Ana Sayfa GÜNCEL Çamaş, Projeler İle Marka Olacak

Çamaş, Projeler İle Marka Olacak

916
0
Paylaş

31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde CHP Çamaş Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Kesik, gazetemizi ziyaret etti ve Belediye Başkanlığı için hazırladığı projeleri açıkladı.

Başkan Adayı Ahmet Kesik, Çamaş’ın tamamen bir marka olması konusunda titiz çalışmaları olduğunu belirtti ve sanayiden, tekstile; fındıktan, bala kadar her konuda projelerinin olduğunu dile getirdi.

Projelerine başlamadan önce herkesin kendini daha yakından tanıması gerektiğini dile getiren Ahmet Kesik, “Aday olmadan önce çeşitli kurumlarda çalıştım. Çamaş’ın Kemalpaşa Mahallesinde dünyaya geldim. İlkokulu Çamaş’ta, Ortaokulu Gölköy’de ve lise eğitimimi de Fatsa’da bitirdim. Yüksek Okulu da Eskişehir Anadolu Üniversitesinde İşletme Bölümü mezunuyum. 1989 yılında Maliye Bakanlığında Samsunda göreve başladım. Daha sonra 1989 yılından sonra maliye çalışanlarının özlük ve ekonomik haklarını savunmak adına sendika kuruculuğunda görev yaptım. İstanbul’a bağlı bir kurumda genel merkez yöneticiliği yaptım. Daha sonra 10 tane bakanlık, 59 tane birliğin kurduğu Sendikada, 2012-2016 yılları arasında merkez yönetim kurulu üyeliğini ve genel başkanlığını yaptım. Daha sonra emekli olarak doğduğum mahalleye geri dönerek kendime bir yaşam alanı kurdum ve orada yaşadığım yere uygun olsun diye o yöreye uygun çiftçiliğin, çevrenin nasıl olması ile alakalı kendi çapımda çalışmalar yaptım.” diye konuştu.

“Çamaş Bu Gidişle Kasabaya Dönecek”

Çamaş’ta herhangi bir sorunun kalmayacağının altını çizen CHP Çamaş Belediye Başkan Adayı Ahmet Kesik, “Cumhuriyet Halk Partisinden gerek Seyit Torun gerekse Mustafa Adıgüzel’in Çamaş Halkı ile birlikte iki kez halk toplantıları yapıldı. Bu halk toplantılarının sonunda Belediye Başkan Adayı gösterildim ve bu görevi üstlenmeyi kabul ettim. Çünkü Çamaş’ın bu gidişle kasabaya dönme ihtimalinin olduğunu gördüm. Ben Türkiye’nin bir yerini gezdim ve Dünya Sosyal Formlarına katıldım. Bu nedenle olaylara ve Çamaş’a yukarıdan bakabiliyorum. Birikimlerimden dolayı iyi bir yönetici olduğumu düşünüyorum. Ben Türkiye’nin kurumlarının analiz ettim ve gördüm. Bu kurumların çok sıkıntılı olduğunu ve Çamaş’ta bu kurumlardan bir tanesi konumunda ve hatta daha da sıkıntılı bir halde duruyor. Ve bu yönetimlerde sevk ve idarenin nasıl yapılmasını gerektiğini el yordamı ile –hala ilkel yöntemlerle- yönetildiğini gördüm. Ben bunu kesinlikle değerlendireceğim. Özellikle resmi kurumlarda sabah saat 8’de herkes görevine başlayacak ve işleri belli olacak. Cumartesi ve Pazar günleri de dahil kesinlikle bütün sorunlar ortadan kaldırılacak. Özellikle yol sorunu kalmayacak ve çözülecek. CHP’li Belediyelerden Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel’de söz vermesiyle araç desteği alarak Çamaş’ta yukarıda ve aşağıda olayını ortadan kaldıracağız. Mesela şuan kış mevsimindeyiz ve eğer ki ben seçilirsem aşağı kesimlerin yol sorununu bahar mevsimine kadar çözerim ve halka kazandırırım. Daha sonrada yaz mevsiminde yukarı kesimlerin yol sorunlarına çözüm oluruz ve bu sorunu ortadan kaldırırız. Neden bunu belirtiyorsunuz diye sorarsanız. Çamaş’ta bulunan insanların en büyük sorunu yol ve su sorunudur. Çamaş yaz mevsiminde 30 Bin, kış mevsiminde 3-4 Bin nüfusa sahip oluyor. Bodrum gibi turizm bölgelerine benzer. Hizmetleri bu duruma göre düzenlemek zorundasınızdır. Planlamaları 3-4 bin nüfusa göre değil, 30 Bin kişilik nüfusa göre yapmak durumundasınız.” dedi.

