Ana Sayfa GÜNCEL İlçemizde İlk Kadın Kooperatifi Kuruluyor

İlçemizde İlk Kadın Kooperatifi Kuruluyor

363
0
Paylaş

Fatsa’da kadın girişimciliğine ve istihdamı arttırmak amacıyla ilk defa Kadın Kooperatifi kuruldu. Ordu Valiliği ve Ordu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü öncülüğünde kurulan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi adıyla İlçemiz kadınlarına kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Ülkemizde bulunan ve örnek gösterilen kadın kooperatifleri arasında yer alacak faaliyetleri ile Fatsa’lı kadınların hem toplumda daha fazla etkin olması  hem de ekonomilerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Kırsal kesimlerde bulunan kadın kooperatiflerinin, bölgede bulunan kadınların ekonomik anlamda kalkınmasına katkı sağladığını dile getiren Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Rafia Beylik, “Toplumumuzda kadınların ekonomiye katılmaları ve üretimde aktif olmaları hayati önem taşıyor. Kadın Kooperatifleri, özellikle kırsal bölgelerdeki kadınların ekonomiye katılmalarını sağlamada önemli bir paya sahiptir. Özellikle kırsal kesimde kadın istihdamının ve girişimciliğin anahtarı konumunda olan kadın kooperatiflerinin sayısı son yıllarda hızla artıyor. İşbirliği ve dayanışma ruhu ile bir araya gelen kadınlar kalkınmada rol oynuyor.” Diye konuştu.

Fatsa’da ilk kadın kooperatifi olarak böyle bir girişime başlandığını vurgulayan Rafia Beylik, “Ordu Valiliği, Aile ve Sosyal Hizmetler İlk Müdürlüğü öncülüğünde Fatsa’da ilk Kadın Kooperatifi olma yolunda atmış olduğumuz bu adımın haklı gururunu yaşıyoruz. Toprağın bereketini üretime dönüştüren, alın teriyle ekmeğini kazanan; emeği ile hayata sevgi ve merhamet veren kadınlarımızın şehrin ekonomisinde bizlerinde katkısı var demek çabalayan kıymetli kadınlarımız ile bir yola çıkıyoruz. Özellikle günümüzde aile içi ve toplumsal şiddete maruz kalarak kendilerine devlet korumasında bir hayat çizmeye çalışan, toplumda ikinci plana atılan kadınlarımızı Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifimizde yalnız hissettirmeyecek hem ekonomilerine katkı sağlayacak girişimler yapmalarına vesile olacak hem de istihdamı arttıracağız” dedi.

Ülkemizde birkaç ilde bulunan kooperatiflerin örnek olarak gösterilen kadın kooperatifleri gibi Fatsa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifininde örnek olarak gösterileceğini vurgulayan Beylik, yapılan çalışmalar ile kadınların ekonomise destek sağlanacağını belirtti.

Rafia Beylik, “Ülkemizin çeşitli illerinde topluma örnek olan Kadın Kooperatiflerimiz bulunuyor. Kooperatiflere üye olan kadınlar ile birlikte çeşitli el emeği işler yaparak, çeşitli organizasyonlarda kendilerini göstererek kamuoyunun takdirini topluyorlar. Bizlerde çeşitli diğer kadın kooperatiflerinin yapmış oldukları örnek çalışmaları Fatsa’mızda yapacak, kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerine olanak sağlayacağız.”

Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Rafia Beylik, “Başlamış olduğumuz bu yolda yaptığımız görüşmeler neticesinde bizlere destek olan Fatsa Kaymakamımız Ömer Lütfi Yaran’a, Fatsa Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar’a, Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanımız Ayhan Baş’a, Ticaret Borsası Başkanımız Ali Feyzi’ye, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Tayfun Karataş’a, Ziraat Odası Başkanımız Haydar Gürsu’ya ve çıktığımız bu yolda bizlere destek veren tüm Siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Sadece protokol üyelerimizin değil, halkımızın da bizlere destek vermelerini ve onların fikir ve görüşlerine ihtiyacımız olduğunu belirtmek istiyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın büyük ve güçlü Türkiye inşasında biz kadınlara vermiş olduğu destek ve güçle hedeflerimize ulaşacağımızı biliyor ve kendilerine teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Haber- Foto: Gökçe YEŞİLLER DEMİRBAŞ / MİR KUZEY

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here