Ana Sayfa GÜNCEL BAŞKAN KİBARDAN MESAJ VAR

BAŞKAN KİBARDAN MESAJ VAR

1321
0
Paylaş


*MEYDAN VE BELEDİYE BİNASI PROJELERİ;

*Fatsa Belediyesi liyakat ve ehliyet sahibi kadrolarla yönetilecek

*Her Yaşa Herkese Hitap Eden Ramazan Sarayı

*7/24 MESAİ YAPAN BİR BAŞKAN – RAMAZAN OFİSİ

Mir Kuzey Gazetesi olarak, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Fatsa Belediye Başkanlığına seçilen İbrahim Etem Kibar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.

Mir Kuzey Gazetesi olarak Başkan Etem Kibar’ı ziyaret eden İmtiyaz sahibi Niyazi Yeşiller ve gazete yöneticilerimiz Başkan Kibara hediyelerini takdim ederken, tebrik ve yeni görevinde başarı dileklerini iletti.

Belediye Binası Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette, seçim ve sonrası, Fatsa Belediyesi ve Fatsa ilçesi için istişareler ve sohbetler gerçekleştirildi.

Yapılan görevlendirmeler ile ilgili yönelttiğimiz sorumuza içtenlikle cevap veren Başkan Kibar;

Fatsa Belediyesi liyakat ve ehliyet sahibi kadrolarla yönetilecek”

‘’Fatsa Belediyesi’ne yeni bir soluk getireceğiz. Bizler her konuda olduğu gibi görevlendirmelerimizi yaparken de kayırmacılık yapmadan, ayrıştırma yapmadan kim işinin ehliyse, kim görevini layıkıyla yapacaksa ona teslim etmeyi addettik dedi.

Başkan yardımcılıkları belirleme konusunda ki görüşlerini aktaran Kibar ‘’ Öyle bir ekip kurmuşuz ki, bu görevi yerine getirebilecek çok sayıda güzel yol arkadaşlarımız var. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birlikte yaptığımız geniş kapsamlı çalışmalar ve istişareler neticesinde Mimar Ruhi Özbay ve Mali Müşavir Ercan Yurttaş’ ın görevlendirmelerini yaptık. Liyakat ve ehliyet sahibi olmaları ayrıca, sahip oldukları bilgi ve birikimleri ile ortaya koyacakları hedefler ve ortak aklı önceleyen anlayışları sayesinde Fatsa’mıza değer katacaklarına inanıyorum” dedi.’’

Ramazan Bayramına Yetişiyor;

Uzun süredir yapım aşamasında olan, bölge esnafımızın eleştirilerini hedefe alan meydan projesi hakkında açıklamalarda bulunan başkan Kibar, ‘’ Şehrimizin öncelikleri var. Bunların en başında gelenlerden biri de Meydan Projesi. Meydan Projesinin bitmesi için Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile çok ciddi bir irtibat halindeyiz. En kısa zamanda dolgulara başlanacak ve Ramazan bayramına kadar da projenin saha açılımı yapacağız’’ dedi

Şehrin Nefes Almaya İhtiyacı Var;

Meydan projesi ile şehrin nefes alacağının altını çizen Başkan İ.Etem Kibar, bir önemli nokta da yeni belediye binamız. Bu noktada da belediye binamızın şu an inşaat halinde olan çevresinin peyzaj düzenlemelerini yaparak o alanı da vatandaşlarımızın kullanımına kazandıracağız ve bu sayede şehrin nefes almasına büyük ölçüde katkı sağlayacağız’’ dedi.

Başkan Kibar; Yaz ayına ve nüfusun arttığı döneme kalmadan şehrimizin nefes alması için bu önemli projeleri ve çalışmaları yapacağız. Ekonomik bir planlama yapıyoruz. Şehrimiz ile alakalı çok önemli projelerimiz var ve bu projeleri hayata geçirmek adına çok fazla mücadele ediyoruz.” dedi.

Her Yaşa Herkese Hitap Eden Ramazan Sarayı

Ordu ve Ünye’de bu sene yapılmayacak olan ve uzun yıllar sonra geçtiğimiz yıl yapılan Fatsa Ramazan Şenlikleri’nin bu sene Kültür Sarayında yapılacak olmasını değerlendiren Başkan Kibar, “Ramazan Ayı her yıl 10 gün geri gidiyor. İlerleyen senelerde ramazan ayımız havaların soğuk olduğu aylara denk gelecek. Bu nedenle de yapılan etkinlikleri yavaş yavaş kapalı alanlara taşımak gerekiyor. Bizde Fatsa Belediyesi olarak bu yönde çalışmalar düzenledik. Kültür Sarayımızı, Ramazan Sarayına çevirdik. Her akşam küçük salonda çocuklarımızın için farklı etkinliklerimiz olacak; büyük salonumuzda ise yetişkinler için etkinliklerimiz olacak. Dışarıda da 20 adet ramazan evi kurduk. Düğün salonumuzda da fakir fukara ve gariplerimiz için ve bizlerle beraber iftar açmak isteyen vatandaşlarımız için; Fatsa’dan geçerken iftarımı Fatsa’da açayım diyen yolcularımız için İftar Çadırı düzenledik.

Ramazan boyunca da iftardan sahura kadar orada olacağız.

 Hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Bu nedenle; hayırlı olsun dileklerini iletmek isteyen, iletişime geçmek isteyen vatandaşlarımız için bir alan düzenledik. Ben iftarlardan sonra orada olacağım. Hem arkadaşlarımızla sohbet ederek hem de ziyaretimize gelen misafirlerimizi ağırlamak amacıyla böyle bir alan oluşturduk, dedi.

Fatsa sahil Projesi ile ilgili de girişimlerde bulunulduğunu belirten Kibar; Sahilimizde bulunan ve kullanıma kapalı olan eyvanlarımız ile ilgili düşüncelerimiz var. Bu konuda Büyükşehir Belediyemiz ile istişare içerisindeyiz. Büyükşehir’imizin sahil projesi gerçekleşene kadar, sahilimizi en güzel şekilde değerlendirecek projeler peşindeyiz dedi.

Başkan Kibar ilerleyen günlerde Projeler ile ilgili geniş kapsamlı bir toplantı düzenleyeceğinin bilgisini verdi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here