Ana Sayfa GÜNCEL Toplu Taşımada Zam ve Yeni Kurallar

Toplu Taşımada Zam ve Yeni Kurallar

3314
0
Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı tarafından Ordu ve ilçelerinde toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. 15.06.2020 Pazartesi günü ilçemizde vatandaşlar dolmuşlara zam ile geçerli olan fiyatlarla kullanmaya başladılar.

Buna göre artık dolmuş ücretleri;

İndi- Bindi: 3.30 TL

Öğrenci: 2.25 TL oldu.

S.S. 16 No’lu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Necati Efe, “Ordu Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl düzenli olarak arttırılan,  mecburi zamlar uygulanmaya başlandı. Zam haberleri sosyal medyada duyurulduğunda kısmen de olsa vatandaşlarımız tarafından tepki gösterildi. Belirtmek isterim ki bu zamlar zorunlu ve mecburi olan zamlardır. Ayrıca uygulanan zamların yanı sıra artık yetişkin öğrencilerimiz dolmuşlara bindiklerinde öğrenci kimlik kartlarını göstermek zorundalar. Açık öğretim okuyan öğrencilerimizde bu zorunluluğa dâhildirler.” dedi.

“Üniversite Öğrencileri ve Okuyan Yetişkin Kişiler”

Bu uygulamanın zorunlu hale gelmesinin nedenini araçlara binen bazı kişilerin öğrenci olmadıkları halde ‘ben okuyorum ve öğrenciyim’ diyerek düşük ücret ödemek isteyen vatandaşlara engel olmak amacıyla getirildiğini belirten Başkan Necati Efe, “Genelde dolmuşlarda esnaf arkadaşlarımız ve öğrenciler, öğrenci kimlik kartı nedeniyle zor anlar yaşıyorlar. Bazı yolcularımız “Araç içerisinde şoför bize kimlik kartı soruyor, kimlik kartlarımız yanımızda olmadığında zor durumda kalıyoruz ve mahcup hissediyoruz” gibi beyanlarda bulunuyorlar. Büyükşehirlerde bu uygulama geçtiğimiz yıllardan bu yana uygulanırken; ilçemizde çok fazla dikkat edilmiyordu. Ama artık bu uygulamaya uymak zorundayız. Nasıl ki bir kişi gittiği kurumda T.C. kimlik kartını göstermeden işlem yaptıramıyorsa, bizler de artık öğrenci kimlik kartlarını görmeden kişilerden öğrenci ücreti alamıyoruz. Bu konuda artık vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin daha duyarlı olmalarını, bizlerin gösterdiği anlayış gibi onlarında bizlere anlayış göstermelerini bekliyoruz. Öğrencilerimiz ve eğitime devam eden yetişkin vatandaşlarımızdan, öğrenci kimlik kartı sorulduğunda kendilerini mahcup hissetmemelerini rica ediyor; göstermiş hassasiyetten dolayı da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Haber: Mir Kuzey/Gökçe YEŞİLLER

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here