Ana Sayfa GÜNCEL DERE YATAĞI HAFRİYAT ALANI

DERE YATAĞI HAFRİYAT ALANI

1167
0
Paylaş

    Çiseli Şelalesi’nin üst kesiminde inşaatı devam eden Selimiye HES nedeniyle dere yatağına zarar verildiğini belirten ORÇEV Başkanı Gül Ersan, “HES demek, derelerin yok edilmesi anlamına geliyor.” dedi.

Ordu Çevre Derneği Başkanı Gül Ersan gelişmeler hakkında da bilgi vererek, “Altınordu’da yapımı devam eden Selimiye HES inşaatı Çiseli ve Kurşunçal Şelaleleriyle Kabaçağlayan’ı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Daha önce yöre insanlarıyla çeşitli sivil toplum örgütleri bu inşaatın bölgeyi tahrip edeceği uyarılarında bulunmuşlardı. Dernek üyelerimiz de ilgili kurumlara bölgenin koruma altına alınması için dilekçeler vermişti. Ayrıca bu bölge turizm alanı olarak Ordu’nun önemli noktalarından biriydi.” dedi,.

  Taahhütlere uymuyorlar    

HES şirketlerinin projelerine bile uymadıklarını ifade eden Ersan, “Geçtiğimiz günlerde yöre halkı, Çiseli ile Kurşunçal Şelalelerinin arasında yer alan Kabaçağlayan’ın döküldüğü yere HES şirketinin hafriyat boşalttığını görmüşler. Şirketin Proje Tanıtım Dosyasında hafriyat depolama alanları belirtilmiş ancak şirket bu alanların yerine dere yatağını kullanıyor. Daha önce dernek olarak biz de, yine aynı nedenle şirket hakkında şikayette bulunmuştuk ancak HES şirketine bir ceza verildiğini duymadık.

Şirketler verdikleri taahhütlere uymuyorlar, şikayetler kurumlar tarafından göz ardı ediliyor, doğanın talanı hız kesmeden devam ediyor.” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here