Ana Sayfa SİYASET “En Büyük Miras Yaşanılabilir Fatsa”

“En Büyük Miras Yaşanılabilir Fatsa”

854
0
Paylaş

İbrahim Etem Kibar Projelerini Tanıttı

AK Parti Fatsa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Kibar, yoğun katılımın sağlandığı toplantı ile projelerini açıkladı.

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleşen proje tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan İbrahim Etem Kibar, “ehil bir idare ve yeni nesil belediyecilik anlayışı ile gönüller dokunan herkesin mutlu olacağı belediyecilik anlayışı ile insan olmanın hazzını eksiksiz bir şekilde yaşayacağımız mutlu bir Fatsa kurmak için gece gündüz demeden çalışacağız ve inşallah başaracağız.” dedi.

Ayrımcılığın olmadığı ve istişare kültürü ile bir yönetim kuracaklarının altını çizen AK Parti Fatsa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Kibar “Çok kıymetli Hemşerilerim şehir ahenkli parçalardan oluşan bir bütündür. İnsan mekân ilişkisinin vazgeçilmezidir. Şehir medeniyettir, ünsiyettir ve şehiri yönetmek ehliyet gerektirir. Bu saydıklarımın her biri insan ve şehir üzerine yükselmiş ve gelişmiş medeniyetin mensupları olarak her birimiz için vazgeçilmez ve yok sayılamaz düsturlardır. Bize göre şehir kendisiyle birlikte içinde yaşayanlarında her dem yeniden inşa ettikleri şehirdir. O derece de medenidir ve insanidir. Çıkmış olduğumuz bu kutlu yolculukta Fatsa’ya ve Fatsalıya, birlikte ve istişare kültürü ile yönetme kararlılığında olacağımızı belirtmek isterim. Hizmet süreci içerisinde asla biri diğerinden ayırmayacağız ve Fatsa için tek yürek olacağız. Birleşene gönüllerden ilham alan ve küskünlerin olmadığı, barışın ve huzurun tesis edildiği, birliktelik içinde kardeşlik ruhunun geliştiği bir Fatsa’yı Cumhur İttifakımız ile birlikte yaşatacağız. Unutmayalım ki, Fatsa bizim olduğu kadar çocuklarımızın ve gençlerimizindir. Bizim onlara bırakacağımız en büyük miraslardan birisi de yaşanılabilir bir Fatsa’dır. Bizler milletimizin çizdiği hedefler doğrultusunda güçlü bir irade, ehil bir idare ve yeni nesil belediyecilik anlayışı ile gönüller dokunan herkesin mutlu olacağı belediyecilik anlayışı ile insan olmanın hazzını eksiksiz bir şekilde yaşayacağımız mutlu bir Fatsa kurmak için gece gündüz demeden çalışacağız ve inşallah başaracağız. Bu başarı hepimizin başarısı olacaktır. Başarılı olacağımız konusunda iddialı olmamın nedenlerinden birisi de gerek tecrübe ve birikimiyle, şahsiyeti ile bütün Türkiye’nin tanıdığı Sayın Bakanımız M. Hilmi Güler’in Büyükşehir Belediye Başkanımız olarak bulunacak olmasıdır. Ben kendisini Cumhurbaşkanımızın Ordu’ya çok kıymetli bir hediyesi ve emaneti olarak görüyorum. Fatsa bize, bizler size emanetiz.” diye konuştu.

Toplantı da Konuşma yapan AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. M. Hilmi Güler, “Çok güzel çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi yeni bir toplum oluşturuyoruz. Korkan değil, cesur duran ve aynı zamanda düşünen, üreten ve yarışan bir Fatsa, yarışan bir Ordu yapacağız. Karadeniz Bölgesinde Ordu ve Fatsa’nın diğer il ve ilçelere örnek olacağı çalışmalar yapacağız. Düşünen, yarışan ve üreten Ordu kavramları çok önemli ve bunu birlikte yapacağız. Biz bunun yollarını ağabeylik yaparak, bilgimizle, tecrübemizle ve namusumuzla sizlere göstereceğiz. Siyasetin aklı kadar vicdanı ve namusu da olmalıdır. Biz yeni bir namuslu, vicdanlı ve güçlü bir döneme doğru yelken açtık gidiyoruz. Bunun için kalkınmamızla alakalı çok güzel projeler sunduk. Alan bazlı gelir ödemeleri sizler için bakanımızla görüştük ve Cumhurbaşkanımıza sunduk ve ödemeleri yapacağız. Bundan sonra ki çalışmalarımızı da üretime dönük olarak gerçekleştirelim.” dedi.

Fatsa, Kültür Merkezi ve Fakülte ile Çekim Merkezi Olacak”

Fatsa’ya 60 Dönümlük arazide Fakülte kuracaklarını belirten Hilmi Güler, Evkaf Mahallesinde yapılacak olan projeler ile Fatsa’nın çekim merkezi olacağını dile getirdi.

