Ana Sayfa GÜNCEL “Hazır Kıymalar Tercih Edilmemeli”

“Hazır Kıymalar Tercih Edilmemeli”

773
0
Paylaş

Son zamanlarda sosyal medyada marketlerde satılan paket kıymaların içinden çıkan katkı maddeleri üzerine Fatsa’da kasaplık yapan Erhan Ekin gazetemize acıkmalarda bulundu.

Geçmiş senelere oranlar satışların arttığını belirten Erhan Ekin, “kırmızı et satışlarımız 2017 yılına göre satışlarımızın daha fazla olduğunu söyleyebilirim. Dana Kuşbaşı 47.50 TL, Dana Kıyma 46.50 TL, Kemik Et 39.50 TL satışta. Etin pahalı olmasından kaynaklı olarak beyaz ete karşı biraz fazla talep oluyor. Ve vatandaşlarımız tavuk alımlarını daha fazla yapıyorlar. Tavuk fiyatlarında ise son zamanlarda bir artış olmadığı için hem ucuzluk açısından hem de protein amaçlı tercih oluyor.” dedi.

Sosyal medyada tepki görülen videolara şahit olduklarını söyleyen Erhan Ekin, “Son zamanlarda sosyal medyada dolaşan videolara bizlerde denk geliyoruz. Vatandaşlar ellerinden geldiğince paket kıymaları tercih etmesinler. Paket kuşbaşı et kıyma gibi değildir, içinde başka katkı maddeleri katılmaz fakat paket kıymalar daha risklidir. Paket kıymalara her şeyi karıştırabiliyorlar. Belki fiyat olarak paket kıymalara yönelebilir vatandaş ama çok fazla tercih edilmemeli. Ellerinden geldiğince bildikleri ve güvendikleri kasaplardan almalarını ya da kendilerinin eti çektirmelerini tavsiye ederim.” Diye konuştu.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here