Ana Sayfa GÜNCEL İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

978
0
Paylaş

Fatsa’da  12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma  programı düzenlendi.
Belediye Kültür Sarayı’nda Şehit Ümit Karamustafa Ortaokulu, Fatsa Anadolu Lisesi ve Şehit Kerem Çalışkancı İlkokulu tarafından düzenlenen programa Kaymakam Mehmet Yapıcı, Belediye Başkan Yardımcımız İbrahim Eroğlu, Cumhuriyet Baş Savcısı Selamettin Bayçelebi, sivil toplum kurulu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, resmi daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İstiklal Marşı 3 öğrenci tarafından İşaret Dili ile sunuldu. Ardından Fatsa Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Sami Yorulmaz günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. İstiklal Marşının 1920’li yıllarda Türk Milletinin içinde bulunduğu bağımsızlık tutkusu yurt sevgisini ve savaşma azmini dile getirdiğini belirten Sami Yorulmaz, “İstiklal marşı emperyalizmle dövüşen asil bir milletin kükreyişidir.” dedi.

  Program daha sonra Fatsa Anadolu Lisesi’nin oratoryo, Şehit Ümit Karamustafa Ortaokulu öğrencilerinin Mehmet Akif şiirlerini seslendirmesi,  Şehit Kerem Çalışkancı İlkokulu öğrencilerinin “İstiklali Yazanlar” piyesi ve ödül töreni ile sona erdi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here