OBB Başkan Adayı Hilmi Güler, “Daha öncesinde ”Mandıra” olarak adlandırılan alanda çöplük vardı. Artık o alanda kültür ve güzel eserler fışkıracak. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İbrahim Etem Kibar’la beraber Fatsa’mız çok güzel bir tesise kavuşacak. Hanımlar, gençler ve emekliler için çok güzel eserlerin olduğu, kültür merkezi olacak ve bu sayede Fatsa’mız bir çekim merkezi haline dönüşecek. Bunun dışında Fakülte yerimiz hazır. Evkaf Mahallesinde 60 dönümlük alanda Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ile görüşerek güzel bir Fakülteyi Fatsa’mıza kazandıracağız. Ayrıca Fatsa fındığını da Çorum leblebisi gibi sunarak satışını arttıracağız. Aslancamii’den Bolaman’a kadar yolun iki kenarında da fındık dükkânları kuracağız. Estetik ve güzel mekânlarla fındığımızı ve ürünlerimizi satalım ve Fatsa’nın ekonomisi kazansın.”

Konuşmaların ardından Fatsa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Kibar tarafından proje tanıtımı gerçekleştirildi.

İbrahim Etem Kibar’ın, gerçekleştirmeyi planladığı projeler başlıkları ile şu şekilde;

  • Fatsa Sahil dolgu sahası Projesi;

Sahil projesi Büyükşehrimizin hizmet alanları içerisinde olan bir projemizdir.

Geçmiş dönemde de hayata geçirilmesi planlanan bir projeydi ve inşallah bizler biraz daha geliştirerek Altınordu ilçemizde yapılan örnekte olduğu gibi bu projeyi hayata geçireceğiz.

Sahil güzergâhımızda denize dolgu alanı oluşturarak şehrimizin otopark sorununa geniş çözüm ağı üretecek şekilde yeşil aksam içerisinde kaybolacak biçimde bir otopark alanı ve sosyal yaşam alanlarının olduğu geniş bir alan ve sahil bantı oluşturacağız.

  • Oto Galericiler Sitesi;

Sahil güzergâhında bulunan binaların zemin katlarında bulunan, gerek şehir estetiği açısından olumsuz bir görüntü oluşturan, gerek ise uygun geniş alanların bulunmaması sebebiyle kaldırım işgallerine sebep olan, vatandaşlarımız ve oto galerici esnaflarımız tarafından ivedi bir şekilde çözüme kavuşturulması beklentisi içerisinde olunan bir projemiz.

İnşallah göreve gelirse ve göreve geldiğimiz takdirde başarabilirsek Fatsa adına, Fatsa sahil şeridi adına güzel bir projeye imza atmış olacağız.

  • Park ve sosyal tesis projesi ( Eski Çöp Alanı ) Millet Bahçesi Projesi

Karadeniz’in en büyük park ve sosyal alan projesi unvanına sahip olabilecek bu proje eski çöp alanına yapılacak bir projedir.

Sosyal tesis alanları, yürüyüş yolları, spor alanları, orman örtüsüne uygun ağaçlandırma çalışmaları, mesire alanları gibi birçok tesis ve uygulama sahalarını içerisinde bulunduracak bir projemiz.

Engelli vatandaşlarımızdan, yaşlılarımıza, hanım kardeşlerimizden gençlerimize her kesimin düşünüldüğü ve en üst seviyede yararlanabileceği bir alan hayal ediyoruz.

Fatsa’mızı Karadeniz sahil güzergâhının en uğrak, en güzel ve en büyük parkını oluşturacağız.

  • Fatsa şehir otogarı;

Mevcutta şehir içinde kalmış olan ve mimari açıdan şehir estetiğine çok uygun olmayan şehir otogarımızı, çevre yolu projemiz ve yol güzergâhımızın netleşmesinden sonra büyükşehir belediyesizin de oluru ile uygun bulunan bir alana daha büyük ve daha estetik bir yapıda inşa edeceğiz.

  • Fatsa Adası Sembol Kule Projesi;
  • Aşevi, Genç Kafe Projesi;
  • Açık Alan Spor Kompleksi Projesi;
  • Hayvan Barınak Projesi;
  • Irmak Köprü Projeleri;
  • Köprü Ve Cadde Aydınlatma Projeleri;
  • Konsept Cadde Projesi;
  • Çınar Festivali Projesi;
  • FABEL Yaşam Evleri;
  • Fındık Evleri Projesi;
  • Köy Okulları Projesi;
  • Cıngırt Kalesi Projesi;
  • Belicesu Projesi;
  • Yalıköy Sahil Projesi;
  • Bolaman Sahil Projesi;
  • Bolaman Barınak Projesi;
  • Akise Tepesi Projesi;
  • Gaga Gölü Projesi;
  • Çerkezler Tepesi Projesi;
  • Sahil Projesi;
  • Aqua Park;
  • Kapalı Pazar Yeri;
  • Marina Projesi;

Haber: Gökçe YEŞİLLER

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here