Ana Sayfa SİYASET Belediye Başkan Aday Adayı Murat Yiğit, Projelerinden Bahsetti

Belediye Başkan Aday Adayı Murat Yiğit, Projelerinden Bahsetti

1136
0
Paylaş

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi  için Fatsa Belediye Başkan Aday Adayı Murat Yiğit gazetemizi ziyaret etti.

Ziyaretinde gündemi değerlendiren Murat Yiğit, projelerinden bahsetti.

Daha önce Aslancami Belediye Başkanlığı da yapan YİĞİT, gazetemize yaptığı ziyaret sırasında açıklamada bulunarak, “Sosyal belediyeciliği öne çıkaracağız. Türkiye’de örnek gösterilecek bir çalışma sistemi oluşturarak Belediyede refakat sistemi uygulayacağız. Belediyede işi olan her bir vatandaşımız, diksiyonu düzgün, iletişim sorunu olmayan bir çalışanımız tarafından karşılanacak ve onun refakatinde, hangi birimde, hangi masada, hangi memurla işi varsa orayla buluşturulacak, bir misafir gibi karşılanarak işleri halledilecek ve mutlu bir şekilde belediyeden ayrılması sağlanacak. Memnuniyet esaslı bir sistem kuracağız. Gönül Belediyeciliği yapacağız, Gönülleri yaklaştıracağız” dedi.

“‘Kent Kimliği’ Oluşturacağız”

Murat Yiğit, “Fatsa’da en büyük projem; kent merkezimizde eskiden yapılmış olan plansız ve çarpık yapılaşmayı kentsel dönüşüme sokarak, otopark sorunu çözülmüş, yeşil alan ve ticari alanları iyi planlanmış, binaları şehir estetiğine uygun, daha güzel ve yaşanabilir mekanlara dönüştürerek “Kent Kimliği” oluşmuş mahallelerle şehrin dönüşümünü sağlamaktır.”

Fatsa Kule Projesi

“Bir diğer prestij projemiz; Fatsa’nın en tepe noktasına bir FATSA KULE inşa etmek. Ünye’den Perşembe’ye kadar Fatsa’mızın doyumsuz deniz, şehir ve doğa manzarasını doya doya yaşama keyfini hem Fatsalı hemşerilerimizin hem de misafirlerimizin hizmetine sunmak.”

Fındık ve Balın Pazarlanması

“Yaz aylarında Karadeniz Bölgesi iç ve dış turist akınına uğruyor ancak geri dönerken bölgemizden neleri satın alarak götürdüklerini bilmiyoruz. Hatta götürüp götürmediklerini de bilmiyoruz. Çorum’un leblebi örneğinde olduğu gibi, bölgemize gelen her ziyaretçinin dönüş yolunda mutlaka çeşitlendirilmiş ürünlerle hediyelik fındık satın alarak dönmelerini sağlamamız lazım. Bunun için belediyenin yapması gereken şey; doğaya uygun çevreye duyarlı mekanlar oluşturmak ve girişimciyi teşvik etmektir. Bu aynı zamanda fındığın iç tüketimine de olumlu katkı yapacaktır. Bir diğer önem vermemiz gereken konu da arıcılık ve üretilen balın pazarlanması. Aynı fındık örneğinde olduğu gibi, bölgemize gelen turistlerin dönerken Karadeniz balıyla dönmesini sağlamak için “Balkent” alanı oluşturmak ve üreticimize yol göstermek olacaktır.”

“Girişimcilere Öncülük Edeceğiz”

“İstihdam arttırıcı girişimcinin yanında olacağız, işlerini kolaylaştıracağız. İşsizliği azaltacak, istihdamı artıracak her türlü girişimcinin işini kendi işimiz gibi sahiplenecek, onlara öncülük edeceğiz.”

Ulaşım Sorunlarının Çözümü

“Eskiden köy ve belde olan yerlerin hepsi artık Fatsa’nın birer mahallesi oldu. O bölgelerin nelere ihtiyaçlarının olduğunu yaşayan, bilen birisi olarak söylüyorum, bu bölgelerde hızlı bir şekilde beton yol yapımının tamamlanarak ulaşımla alakalı sorunu konuşulmaktan çıkarmamız lazım. Coğrafik şartlar ve bol yağış, tek çözümün bu olduğunu göstermektedir”

Uyumlu ve Senkronize Olunan Çalışma Metotları

“Hükümet, politikalarını kurumları aracılığıyla yürütür. Belediye, Kamu Kurumları ve diğer ana alt yapı şirketleri senkronize çalışamazlarsa başarılı olamazlar, birbirlerinin işlerini sekteye uğratabilirler. İyi planlama ile senkronize edip eş güdümlü çalışma metodunu uygulamak zorundayız. İyi bir planlamayla altyapı çalışmalarının hayatımızı zorlaştırmasını en aza indirmemiz lazım. Ana alt yapı şirketleri, kamu kuruluşları ve belediye eş güdüm halinde senkronize çalışırsa başarı otomatikman gelecek ve halkımızın memnuniyeti artacaktır, böylece hizmetinde sonucu vatandaşa doğru yansıyacaktır.” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here