Ana Sayfa SİYASET Hilmi Güler ve Etem Kibar Fatsalı Şoför Esnafı ile Bir araya Geldi.

Hilmi Güler ve Etem Kibar Fatsalı Şoför Esnafı ile Bir araya Geldi.

1206
0
Paylaş


AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. M. Hilmi Güler ve Fatsa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Kibar, Fatsalı şoför esnasıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

Fatsa Belediyesi Spor Kompleksinde gerçekleşen programa AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, Ak Parti Fatsa İlçe Başkanı İsa Yüksel, Eski Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve Fatsa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Kibar ve protokol üyeleri katılımının yanı sıra şoför esnafı tarafından salon tamamıyla dolduruldu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Fatsa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muammer Küçüköksüz, şoförlerin gece gündüz demeden günün her saatinde vatandaşların ulaşımını sağlamak amacıyla yollarda olan ve insanlarla iç içe olan esnaf grubu olduğunu belirtti ve esnaf olarak her zaman insanların yanında olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

AK Parti Fatsa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Kibar, “Sayın Bakanım Hilmi Güler ve ben beklentilerinizi ve sorunlarınızı biliyoruz. İlgili arkadaşlar ile bu konuları titizlikle etüt ettik.” dedi.

Kahvaltı programında konuşma yapan Fatsa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Kibar, “Şoförlerimiz ekmeğini, halk tabiri ile direksiyon sallayarak kazanırlar. Onlar saygı duyulacak derecede emek harcarlar ve bu emeğe karşılık çıktıkları yollarda can pahasına mesleğini icra ederler. Besmele ile çıktıkları yolda kimi zaman karda kimi zaman zorlu hava şartlarında hizmet verirler. Bu emeğin ve bu zorlu görevin karşısında sizlerin yoluna çıkacak taşları kaldırmak, size karşı görevimizdir ve bununda ötesinde sorumluluğumuzdur.”

“Önceliğimiz Fatsa Şoförleri Olacaktır”

“Sayın Bakanım ve ben beklentilerinizi ve sorunlarınızı biliyoruz. İlgili arkadaşlar ile bu konuları titizlikle etüt ettik. Allah nasip edip göreve gelirsek;

Kamyoncu esnafımızın problemlerinden haberdarız. Bunları hep birlikte çözeceğiz. Sıkıntılarını ilgili mercilere hemen taşıyacağız. Önceliğimiz Fatsa’mızın şoförleri olacaktır. Çocuklarımızın canını emanet ettiğimiz, şoförlerimizin moral ve motivasyonunu yüksek tutmak, problemlerini çözmek kesinlikle programımızda olacaktır.”

“Haksızlığa ve Adaletsizliğe Geçit Vermeyeceğiz”

Korsan taşımacılığa karşı önlem alacaklarını vurgulayan Etem Kibar,

“Mahalle minibüslerinin durak düzenlemeleri günümüz koşullarına uygun hale getirilerek modernize edilecektir. Duraklarımız, yeri geldiğinde buluşma noktamız, yeri geldiğinde istişare yerimizi olacaktır. Bu duraklar topluma hizmet yeridir.

İlçemizde S plakasına geçilmesine rağmen korsan taşımalar yapılmaktadır. Haksız rekabet olduğu için buna engel olacağız. Haksızlığa ve adaletsizliğe asla geçit vermeyeceğimiz gibi hakkı olanın hakkını da teslim etme konusunda kararlılığımızı sizlerle paylaşmak isterim.”

“Önceliğimiz İstihdam, Önceliğimiz İstişaredir”

“İlçemizde taksi duraklarını Fatsa’mıza yakışır hale getireceğiz, daha konforlu ve mimari açıdan estetik duraklar inşa edeceğiz Taksici esnafı ile vatandaşımızın iletişime geçmesini kolaylaştıracağız. Fatsa’yı yeniden inşa etme konusunda kararlılığımızı bir kez daha yinelemek istiyorum. Projelerimiz arasında ciddi bir yere sahip olan; turizm çalışmalarımız sayesinde araçlarımız hafta sonları da tatillerde de çalışır hale gelecektir. Önceliğimiz İstihdam, Önceliğimiz istişaredir.

Fındıkta katma değer üreten bir Fatsa ve Ordu Kurmayı Hedefliyoruz. Böyle bir birlikteliğin sizlerle birlikte seçim öncesinde olduğu gibi, 31 Mart’tan sonrada aynı bu şekilde istişareleri yapacağımızı ümit ediyorum. “

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Hilmi Güler, İstanbul’da doğal gaz sorununa çözüm bulduktan sonra trafik sorununa da çözüm bulması için dönemin belediye başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirildiğini söyledi.

Belediyecilikte 25 yıldır var olduklarını belirten Mehmet Hilmi Güler, “Bizim belediyeciliğimiz 1994 yılında Cumhurbaşkanımızla beraber başladı. O zaman İstanbul’da trafik, hava kirliliği, su gibi birçok sorun vardı. Biz bu sorunları çözdük ve nasip oldu birlikte Türkiye’yi yönettik. Şimdi de benim için en büyük şeref olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı çalışması olacak. Ve inşallah bu çalışmaları İbrahim Etem Kibar ile beraber Fatsa’da da yapacağız.”

