Ana Sayfa GÜNCEL FATSA’DAN GARDAŞ AZERBAYCAN’A DOSTLUK ZİYARETİ

FATSA’DAN GARDAŞ AZERBAYCAN’A DOSTLUK ZİYARETİ

207
0
Paylaş

Ağustos ayında Güney bölgelerine orman yangınları için yardıma giden Azerbaycanlı gardaşlara teşekkür amaçlı Fatsa Offroad Kulübü Derneği, Ordu Kano Kulübü konvoy halinde gittikleri Azerbaycan’dan Pazar gecesi itibariyle geri döndü.  

Fatsa Offroad Kulübü Derneği, Ordu Kano Kulübü Derneği üyeleri, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve İlçe Başkanı İsa Yüksel’i Erzurum girişinde Erzurum Ejder Offroad Kulübü, Doğa Sporları Kulüpleri, Erzurum Offroad Kulüpleri karşıladı. Heyet buradan yol güzergahında Ağrı iline geçerek İl Emniyet Müdürü Nihat Özen’in misafiri oldu. Heyet daha sonra Iğdır’da Offroad Doğa Sporları ve Dağcılık Kulüpleri Kulübü ve Kars Offroad Kulübü ve Doğa Sporları Derneği tarafından karşılanarak geceyi Iğdır’da geçirdi.

AZERBAYCAN’DA İLK ZİYARET BAŞKONSOLOSLUĞA

Fatsa Offroad Kulübü Derneği, Ordu Kano Kulübü Derneği üyeleri ikinci günün sabahı Türkiye’nin Nahçıvan’a sınırı olan Dilucu Sınır Kapısında işlemlerin ardından Azerbaycan Nahçıvan Özerk Cumhuriyetine geçiş yaptı. Burada ilk olarak, Nahçıvan Türkiye Cumhuriyeti Nahçıvan Başkolonsu Mehmet Emin Kiraz’ı ziyaret etti. Konsoloslukta Nahçıvan Yerel Yönetimin katıldığı Ordu Kano Kulübü ve Fatsa Offroad Kulübünün düzenlediği Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yaptıkları spor faaliyetlerini içeren Azerbaycan Türkiye Dostluğu fotoğraf sergisi açıldı. Ardından Azerbaycan Nahçıvan Özerk Cumhuriyetinde, Mustafa Kemal Atatürk Anıtı ve Türkiye Azerbaycan Şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Heyete aynı akşam konakladıkları otelde Azerbaycan Nahçıvan Halk Dansları ve Kafkas Dansları gösterisi düzenlendi.

KAR TİPİ 3 BİN RAKIMLI BATABAT SINIR BÖLGESİNE GİDİLDİ

Dostluk ziyaretlerinin  ikinci gününde karlı yollar ve yoğun tipiye rağmen Nahçıvan Ermenistan sınır bölgesi olan 3 bin rakımdaki Batabat sınır bölgesinde Azeri askeri birliği ziyaret edildi. Sonrasında Nahcıvan Saat Meydanında Türkiye Azerbaycan Dostluğu fotoğraf sergisi açıldı.  Fatsa Offroad ve Ordu Kano Kulübü standında misafirlere Fatsa Fındığı ikram edildi. Burada Fatsa Offroad Kulübü Başkanı Üzeyir Erdoğan tarafından profesyonel Offroad gösterisi yapıldı. Erdoğan’ın offroad aracı ile tek teker üzerinde yaptığı gösterisi adeta nefesleri kesti. Sonrasında Ordu Kano Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Sarıkaya ve eğitimci ekiple birlikte gençlere kano sporu tanıtımı yapıldı. Aynı akşam Azerbaycan’a Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Ramil Hacı ve Azerbaycan Milletvekili Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti Gençler Vakfı İcra Müdürü Cebi Quliyev’den oluşan resmi heyet Ordu Kano Kulübü üyelerine ve Fatsa Offroad Kulübü üyelerine hediyeler verdi. Hediye taktiminde Nahcıvan Türkiye Cumhuriyeti Nahcıvan Başkolonsu Mehmet Emin Kiraz’da hazır bulundu. Fatsa heyeti Pazar sabahı Sarıkamış Şehitliğini ziyaret ettikten sonra Fatsa’ya dönüş yaptı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar üç günlük Azerbaycan ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada, “Tarih boyunca zor dönemlerde bir araya gelebilme yeteneği üstün olan bu iki millet bir çok zor şartlarda birçok güzelliği mutluluğu paylaşma noktasında farklı organizasyonlarda bir araya gelmiş bulunmakta. Biz de yaz ayında yaşamış olduğumuz bu olumsuz orman yangınlarını Azerbaycanlı kardeşlerimizin bize sağlamış olduğu desteklerle üstesinden gelindi. Bu üç günlük güzel organizasyon iki devlet arasında sürdürülebilir bir köprü taşınabilir bir kültür bağ oluşturması açısından önem arz etmektedir. Ben bu güzel organizasyonda emeği olan başta Fatsa Offroad Kulübü Başkanımıza. Ordu Kano Kulübü Derneği Başkanımıza organizasyondan desteklerini esirgemeyen tüm devlet büyüklerimize ayrı ayrı teşekkür ederim.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here