Ana Sayfa GÜNCEL Butik Diyet Açıldı

Butik Diyet Açıldı

2797
0
Paylaş

Fatsa Butik Diyet Merkezi, hizmete başladı. Fatsa Belediyesi Yeni hizmet Binası Karşısında açılan Butik Diyet Merkezi kısa zamanda birçok kişiye ulaştı.

Sağlıklı Beslenmek Bir Bilimdir.

Fatsa Butik Diyet Merkezi Diyetisyenleri, “Butik diyet olarak hizmete problemlerin çözümü için başladık. Diyet yapma sürecine karşılaşılan en büyük problem uygulanabilir olmayan diyetler yerine daha spesifik daha basit uygulanabilir şekilde beslenme programı hazırlayarak başlıyoruz. Sağlıklı beslenme bir bilimdir ve nitelikli uzman kontrolünde ilgiyle takip edilmesi gerekir. Biz insanlara bekledikleri ilgiyi de sunuyoruz. Sadece liste verip göndermek kalan tüm yükü danışanın üzerine atmak uzun vadeli uygulanabilir bir başarı getirmeyecektir.  Gerçek başarıya ulaşmak için yükü danışanlarımızla beraber göğüslüyor ve günlük online menü takibi yapıyoruz. Biz Butik Diyet ailesi olarak yaptığımız işte nicelik değil niteliği ön planda tutma gayreti içerindeyiz. Danışmanlık hizmet süremizi mümkün olduğunca uzun tutuyor danışanlarımızın aklındaki soruları cevaplıyor, hayatlarındaki değişikliğe göre değişimlerde bulunuyoruz. Bunu yaparken de danışanımızı iyi tanımak ve kişisel özelliklerini iyi analiz edebilmek için gereken makul görüşme süresi içerisinde işimizi profesyonel olarak yaptığımıza inanıyoruz. Geri dönüşler de zaten bu yönde olmaktadır. Kurumsal bir Beslenme ve Diyet Merkezi olma yolunda gayretimiz devam etmektedir. Pek yakında sadece Fatsa da değil farklı şehirlerdeki şubelerimizle Butik Diyet markası adı altında daha fazla insana ulaşıp tüm şehirlerde herkesin ulaşabileceği nitelikli bir Beslenme Diyet Eğitim Danışmanlık ve Çözüm merkezi olma yolunda çalışmalarımız gayretle devam etmektedir.” dedi.

Toplumumuzda cinsiyet ayırt etmeksizin yoğun olarak kilo problemi yaşanıyor. Çoğu kişi kendi çabalarıyla kilo vermeye çalışsa da çoğu kişi diyetisyenlere giderek sağlıklı beslenmenin yollarını arıyor.

 “Kilo vermek kelimesi biraz açmak istiyorum. Bir kaç şekilde kilo verebilirsiniz. Sağlıklı besinlerle uygun beslenme programıyla kilo verebilirsiniz. Sağlıksız ve düşük kalori alarak kilo verebilirsiniz. Herhangi bir hastalık (diyabet, kanser vb) sebebiyle kilo verebilirsiniz.”

Butik Diyet Merkezinde, aç kalarak değil uygun besinlerle yiyerek kilo vermek öneriliyor.

“Çıkış noktamız sadece kilo vermek olursa eğer aldanmış oluruz. Neticede biraz önce saydığım sebeplerden biriyle kilo verebiliriz. Burada şu dikkatimizi çekiyor. Sağlıklı kilo verebilmek. Sağlıklı kilo verebilmek için sizin günlük harcadığınız kalorinin altına sağlıklı besinlerden oluşan bir beslenme programıyla ilerlemeniz gerekmektedir. Aç kalarak kilo vermeye çalışmak metabolik dengeyi bozacaktır ve ilerleyen süreçte çeşitli sağlık problemlerine neden olacaktır. En doğrusu sizin için hazırlanmış, uygulabilir, sağlıklı besinler içeren program dahilinde kilo vermeniz olacaktır. Ve en nihayetinde şunu söyleyebilirim ki aç kalarak değil uygun besinleri yeteri kadar yiyerek kilo vermek doğru olanıdır.”

