Ana Sayfa GÜNCEL Vira Bismillah Denildi Tezgahlar Şenlendi

Vira Bismillah Denildi Tezgahlar Şenlendi

730
0
Paylaş

15 Nisan tarihinde başlayan av yasağı 1 Eylül’de sona erdi. Bölgemizde balıkçılık ile ekmek kazanan birçok satıcının tezgahlarını yaz aylarında tercih edilen meyve ve sebzeler doldurmuştu. Av yasağının sona ermesiyle tezgahlar gerçek sahiplerine kavuştu.

Fatsa’da hemen hemen her sokakta yer alan balık tezgahları birden çok deniz mahsulü ile tüketicilere sunulmaya başladı. Fatsalı balıkçı Taner Mert Ergün, “bu sene hamsinin yoğun olacağını ümit ediyoruz. Şuanda da tüketiciler sezonun açılmasından dolayı ve fiyatlardan dolayı çok memnunlar” dedi.

Tezgahlarda balık çeşitlerinin bol olduğunu dile getiren Taner Ergün, “Şuanda tezgahlarımızda balık çeşitlerimiz yeteri kadar var ve fiyatları da uygun. Fakat bu sene palamut az olur ve hamside bolluk olacağını düşünüyoruz. İlerleyen zamanlarda ise fiyatlar artacaktır. İstavrit bolluğuna ve kalitesine göre 10-15 TL arasında; mezgit 10-25 TL arası değişebilir. Hamside bu sene 20 TL’den açılış yaptı ve önümüzde ki günlerde fiyatı 10 TL’ye kadar düşebilir.” diye konuştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here