Ana Sayfa SİYASET 31 Mart 2019 Yerel Seçim Aday Adayı Kadroları

31 Mart 2019 Yerel Seçim Aday Adayı Kadroları

1259
0
Paylaş

31 Mart 2019 Yerel Seçimine gidilirken Partililerin seçim hazırlıklarını hızlandırması Ordu Siyasetini hareketlendirdi.

Partilerin aday adaylığı başvuru süreçlerinin başlaması özellikle iktidar partisinde yoğun mesai harcanmasına neden oldu. Başvuruların çokluğu ile öne çıkan  AK Parti sürecin 16 Kasıma uzatılması ile başvuru sayısının daha da artabileceği öngörülüyor.

Büyükşehir Belediye başkanlığı için Ak parti dışındaki partilerden resmî bir açıklama ve aday adaylığı başvuruları konusunda resmî bir bilgi gelmezken Ak parti il teşkilatında eski dönem ordu milletvekilleri Eyüp Fatsa, Mustafa Hamarat ve Fatih Han Ünal aynı gün ard arda başvurularını gerçekleştirdi.
Fatsa İlçe Belediye Başkanlığı adaylığı sürecinde en belirgin süreç MHP Fatsa ilçe teşkilatında gerçekleşirken , MHP Fatsa ilçe Başkanı Murat Kaçak ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek resmî adaylık başvurusunu gerçekleştirdi.
CHP Fatsa ilçe başkanlığı aday adaylığı süreciyle ilgili resmî açıklama yapmazken , aday adaylığı başvurularının olduğu ve son kararı genel merkezden gelecek karar ile vereceklerini ilerleyen günlerde kamuoyunu bilgilendirecek basın açıklamasının yapılacağını duyurusunda bulunuldu .
İyi parti Fatsa ilçe Başkanlığından gelen açıklamaya göre ilçe teşkilatına başvuruların olduğu, ilçe teşkilatının kararı doğrultusunda son başvuru gününe kadar bu süreçte isim açıklanamayacağı yönünde oldu .
CHP, MHP , iyi partide süreç bu şekilde ilerler iken Ak partide ise aday adaylığı sürecinde yoğun bir başvuru trafiği yaşanıyor .
12 kasım tarihine kadar gelen başvuru sayısı 13 olan Ak partide , başvuru tarihinin uzatılmasıyla başvuru sayısının daha da artabileceği öngörülüyor .

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here