve MHP’den Naci Şanlıtürk milletvekili oldu. Bu sonuçlarla AK Parti, CHP ve MHP, bir önceki seçime göre milletvekili sayısını korudu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here