Ana Sayfa GÜNCEL Yumurtada Stok Olmaz

Yumurtada Stok Olmaz

1114
0
Paylaş

İstanbul Yumurta Üreticileri Toptancıları ve İş Adamları Derneği (İSTYUMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Necati Yıldırım’ın yumurta stoklarının azaldığına dikkat çekerek, maliyetlerinin yüzde 30 arttığını ve böyle giderse yumurta fiyatlarına ciddi oranda zam geleceği hakkında yaptığı açıklamaya, FATYUM yetkilileri tarafından tepki geldi.

Yumurtada stok yapılmayacağını ve vatandaşın son tüketim tarihi konusunda dikkatli olmasını belirten FATYUM yetkilileri: “İSTYUMDER Başkanı Necati Yıldırım, “Stoklu gidiyoruz, bir ay daha bizi götürecek stokumuz var” diyerek bir açıklama yapmış, bizde açıklamaya kayıtsız kalmak istemedik. Sayın Yıldırım, yumurta stokundan bahsediyor. Yumurta da stok olmaz. FATYUM adı altında yıllardır halkımıza kendi çiftliklerimizde ürettiğimiz taze ve günlük yumurtaları sunmaktayız. İnanıyoruz ki onlarda bunun farkında ve bizleri tercih ediyorlar. Sayın Yıldırım stok var dediğine göre piyasalarda son kullanma tarihi geçmiş ya da son kullanma tarihi yakın olan yumurtalar bulunabilir. Maliyetlerin artığı bu günlerde piyasalarda daha ucuz yumurtaların olabileceğini göz önünde bulundurarak siz değerli halkımıza son tüketim tarihi konusunda daha dikkatli olmaları, bilmedikleri marka, paketsiz ve yumurta kabuğu üzerinde yazı bulunmayan yumurtaları almamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

“Yeni Düzenlemeler Getirildi”

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada: “Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, “Türk Gıda Kodeksi Yumurta ve Yumurta Ürünleri Tebliği” pek çok konuda yeni düzenleme getirdi. Yumurtanın paketlenmesinden muhafazasına, depolanmasından taşınma ve pazarlanmasına ilişkin standartlar yeniden düzenlendi. Doğrudan tüketime sunulan A sınıfı yumurta, yumurtlama tarihinden itibaren 21 gün içinde tüketiciye ulaştırılacak. Ayrıca tebliğ çerçevesinde “yumurta kabuğu temiz, sağlam yapılı, çatlaksız ve kırıksız olacak. Yumurtalar, saman, yaprak gibi malzemeler içinde satılmayacak. Son tüketiciye satılacak yumurta ambalajlı olacak. Yumurtalar yıkanarak, başka bir yöntemle temizlenerek ve yağlama işlemine tabi tutularak piyasaya sunulmayacak” şeklinde resmi gazetede yayımlandı” denildi.

“FATYUM’U Tercih Etmeliler”

Güvenilir ve kaliteli yumurtayı halka sunduklarını vurgulayan FATYUM yetkilileri “Okulların da açılmasıyla çocuklarımızın eğitim ve öğretimlerinde başarının artması, düzeni ve daha dengeli beslenmeleri için enerji verici protein kaynağı kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurta için FATYUM’u tercih etmelidirler” diye bahsettiler.

“Günde 1 Yumurta”

“HAYDİ, TÜRKİYE SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN GÜNDE BİR YUMURTA” sloganıyla vatandaşa seslenen FATYUM Yetkilileri yumurtanın faydalarını sıraladı. “Yumurta; doğal ambalajı ile hiçbir şekilde hile yapılamayan tek gıdadır. Yumurta; besin kalitesi açısından anne sütünden sonra ikinci sıradadır. Yumurta; çocukların zekâ seviyelerinin artışında büyük ölçüde etkilidir. Bu nedenle herkesin günde bir yumurta yenilmelidir”

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here