Ana Sayfa SİYASET “ADAM KAZANDI”

“ADAM KAZANDI”

47
0
Paylaş

TÜRKİYE YÜZYILI BAŞLIYOR

Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanını seçti. 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeterli oy oranı sağlanamaması nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında ikinci tura kalmıştı. Türkiye 28 Mayıs günü tekrar sandık başına giderek yeniden oyunu kullandı.

Birinci turda Recep Tayyip Erdoğan %49.52, Kemal Kılıçdaroğlu ise %44.88 oranında oy almıştı ve yeterli oy oranı sağlamadığı için Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. Türkiye 15 günlük sürede yeniden bir düşünce dönemine girmiş iki aday arasında terazi oluşturmuş ve artı ve eksileri hesaplamaya başlamıştı.

Fatsa başta olmak üzere tüm Türkiye 28 Mayıs akşamı televizyon ekranlarına kitlenmiş ve sandıktan çıkacak sonucu beklemişti.

Oy sonuçlarının sonlarına gelindiğinde ise Türkiye Liderinden vazgeçmedi ve yeniden Recep Tayyip Erdoğan dedi.

Cumhurbaşkanı İkinci Tur Seçiminde 27 Milyon 834 Bin 692 vatandaşın oyunu alan Recep Tayyip Erdoğan %52.18 oy oranı ile Türkiye’nin yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

Kemal Kılıçdaroğlu ise 25 Milyon 504 Bin 552 kişinin oyunu alarak %47.82 oy oranıyla seçimi tamamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu tarafından geçici sonuçlara göre cumhurbaşkanı seçildiğinin açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplanan vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2001 yılından bu yana girdiği tüm seçimlerde kaybetmeden ilerliyor. 2003-2014 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı yapan Recep Tayyip Erdoğan, 2014 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçildi.

“Bugün Kimse Kaybetmemiştir, 85 Milyonun Tamamı Kazanmıştır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşmasında, “Bugün kimse kaybetmemiştir, 85 milyonun tamamı kazanmıştır. Milletimizin bize verdiği sorumluluğun gereği olarak, kimseye kırgın, küskün, kızgın, öfkeli değiliz. Artık, seçim dönemine dair tüm tartışmaları ve çekişmeleri bir kenara bırakarak, millî hedeflerimiz, millî hayallerimiz etrafında birleşme, bütünleşme vaktidir” dedi.

“TÜRKİYE YÜZYILI’NI BERABER İNŞA VE İHYAYA DEVAM EDİYORUZ”

Seçim süresince miting ve programlarında vatandaşlarla söylediği “Duyanlara duymayanlara” şarkısını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu millet sevilmez mi? Biz severiz. Kandil’dekiler sevmez, onların uzantıları sevmez ama biz severiz. İşte şu andaki tablo, sevgililerin tablosu. Resmî rakam, 320 bin kişi burada. Yolları söylemiyorum. Havalimanından buraya kadar yollar maşallah tıklım tıklımdı. Sizler Cumhur İttifakı’nı mahcup etmediniz, Cumhur İttifakı’nı bu yolda yalnız koymadınız. Bu yolda beraber yürüdük. Gece gündüz demeden yürüdük. Sizler bu görevi yine bizlere verdiniz. İnşallah, Türkiye Yüzyılı’nı beraber inşa ve ihyaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turunun kayda değer herhangi bir sıkıntı, sorun yaşanmadan tamamlandığını söyledi.

Gayriresmî seçim sonuçlarına göre milletin Cumhurbaşkanlığı görevini, 5 yıllığına daha kendilerine tevdi ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkeyi yönetme sorumluluğuna bizleri tekrar layık gören milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Gerek 14 Mayıs’ta gerek 28 Mayıs’ta tercihini hangi partiden, hangi adaydan yana kullanmış olursa olsun, yurt içinde ve yurt dışında sandık başına giderek iradesine sahip çıkan, demokrasimizin gücünü ispatlayan her vatandaşıma teşekkür ediyorum. Bu süreçte seçimin en sağlıklı şekilde yürümesi için görev yapan kamu personelini, parti temsilcilerini, sandık görevlilerini, müşahitleri, emniyet mensuplarını ve diğer herkesi tebrik ediyorum. Çok partili siyasi hayatımızın en önemli seçimlerinden birinde milletimiz kararını Türkiye Yüzyılı’ndan yana kullanmıştır. Seçimin ilk turunda milletimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin çoğunluğunu Cumhur İttifakı’na vererek yasamadaki tercihini zaten ortaya koymuştu.”

“KİMSEYE KIRGIN, KÜSKÜN, KIZGIN VE ÖFKELİ DEĞİLİZ”

Bugün yapılan ikinci tur seçimiyle milletin Cumhurbaşkanlığındaki, yani yürütmedeki tercihinin de kesinleştiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Milletimizin her iradesi gibi bu sonucun da başımızın üstünde yeri vardır. Kazanan sadece biz değiliz. Kazanan Türkiye’dir, kazanan tüm kesimleriyle milletimizdir, kazanan demokrasimizdir. Hatırlarsanız, her fırsatta, kazandığımızda ülkemizde kimse kaybetmeyecek demiştik. Yine aynı şekilde biz kazandığımızda tek kaybeden, ülkemizle ilgili kirli senaryoların sahipleri ile onların aparatları olan terör örgütleri ve tefeciler olacak demiştik. Şimdi buradan aynı sözü bir kez daha veriyoruz. Bugün kimse kaybetmemiştir, 85 milyonun tamamı kazanmıştır. Milletimizin bize verdiği sorumluluğun gereği olarak, kimseye kırgın, küskün, kızgın, öfkeli değiliz. Artık seçim dönemine dair tüm tartışmaları ve çekişmeleri bir kenara bırakarak millî hedeflerimiz, millî hayallerimiz etrafında birleşme, bütünleşme vaktidir. Biz bu çağrıyı, laf olsun diye değil tüm kalbimizle yapıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki Türkiye’nin gücü, 85 milyonun hep beraber olmasından kaynaklanıyor.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here