Ana Sayfa GÜNCEL AİLE BİRLİĞİNİN KORUNMASINDA BÜYÜK DESTEK

AİLE BİRLİĞİNİN KORUNMASINDA BÜYÜK DESTEK

19
0
Paylaş

Toplumumuzda dış nedenler ve birçok etmenden ötürü aile bağlarını sıkça zarar görmeye başladı. Ekonomik sebepler, iş imkanları, ebeveyn olmanın sorumlulukları, akraba ve toplum baskısı gibi birçok nedenden ötürü aile birliğinde bozulmalar ve tartışmalar yaşanmasına neden olur.

Günümüzde sıkça artan nedenlerden ötürü aile yapısının bozulmasının önüne geçmek amacıyla Fatsa Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından aile danışmanlığı hizmeti verilmeye başlandı.

İsteyen ailelere kurumda, isteyen ailelere evlerinde; bireysel ya da eşleriyle alabilecekleri bu hizmet tamamen gizlilik ilkesi ile işliyor. Fatsa Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Ekici, toplumumuzun temel taşı olan aile yapısının kuvvetlenmesinin engellemek ve olabilecek sorunların önüne geçmek ve de özellikle dış nedenlerden ötürü bozulan aile yapısının düzelmesi için kurumda 2 uzman isimle aile danışmanlığı hizmeti verdiklerini dile getirdi.

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü binasının şehir merkezinde olmasından ötürü bazı ailelerin bu danışmanlık desteğini gizli almak istediğini söyleyen Müdür Ekici, Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde kurulacak olan bir alanda ailelere özel olarak aile danışmanlığı yapılabileceğini ve sorunların en başında gelen toplum baskının bir nebze önüne geçilebileceğini belirtti.

Aile danışmanlığının bir psikolojik yardım değil, aile bütünlüğünün korunması yönünde bir destek olduğunu belirten Uzman isimler Çağla Özkan Derinlik ve Tolga Şen, Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce verilecek olan aile danışmalığı hizmetinden bahsettiler.

Aile danışmanlığının tanımını ise şu şekilde ifade ettiler, “Aile danışmanlığı, bir aile içinde yaşanan sorunların çözümüne odaklanan bir hizmettir. Aile danışmanları tarafından aile üyeleri arasındaki iletişim problemleri, çatışmalar, travmatik olaylar, boşanma, çocuk yetiştirme konuları gibi birçok konuda destek sunulur. Bu hizmet, aile bireylerinin duygusal sağlığını güçlendirmek, ilişkiler iyileştirmek ve aile içindeki sorunları çözmek amacıyla tasarlanmıştır.”

Kamuoyunda ve bireylerde yanlış bilinen tanımların aksine ise aile danışmanlığı hizmeti ile ilgili önemli bilgiler veren Çağla Özkan Derinlik ve Tolga Şen şunlardan bahsettiler.

Profesyonel yardım ve destek konusunda aile danışmanları, uzman eğitim almış profesyonellerdir ve genellikle psikoloji, sosyal hizmet, aile terapisi gibi alanlarda uzmanlaşmışlardır. Aile üyelerine duygusal destek sağlarlar ve sorunların çözümüne yönelik profesyonel bir bakış açısı sunarlar.

Gizlilik ve Güvenilirlik

Aile danışmanlığı seanslar gizlilik ilkesi çerçevesinde yürütülür. Aile üyeleri, danışmanlarına güvenebilirler ve içlerini rahatça paylaşabilirler. Bu, açık iletişimi teşvik eder ve sorunların daha etkili bir şekilde ele alınmasına olanak tanır.

Çeşitli Sorunlara Çözüm Odaklı

Aile danışmanları, iletişim problemleri, çocuk yetiştirme konuları, boşanma, yas gibi geniş bir yelpazedeki aile sorunlarına odaklanabilirler. Danışmanlar, aile içindeki dinamikleri anlamak ve olumlu değişikliklere yol açmak için çeşitli terapötik teknikleri kullanabilirler. Sadece ailelere yönelik değil, bireysel olarak da sunulmaktadır.

Ögrenmeye Dayalı Bir Süreç

Aile danışmanlığı genellikle aile yelerinin birbirlerini ve kendilerini daha iyi anlamalarına yönelik bir ögrenme sürecidir. Bu süreç, iletişim becerilerini geliştirme, empati oluşturma ve daha sağlıklı ilişkiler kurma üzerine odaklanabilir.

Kısa ve Uzun Vadeli Hedefler

Aile danışmanlığı, hem kısa vadeli kriz durumlarına müdahale etmeyi hem de uzun vadeli ilişki dinamiklerini iyileştirmeyi amaçlar. Danışmanlar genellikle aile üyeleriyle birlikte belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışırlar.

Aile içi iletişimi Güçlendirme

 Danışmanlar, aile yelerine etkili iletişim becerileri kazandırmaya odaklanarak, anlayış ve uyum içinde bir yaşamın temellerini atmaya yardımcı olurlar.

Aile danışmanlığı hizmeti, aile içindeki problemleri ele almak ve çözüme kavuşturmak isin etkili bir yol olabilir. Bu hizmet, aile üyelerinin duygusal sağlığını güçlendirmek ve daha sağlıklı ilişkiler kurmalarına yardımcı olmak amacıyla tasarlanmıştır. Ailelerimiz bu destekten faydalanabilmek için Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri’ne bireysel başvuru, E-Devlet, Alo 183, CiMER gibi başvuru kanallarından yararlanabilirler.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here