Ana Sayfa GÜNCEL HEM SEÇİM HEM İSTİFA

HEM SEÇİM HEM İSTİFA

1730
0
Paylaş

Fatsa Dernekler Federasyonu(FADEF) geçtiğimiz günlerde Fatsa Halk Eğitim Merkezinde ikinci Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimle Yakup Yeşiltaş güven tazelerken, yapılan protesto ve istifalar dikkat çekti.

FADEF İkinci Olağan Genel Kurulunu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Olağan Genel Kurulu Divan Başkanlığına Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Birol Özcüre seçilirken, divan üyeliklerine Ahmet Koç ve Abdullah Ömeroğlu getirildi.

Olağan Genel Kurulda konuşma yapan FADEF Kurucu Başkanı Yakup Yeşiltaş, Sivil Toplum Kuruluşlarının demokrasinin önemli bir unsuru olduğunu belirtti ve “Fatsa’nın kültürel değerlerini yaşatıp, insanlara tanıtmak ve korunmasına katkı sağlamak, kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içinde olmak ve hiçbir siyasi parti, görüş ve düşünceye bağlı olmaksızın, kendi amaçları ve ilkeleri doğrultusunda hareket eden FADEF, demokratik bir kuruluş olup, birlik ve beraberliğimizin perçinleşmesine katkı sağlamak için oluşturulmuştur. Bunun için FADEF yerel kamuoyu oluşturma noktasında etkin rol üstlenmeyi, sürdürülebilir kalkınmayı ve yerel demokrasiyi güçlendirme sürecinde organize edici kurumsal yapıya ulaşmak hedefleri arasında olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimle oy çoğunluğunu alarak güven tazeleyen Yakup Yeşiltaş, yeniden başkan seçildi.

İSTİFA EDEN DERNEK TEMSİLCİLERİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Seçimlerin sonucunda bazı dernek temsilcileri toplantı salonunu terk ederek Halk Eğitim Merkezi binası önünde basın açıklamasında bulundu.

Karadeniz Doğa ve Çevre Derneği, Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği başkanı ve ODÜ Fatsa Deniz Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yar. Doç. Ahmet Fidan ise, “Bugün oluşturulan divan kurulunda yapılan haksızlıklar ve bu zamana kadar yapılan haksızlıklar nedeniyle istifa ediyoruz. İstifa nedenlerimiz olarak da, İstanbul merkezli kurulan Federasyon Fatsa’ya taşınarak İstanbul’dan çıkmıştır. Bizlerinde istifası ile İstanbul’da FADEF üyesi hiç bir dernek kalmamıştır. Tüzüğe aykırı davranılmıştır. Federasyon’un karar defteri bütün derneklerden gizlenerek, imza ve alınan kararlar sadece başkanın şahsi menfaat ve çıkarlarına göre yazılmış ve tanzim edilmiştir. Kongrelerde bütün derneklere davet gönderilmemiş ve kendi istedikleri kişilere mesajlarla davet edilmiştir. Herkese eşit davranılmamıştır. Dernek başkanları devre dışı bırakılıp farklı bir yönetim biçimi oluşturulmuş, FADEF başkanının derneklerle olan birlik ve beraberliği zedelenmiş ve güven kalmamıştır. FADEF ismi bir marka olmadan çıkmış, kısacası FADEF bir kişinin şahsi menfaatleri yüzünden kurban edilerek çanta derneği olmuştur” dedi.

Tuzla Hatipliler Dernek Başkanı Mustafa Kaygın FADEF bundan sonra mahalle derneği olarak çalışmalarına devam edebilir diye söyledi ve “Yakup Yeşiltaş 2018 yılı Şubat ayında yapılan seçimi aldığında bu seçime girmeyeceğini bana söyledi. Siz benim haysiyetimi ve onurumu kurtardınız demişti. Haysiyet ve onur bu kadar ucuz olmamalı. Ve şuanda yapılan ikinci olağan kurulunun Kasım ayında yapılması gerekirken, 2019 Ocak ayında yapılıyor. Kongrenin Kasım ayında olması gerekli. İlave dernekler usulsüz alınma. Hiçbir şey yasal değil. Bunları aydınlatmak için söz istedik onu da divan bilinçli bir şekilde engelledi” şeklinde konuştu.

Fatsa Dernekler Federasyonunda istifa eden 17 dernek ise, Tuzla Yeşil Fatsalılar Derneği, Fatsa Hatipliler Derneği, Eski- Yeni Yavaş ve Çevre Köyler Derneği, Anadolu Yakası Aslan Camii Derneği, Fatsa Tepecik Derneği, Fatsa Yukarı Tepe Derneği, Fatsa Gölköy Derneği, Fatsa Oluklular Derneği, Fatsa Hacıköy Derneği, Fatsa Bağcılar Yardımlaşma Derneği, Fatsa Yassıtaş Derneği, Fatsa Kayaca Derneği, Fatsa Küpdüşen Derneği, Fatsa Ilıca Üzümlüce Derneği, Karadeniz Doğa ve Çevre Derneği, Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği ve Fatsa Jeep Safari Kulübü Derneği oldu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here