Ana Sayfa GÜNCEL ETEM KİBAR FATSA’NIN SANAT TUTKUNLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

ETEM KİBAR FATSA’NIN SANAT TUTKUNLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

850
0
Paylaş

Ak Parti Fatsa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Kibar, Ak Parti Fatsa İlçe Başkanı  İsa Yüksel, Fatsa Sanat Tutkunları ile  Fatsa Spor Kompleksinde akşam yemeği yedi. Samimi ve sıcak duyguların sergilendiği yemekte” Fatsa’nın Sanat Tutkunları” Sayın Kibar’a sanat ve sanatçılarla ilgili görüşleri ve beklentilerini dile getirdiler.

Açılış konuşmasını İbrahim Etem Kibar’ın yaptığı yemeğe; Fatsa sanat camiasının haklı beklentileri damgasını vurdu.

Konuşmasında Kibar; “Sanat sadece kişilerin değil toplumun yükselmesini sağlar. Sanat toplumda her zaman kendisine önemli yer bulmuştur. Sanatçı, sanatını gerektiğinde sanat için, başka bir zaman ise insanlık yararına yapar. Bulunduğu toplumun sorunlarını dile getirerek, bu sorunların çözümü için topluma rehber olur.

Sanatın ve sanatçının topluma büyük faydaları vardır. Çünkü sanatçı toplumun aynası gibidir. Toplumu gözlemler, değerlendirir, iyi ve güzel olanı özümseyerek kendi ufuk derinliği ile toplumun kültürü ve dünya görüşüyle bileştirerek bir sanat eseri ortaya koyar.

Doğruluk, iyilik ve güzellik için mücadele eden sanatçı, hayatının her anında sorgulayıcı yolları tercih eder. Sanatçılar, topluma yeri geldiğinde örnek olan,

onları aydınlatan, toplumun önemsediği ve değer verdiği insanlardır” diyen Kibar sözlerine şu şekilde devam etti; “Sizlerin de aynı yolu benimsediğinizi ve özümsediğinizi düşünüyorum. Bizler de sizler gibi sanatçı kardeşlerimize yoldaş olacağız, onların sorunları ve beklentileri ile yakinen ilgileneceğiz. Her zaman kapılarımız sizlere açıktır” diyerek sözlerine devam eden

Kibar; ”Sanatın her dalının Fatsa’da sergilenmesini sağlayacağız. Fatsa’yı her yönüyle geliştirmekle birlikte kültür ve sanatta da güzel çalışmalar yapmak istiyoruz. Sanat ve sanatçı bizim için çok değerli. Bu nedenle tüm planlamalarımızı yaptık. Birçok kültür ve sanat etkinliği Fatsa’mız da olacaktır. Her yaştan her kesimden vatandaşımız sanat etkinlikleri ile iç içe yaşayacaktır. Planlamalarımızı; vatandaşlarımızın beklentilerini gözeten bir yapıda oluşturuyoruz” dedi.

Kibar’ın konuşmasından sonra söz alan Ak Parti Fatsa İlçe Başkanı İsa Yüksel; Sanat, duygu ve düşüncelerin bir tasarım sonucunda oluşmasıdır. Sanatçı ise, duygu ve düşüncelerini davranış olgunluklarına dönüştüren  kimsedir. Bir toplumda sosyal refahın gelişmesi, kültürün oluşması ve kültür unsurlarının yerleşik hale gelmesi bilim, sanat, edebiyatla mümkündür” diyen Yüksel konuşmasında, Fatsa’nın gelişmesinde sanatın önemine vurgu yaparak “Sanatsız toplum gelişemez ve kendini ifade edemez” dedi.

ilk defa kendilerinin bu kadar önemsendiğini ve ciddiye alındıklarını belirten” duayenler sözlerine şu şekilde davam ettiler; “Fatsa’mıza değer katmak ve

Fatsa’nın gelişmesine ve ilerlemesine katkı sağlamak, Fatsa’yı sanatsal platformlarda temsil etmektir” ifadelerini kullanarak;

Bize ışık tutacak!

Bize rehberlik edecek!

Bize sahip çıkacak ve bizi anlayacak bir Belediye Başkanımız olsun istiyoruz. Ve biz bunu sizde görüyoruz diyen sanat dostları Kibar’a isteklerini ilettiler. Sanatın ve sanatçının yanında olan Başkan Adayına destek vereceklerini dile getiren topluluk; “ifadelerinizde ayakları yere basan ve gerçekçi yaklaşımlar size olan inancımızı perçinlemiştir” dediler.

Samimi ve dostane geçen yemeğin sonunda hatıra fotoğrafı çektiren Fatsa’nın Sanat Tutkunları İbrahim Etem Kibar’a destek mesajını ilettiler.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here