Ana Sayfa GÜNCEL “ATATÜRK’E YAPILAN HAKARET HALKA YAPILMIŞ BİR HAKARETTİR”

“ATATÜRK’E YAPILAN HAKARET HALKA YAPILMIŞ BİR HAKARETTİR”

1323
0
Paylaş

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün internet sitesinde Kumru ilçesi girişinde bulunan parkın Atatürk’e alenen hakaret içeren bir isimle kaydedildiği görsel tüm kamuoyunda paylaşılmış ve tepkiye yol açmıştı. Avukat Yağmur Ereren Evin, bu konu hakkında açıklama yaptı.

Av. Yağmur Ereren Evin açıklamasında,

“İlimize bağlı ilçelerden Kumru İlçesi’nde Tapu kayıtlarında Atatürk’e hakaret edildiğine dair haberler 26.10.2018 tarihinde çeşitli haber sitelerinde yer almıştır.

Tüm ülke genelinde tapu kayıt ve arşivlerinin düzenlendiği Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün  internet sitesinde Kumru girişinde bulunan parkın hemen yanına ‘Atatürk …….. Çocuğu Parkı ‘  adı  ile kaydedildiği  binlerce insan tarafından görülmüştür.

Devletin resmi sitesinde yer alan bu kaydın bilerek veya bilmeyerek yüklenmesi suçtur. Bu vahim durum  derhal düzeltilmeli ve ilgili resmi kurumlardan açıklama yapılmalıdır.

Halkın değerlerinin aşağılanması, halkın aşağılanmasıdır. Bu yörede yaşayan hiç kimsenin bu denli bir hakarete tahammülü olamayacağı gibi, kabul de  etmeyecektir. Yazılı ve görsel basında ilçemizin adının bu haberle duyulması üzücü ve kaygı vericidir.

5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanuna göre ise alenen yapılan hakaret, küfür, tahkir gibi eylemler cezalandırılmalıdır. Bu kanun ile Atatürk’ün manevi şahsiyetinin ve hatırasının korunması amaçlanmaktadır.  Kurucu önder olarak yer alan cumhuriyetin kurucusu olan Atatürk’ün itibarının bu şekilde düşürülmeye çalışılması suçtur. Bu Konuda yargı makamlarının ilgili personel ya da kurum çalışanları hakkında derhal bir soruşturma başlatması  gereklidir.” diye vurguladı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here