Ana Sayfa GÜNCEL Neden Teknolojiden Yararlanmalıyız?

Neden Teknolojiden Yararlanmalıyız?

1450
0
Paylaş

“Kişisel bir bilgisayar, zekâmızın bir parçası olarak bize destek olan araçtır.” Steve Jobs

 Öğrencilerde günümüzdeki her insan gibi telefonlarla yatıp telefonlarla kalkıyor. Buna ne kadar karşı koyduğunuzu iddia etseniz de 2 yaşındaki çocuğunuzun eline bile telefon sıkıştırıyorsunuz. Mademki artık hayatımızın vazgeçemeyeceğimiz bir parçası haline geldi bu telefonlar ve internet. Neden bunu işbirliğimiz için kullanmıyoruz. Artık bilgiye ulaşmak çok kolay. Biz öğrencilerin doğru bilgiyi cebinde taşımasını sağlayacağız. Artık insanlar kitaplar taşımak veya kütüphanelere gidip araştırma yapmak istemiyorlar. Buna gerek duymuyorlar haklı olarak. Çünkü bunların hepsine anında ulaşabiliyorlar ve istedikleri şekilde offline veya online ulaşacaklarına karar vererek depolayabiliyorlar. Biz bu depolarını hazırlamış halde onlara sunacağız. Kişisel eğitim sürelerini yönetmelerine müsaade edecek ve verilerini de sürece dahil edip tam öğrenmelerine yardımcı olacağız.

Veri Analizi

 Artık sosyal medyada bile milyonlarca işlenebilecek veri varken insanların bu büyük verileri nasıl işleyeceklerini ve yöneteceklerini öğrenmeleri gerek. Örnekle açıklamak gerekirse bankaların bizim alışkanlıklarımızı en yakın arkadaşlarımızdan daha iyi bildiğinden şüpheniz yoktur. Tüm bu büyük verileri bankalar işliyor ve yönetiyor. Yapay zekâ bunu gerçekleştirebiliyor fakat biz Fatsa AÇI Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimize bu büyük verileri, bulut teknolojisini ve bunları yönetmeyi öğretemezsek geleceğe hazırlamış olamayız.

 3D YAZICILAR

3D yazıcılar lojistik, depolama ve üretim sektörünü bitirecek teknolojidir. Bu teknolojiyi daha aktif kullanmak için Kolejimizde 2 tane tam donanımlı 3D yazıcıya sahip olmanın yanında öğrencilerimize kendi 3D Yazıcılarını üretmeyi öğretiyoruz. Bu sayede herhangi bir ürünü sipariş etmeye, onun üretilmesini veya gönderilmesini beklemeye

gerek kalmayacak. Sadece ürünün kodunu okutarak 3D Yazıcı ile herkes kendi evinde ürünü üretebilecek. Geride bıraktığımız sene 3D Yazıcı ile ciğer yapıp bir canlıyı 3 ay yaşatmayı başardılar. İki sene önce 3D Yazıcı ile tüm iç mimarisi dâhil olmak üzere bir ev yaptılar. Bizler mevcut teknolojileri öğretme ve interaktif biçimde geliştirme üzerine çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bunu kendimize reklam oluşturmak için değil, bölgemizdeki birbirinden değerli ve kurumsal eğitim kurumlarına öncülük etmenin ve örnek olmanın sorumluluğunun farkında olduğumuz için yapıyoruz. Çünkü Fatsa Açı Eğitim Kurumları bulunduğu bölgenin öğrencilerini Yeni Dünyaya yön veren birer lider olarak yetiştirmeye kendini adamıştır.

SANAL/ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİK

Hayatımızın hiçbir zamanında karşılaşmayacağımız insanlarla aynı odada gibi toplantı yapmamızı sağlayan, geçmişte göremeyeceğimiz birçok tarihi olayı birebir yaşamamızı sağlayan bu teknolojiyi eğitimlerimizde aktif bir biçimde kullanacağız. Teknolojinin tüm faydalarından aktif bir şekilde yararlanacağımız bir eğitim modeli olacak.

Eğitim veriye dayalı ve kişiye özel bir deneyime dönüşüyor.

Ortada muazzam bir veri var ve bu veri dünyayı değiştirebilecek kadar önemli. Bu veriyi eğitim için kullandığımızı düşünelim.

Her bireyin farklılıklarını tespit edebilen

Öğrenme hızını algılayabilen

Nerde eksiği olduğunu bilen ve o doğrultuda yönlendiren

Hatasız bir programlama ve yönlendirme yapan

Alışkanlıklarının farkında olan bir sistem

Açıkçası bu denli köklü bir değişime geleneksele alışmış hiçbir eğitim kurumu olumlu bakmazken ve radikal bir karar olarak görürken Fatsa Açı Kolejinin heyecanlanması ve dünyayı değiştirmek için sabırsızlanması bana Nokia ve Iphone(Apple) örneğini hatırlattı. Nokia hepimizin hatırlayacağı kadar yakın bir geçmişte cep telefonu pazarında dünya lideriydi fakat değişen dünyaya ve teknolojiye ayak uydurmayı mevcut konumuna güvenerek riskli buluyordu. Iphone(Apple)  ise pahalı bulunan bir telefonla piyasaya girmişti ve çok daha radikal kararlar alarak dünyanın algısını değiştirecek şeyler yapmak istiyordu. Bu zamanları zannediyorum hepimiz çok iyi hatırlıyoruz üzerinden çok zaman geçmemesine rağmen günümüzde Iphone (Apple) markasının ve Nokia markasının piyasa değeri ortada. Bu Vizyonla hiç çekinmeden bölgede Eğitim Sektörünün Liderliğini üstlenen ve benim bu yeni eğitim sistemini gerçekleştirme arzumu ve heyecanımı eksiksiz paylaşan Fatsa Açı Kolejini açık yüreklilikle tebrik etmek gerek diye düşünüyorum.

Erkan KALYONCU

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here