“Marka ve Proje Konularını Çok Önemsiyorum”

Proje ve marka konularını önemsediğini ve projelerinin tamamını Çamaş’ı markalaştırmak adına yapılacağını söyleyen Kesik, “Proje için belediyenin parası olması gerekmiyor. Ben karma sistem yerine kamunun yapması konusunda katılan birisiyim. Yani bugün sadece özel kurumlar işleri yaparken, ben kamunun yapması fikrini savunuyorum. Ama artık karma sistem bile yok. Çünkü belediyelerin gücü yok. Örneğin Belediye Başkanı olduğum zaman bir arsa oluşturacağım ve bu arsada şehir plancısını, jeoloji mühendisini getirerek bu bölgenin alt yapı sorunlarını yaptıktan sonra 100 kişilik bir konut yapacağım. Ve bu konutlarda vatandaşlara ön ödemelerini yaptırarak inşaatına başlayacağım. Vatandaşları uzun vadeli ödemelere mecbur bırakmak doğru değildir. Vatandaşlarımızı borçlandırmamak gerektiğini düşünüyorum.” diye belirtti.

“Çamaş Sanayisini ve Esnafını Marka Haline Dönüştüreceğim”

CHP Çamaş Belediye Başkan Adayı Ahmet Kesik, “Bu çerçevede Çamaş’a bir sanayi düşünüyorum. Aynı şekilde altyapı sorunlarını hallettikten sonra dükkâna sahip olan marangozdu, esnaftı bunların tamamını oraya taşıtıp; sonrasında da kendi yerlerini de showroom olarak kullanmalarını sağlayacağım. Bu sanayi kurulduğu zamanda belediyenin tüm işleri –araçları vs- burada tamir ettireceğim. Bu sanayi merkezinde de kaportacısından, motorcusuna herkesin marka olmasına yardım edeceğim. Bu sayede lüks araçlar hariç pat-pattan tutun servis araçlarına kadar hepsi daha ekonomik tamiri yapılacak. İnsanlar Çamaş Belediyesinin sanayisini bir marka olarak kullanacak ve görecekler. Hem Belediye kazanacak hem de birçok insana iş kazandırmış olacağız.Tekstil imalathaneleri kurup burada üretilenleri bir markaya dönüştüreceğim. Bu ürünlerin üstünde Çamaş Belediyesi yazıları, logosu vs olacak ve biz bu ürünleri pazara sunduğumuz ise bu ürünler esnafın ve diğer yöre vatandaşlarının talebini arttıracak. Ben markayı çok önemsiyorum.” diye söyledi.

“Hem Fındık Hem de Balı Türkiye’ye Tanıtacağım”

“Tahlil laboratuvarları kurarak balımızı da tanıtarak markalaşmasına yardımcı olacağım. Çamaş’ta Arıcılar Birliği Kurarak bu birlik etrafında üreticilerin ballarının ve arılarının kalitesini ölçtüreceğim. Bu ballarda daha az şeker kullanılarak tamamen doğal olması yönünde çaba göstereceğim. Laboratuvardan çıkan balların üzerine, Çamaş Belediyesi logosunu da yerleştirerek piyasaya sürülmesinde yardımcı olacağım. Fındık konusunda ise, büyük fabrikalar kurarak fındık hasadından sonra fındığın seçilmesini ve pazara sunulması için elimden gelen gayreti göstereceğim. Minik hasır çuvallar içinde daha yöresel ve dikkat çeken bir şekilde hazırlayarak yine Çamaş Belediyesi markasıyla, Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde mağazalarda sunacağım. Hem fındık hem de balı markamızla beraber tüm Türkiye’ye tanıtacağım.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here