Ekmek tüketimi konusunda uyarılara dikkat edin “Toplumumuzun en yoğun kurtarıcı olarak gördüğü besin buğday ürünleridir. Bunun başında ekmek, bulgur, makarna, simit, poğaça tarzında kolay ulaşılabilen aparatif besinler gelmektedir. İkinci yapılan en büyük hata ise meyve tüketimindeki dikkatsizlik ve porsiyon miktarının ayarlanamamasıdır. Ekmek konusuna özellikle değinmek istiyorum, beyaz ekmek, kepek ekmeği, tam tahıllı ekmek gibi ekmek çeşitlerinde gluten bulunmaktadır. Glutenin bir dizi hastalıklara sebep olduğu bilinmektedir. Ekmek yani buğday ürünleri tüketimini mümkün olduğu kadar azaltabilmek, meyve tüketiminde porsiyonları azaltıp yerine mevsim sebzesi tüketimini artırabilmek gayreti içerisinde olursak daha sağlıklı bir bedene sahip olabilmek adına en doğru kararı vermiş oluruz. Gözden kaçan bir diğer husus ise su tüketimi. Tüm ülkede ve özellikle de Karadeniz bölgesi insanlarının çaya olan tutkularını biliyoruz. Çay tüketiminde açık ve şekersiz olduğu sürece herhangi bir sıkıntı yok aksine faydalıdır da fakat su içmek yerine bunu çay ile telafi etmeye başlayınca problemler çıkmaya başlıyor. Yetişkin bireyler özellikler yaz aylarında 2,5-3 litre civarında su tüketmesi gerekirken bunu çayla doldurduğu için yeterli su alımı konusunda eksiklik yaşıyoruz. Su metabolizmamızın sağlıklı çalışması ve tüm vücudumuzun sıhhati için en önemli içecektir. Bu hususları danışanlarımıza gün içerisinde ulaşarak hatırlatıyor su içmeyi unutmamalarını istiyoruz.”

Tuz Tüketimine Dikkat

“Tuz tüketimi de dikkat etmemiz gerek önemli konulardan biridir. Çünkü dünya sağlık örgütünün açıklamış olduğu ortalamanın yaklaşık 3 katını tüketiyoruz. Bu da tansiyon hastalıkları, böbrek hastalıkları ve kansere davetiye çıkarmaktadır. Günlük toplam tuz tüketimi bir çay kaşığını geçmemesi gerekir. Buna dikkat edilmesi sağlığımızı korumak adına yapmamız gereken bir diğer husustur.”

Korona Virüs döneminde evlerinden çıkamayan ve günlük hareketleri kısıtlanan kişilere önerilerde bulunan Butik Diyet Merkezi Diyetisyenleri , “Ne yazık ki covid-19 ülkemizi de etkisi altına almış insanların evlerinde kalmalarına sebep olmuştur. Bu sıkıntılı sürece olaya beslenme penceresinden bakarsak eğer sanayileşen toplumlarda artık evlerde daha az yemek pişiyor ve endüstriyel, fast food tarzı yemeklere talep artıyordu. Bu süreç bize evlerde yeniden tencelerin kaynaması ve ev yemeklerine talebin artması olarak kazanım niteliğinde etki etti. Beslenme açısından buraya kadarlık kısmı toplum sağlığı için gerçekten önemli bir değişim olarak görüyoruz. Lakin evlerde kaldığımız süreçte basit karbonhidrat içeriği yüksek, buğday ürünleri ağırlıklı yemeklere talep olduğu da ortada. Zaten hareketi kısıtlı olan insanlar kan şekeri dengesini bozacak karbonhirat içeriği yüksek besinlere rağbet ederek karantina dönemlerinden dinlenmiş olarak değil de yorulmuş olarak çıktı. Geçen bir kaç yıldan beri insanların serum D vitamini konusunda eksiklik yaşamaya başladığını görüyorduk. Bu süreçte güneşten de faydalanamadığımız için D vitamini konusunda eksikliğine bağlı görülen komplikasyonlarda (Kilo verirken yavaş kilo verme veya kilo verememe,Genel yorgunluk ve halsizlik hali, Tüm vücudunda veya belirli bölgelerdeki kemiklerde ağrı, Denge problemi ve kuvvet kaybı, Sık sık beliren baş ağrısı, Depresyon, Sürekli değişen ruh hali, Tırnak ve saç dökülmesi, İnce eklemlerde ağrı, Terleme, Gözaltlarında morarma, Uyku sorunları) artış yaşanmaması adına D vitamini içeren besinlerin(karaciğer, yumurta, paça vd) tüketimini artırıp, kollarımız açık 15-30 dakika güneş ışığı alabilmek bizleri bir nebze olsun D vitamini eksikliğine bağlı komplikasyonlardan koruyacaktır.”

“Evlerde hareketsiz kalmak da kalp damar sağlığımız, eklem ve kas sağlığımız için tehlike oluşturmaktadır. Bunun önüne geçebilmek için maskemizi takarak güvenli sosyal mesafeyi koruyarak kendimizi yormadan zorlamadan sağlık yürüyüşleri yapabiliriz. Durgun hayat sonrası yüksek tempoda spora başlamak kalp, kas, eklem sağlığınız için tahlikeli olabilir. Ağır egzersiz yapmak isterseniz Uzman kontrolün kademeli fiziksel aktivite artışıyla süreci başlatabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki virüs henüz bitmiş değil virüse karşı temkinli olmakta ve sağlıklı besinler tüketerek bağışıklık sistemimizi güçlü tutmakta fayda vardır.” dedi.

“Belirtmek isteriz ki Butik Diyet ailesi olarak sağlıklı beslenmek, sağlıklı şekilde kilo vermek, yanlış beslenmeye bağlı görülen hastalıklardan (diyabet, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları gibi) korunmak isteyen tüm vatandaşlarımıza hizmet vermek için Fatsa Yeni Belediye binası karşısındayız.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here