Ana Sayfa GÜNCEL Hamsiler Izgarada, Fatsalılar Meydanda Coşacak

Hamsiler Izgarada, Fatsalılar Meydanda Coşacak

77
0
Paylaş

Fatsa’da gelenekselleşen ve herkesin dört gözle beklediği hamsi festivali 27 Kasım Pazar günü ilçemiz 15 Temmuz Özgürlük Meydanında gerçekleşecek. Fatsa Dernekler Federasyonu (FADEF) tarafından düzenlenecek olan Geleneksel 4. Hamsi Festivali öncesi dernek yönetimi ilçemizde yayın yapan basın mensupları bir araya gelerek festival hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

(FADEF) Başkanı Erol Dinç, büyük titizlikle son hazırlıkları yapılan Hamsi Festivali ile alakalı detaylı bilgilendirmelerde bulundu.

15 Temmuz Özgürlük Meydanı’nda gerçekleşecek olan hamsi festivaline herkesi davet eden Fatsa Dernekler Federasyonu (FADEF) Başkanı Erol Dinç “Derneğimiz tarafından düzenlenen, Fatsa Belediyesi’nin Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ve Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda sponsorun destekleriyle düzenleyeceğimiz hamsi festivaline tüm Ordulu hemşerilerimizi davet ediyoruz.”dedi.

Başkan Erol Dinç, “Fatsa Dernekler Federasyonu bu dönemde istişare kültürü ile birlik beraberlik anlamında, ekip çalışmasıyla, sivil toplum kuruluşları ile çalışmalarında basınla istişare kültürünü önemsiyor. Bu bağlamda Festival sonrası da bunu bütün şehirlerimiz Fatsa’mız hissedecektir. Festival alanında 20.000 kişiye ekmek için hamsi dağıtacağız. Çevre ilçelerimizin belediyeleri alanımızda olacak kendi stantlarını açacaklar. İlçelerimizin kadın Kooperatifleri de alanımızda olacak yöresel yemeklerini, yöresel ürünlerini hem tanıtacaklar hem de satış yapacaklar. Bu bağlamda da onların tanıtımına katkıda bulunmak istiyoruz. Gün içinde nüfus müdürlüğümüz vatandaşlık işlemlerini yapmak için alanda olacak, Fatsa Kızılay Şubesi o gün kan bağışı anlamında alanda olacak. Tabii içinde değişik etkinliklerimiz de bulunacak. Fatsa Denekler Federasyonu 45 tane derneğin bağlı olduğu üst bir kuruluş. Bir çatı altında birlik beraberliğin olduğu noktasında gençlerimizle sporcularımıza destek olma babında sahada olacağız. Bu ekibe ve federasyona çok sayıda sponsor aldık. Güvenin ve istişarenin olduğu yerde gerisinin de olacağını düşünüyoruz. Fatsa; STK’sı, toplumu, vatandaşı federasyonu kabullendiğini düşünüyoruz. Çalışmalarımızı ve sorumluluğumuzun arttığını düşünüyoruz. Tabii heyecanlıyız ilk festivalimiz bu bizim. Bizim içimizde eski yönetimden çok tecrübeli arkadaşlarımız var. Bu yönetimin ilk Festivali olduğu için ekip çalışması sonucunda güzel bir festival geçireceğimizi düşünüyoruz. Ben duygularıyla değil de biz duygularıyla hareket ediyoruz. Bu sahnede sizlere daha iyi yansıyacağını düşünüyoruz çünkü Fatsa halkının Fatsalıların destekleriyle ve katkılarıyla yapılacak festivalimiz. Buradan Festivalinize katkıda bulunan tüm sponsorlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum.”dedi.

Festivalde 3 ton hamsi dağıtılacağını açıklayan (FADEF) Başkanı Erol Dinç, festivalde; Hamsi ikramı, Çocuk Animasyon Gösterileri, Halk Dansları Gösterileri, Yarışmalar, Konserler; Mehmet Gümüş, İmera, Nahide Saygın Akkal ve Kağan Alptekin gibi sanatçılarında sahne alacağını vurguladı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here