“Ruhsat Meselesi Dâhil Tüm Meselelere Çözüm Bulunacak”

Sizlerle yapacağımız çalışmaların ana hatları ile açıklamak gerekirse. Bilmelisiniz ki, sizler bizim namusumuz, gururumuz ve aynı zamanda ailemizin bir ferdisiniz. Sizlere eşimizi, çocuklarımızı ve kardeşlerimizi emanet ediyoruz. Bu bakımdan bizim şerefimiz, onurumuz ve vicdanımızsınız. Sizlerin mutlu olmanızı canı gönülden istiyoruz. Çünkü bu belediyecilik dediğimiz şey eskiden asfalt, kaldırım, çöp toplamaydı ama şimdi bunların çok daha ötesinde gönül belediyeciliği yani yapılan işlerden biraz daha fazlasını gönülleri kazanmak için yapacağız. Sizin gönlünüze girmek kolay iş değil çünkü siz hayatın içinde bir sürü haksızlıklarla da çarpışan insanlarsınız. Korsan taksiden tutun, ruhsatlarda olan farklılıklara kadar tüm sorunlarınızın bilincindeyim. Biz belediyeciliğe 1 Nisan’dan sonra başlamayacağız. Biz 25 senedir belediyeciliğin içerisindeyiz. Bu bakımdan tecrübemiz var.”

“Büyükşehir Belediyesinde ruhsat meselesi başta olmak üzere güzergâhların tespiti, öğrenci ve 65 yaş üstü yolcu meselelerini gibi tüm sorunlara çözüm üreteceğiz. Ben Fatsa’yı çok önemsiyorum. Fatsa hem sanayinin hem de Ordu’nun tam merkezinde bulunan güçlü bir ilçe. Bu bakımdan sizlerin yüzünü güldürmeye hem mecburuz hem de görevimiz bu bizim.”

“Koltukta Oturmaya Değil, Gönülleri Kazanmaya Geldik”

Sorunların çözümlerinin konuşulup, toparlanıp, istişareler ile belirlendikten sonra tek sayfa halinde sunulması takdirinde anında imzalayacağını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hilmi Güler, “Sorun çözümleri için; kendi aranızda meseleleri halledip tek bir sayfa halinde getirdiğinizde ben gözüm kapalı imzalarım. Yani bürokrasiye hiç gerek yok. Çünkü aramızda bir fark yok. Biz buraya hava yapmaya ve makamda oturmaya gelmedik; biz zaten bunların çoğunu yaptık ve burada ki amacımız bir şey olmak değil, bir şey yapmak… Ben Başkan olup koltukta oturmaya gelmedik, sizin gönlünüzü kazanmaya geldik. Nefsani bir yarışa girip dediğim dedikçilik yok. Sorunlarınıza çözüm konusunda ve sorunlarınızı dinleme konusunda tek bir ses olup tek bir görüşle gelmenizi temenni ediyorum. Sen ben yok, birlikte oturarak çözüm bulacağız. Önemli olan prensip. Hakkaniyet ve adalet çok önemli konular bunları hallettikten sonrası kolay. Sizlerden çok şey öğreneceğiz ve aynı zamanda bizlerinde katkısı olacak.”

Fatsa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Kibar’a güvenini her defasında belirten ve desteğini gösteren OBB Başkan Adayı Hilmi Güler, Etem Kibar’ın sorunlara çözüm üretemediği takdirde devreye gireceğini, kendisinin de çözemediği durumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüm üreteceğini söyledi.

Konuşmasının sonunda Fatsa’da hiçbir ayrım olmadan, huzur içerisinde yaşanmasını hedeflediklerini dile getiren M. Hilmi Güler, “Burayı turizm ve sanayi merkezi haline getireceğiz. Çıngırt Kalesinden tutun, Asar Kaya’ya kadar her yanı geliştireceğiz. Düşünün ki turist gelirse, siz bizim elçimiz olacaksınız. İlk sizi görecekler, havalimanından alacaksınız, havalimanına götüreceksiniz, gezdireceksiniz. Ordu’nun, Fatsa’nın ve Ünye’nin elçisi olacaksınız. Bu sayede bu güzergâhta boş gidip boş gelmeyeceksiniz. Bu konularda da kolaylık göstereceğiz. Ama korsana geçit vermeyeceğiz. Önceden korsan denizde olurdu şimdi anlaşılan karaya gelmiş durumda; hakkaniyet açısından karada korsan olmaz. Tüm mesele huzur içerisinde Fatsa’da yaşamaktır. Fatsa bizim gözbebeğimiz, hiçbir ayrım yok. Benim sloganım, “Düşünen, Yarışan ve Üreten Ordu” aynı slogan Fatsa içinde geçerli düşünüp fikir üreteceğiz, herkes fikrini öne sürecek, üretecek ve peşinden de yarışan bir Fatsa çıkacak. Biz bunu başaracağız.” diye konuştu.

Haber: Gökçe YEŞİLLER

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here