Ana Sayfa GÜNCEL Fatsa’lı İşçiler Seslerini Duyurdu

Fatsa’lı İşçiler Seslerini Duyurdu

810
0
Paylaş

Yaklaşık 3 ay önce inşaatta çalışmak için Makedonyaya giden 20’si Fatsalı 26 işçi korona virüs ve maddi nedenlerden dolayı ülkeye dönüş sağlayamıyordu. İşçilerin durumunu ise Fatsa’nın gelini Makedonya Ulusal basınında Haber Yayın Yönetmeni Olan Snezana Lupevska Sözen tüm Makedonya’ya duyurdu.

Makedonya Ulusal Basınında yer alan haberde;
” Türk işçisi, korona virüsü nedeniyle Makedonya ‘da mahsur kaldı
20’si Ordulu işçilerden oluşan 26 işçi, sağlıksız ortamda tutulduklarını belirterek, yetkililerden yardım istedi
ÜSKÜP – Kuzey Makedonya’nın Üsküp kentinde arnavutlarin yatirimi olan bir insaat kompleksinin çalışan 26 Türk işçi, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü (Kovid-19) nedeniyle ülkelerine dönemiyor.
Bir süre önce Kuzey Makedonya’nın Üsküp kentine çalışmak için giden ve aralarında 20 Ordulu, 5 Samsunlu ve 1 de Afyonkarahisarlı işçilerin bulunduğu toplam 26 kişilik işçi grubu, korona virüsü nedeniyle sınır kapılarının kapatılmasından dolayı mahsur kaldıklarını belirtti. Zor ve sağlıksız şartlarda kaldıklarını belirten işçiler, bir an önce Türkiye’ye gelmek ve gerekli kontrollerden sonra ailelerine kavuşmak istediklerini belirttiler.” Denildi.

Alınan bilgiye göre, Makedonya Hükümeti yapılan haberden sonra işçileri devlet korumasına aldı.

Snezana Lupevska Sözen’ in eşi aslen Fatsalı olan Ercan Sözen, Makedonya’nın işçilerin kaldıkları alanı ve yaşam şartlarının duyulmasının ardından gereken işlemlerin başlatıldığını ve Ülkelerine dönmeleri için tüm çabanın Hükümet tarafından gösterildiğini belirtti.

Ercan Sözen, ” Haberin ulusal basında yer almasının ardından Makedonya Hükümeti işçileri devlet korumasına aldı. İşçilerin durumları şuanda çok iyi. Ben Fatsalıyım ve Makedonyada yaşıyorum. Vatandaşlarımız başka ülkeye gelmeden önce orada yaşayan kişilere danışsınlar. Çalışacakları firmaları ve onları yurtdışına çıkaran sirketleri araştırsınlar” dedi.

Not: işçilerin çalıştıkları firma ve onları Makedonyaya goturen şirket ile alakalı gerekli işlem Hükümet tarafından yapılmıştır.

Makedonya Ulusal Basınında . Snezana Lupevska Sözen ‘in yapmış olduğu haber videosunu Mir Kuzey İsimli Facebook Sayfamızda izleyebilirsiniz. Haber: Gökçe YEŞİLLER/ MİR KUZEY

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here