Ana Sayfa GÜNCEL Ahmet Fidan’dan Karşı Basın Açıklaması

Ahmet Fidan’dan Karşı Basın Açıklaması

916
0
Paylaş

06.01.2019 Pazar günü yapılan Fatsa Dernekler Federasyonu ikinci Genel Kurulunda yaşanan dernek istifaları ve sorunlar sonrasında mevcut yönetimin açıklamalarına karşı, istifa eden dernekler adına Doç. Dr. Ahmet Fidan’dan karşı açıklama geldi.

FADEF Yönetim Kurulu Açıklamalarına madde madde karşı cevap veren Dr. Ahmet Fidan’ın açıklaması şu şekilde;

FADEF: “06.01.2019 Pazar günü yapılan Fatsa dernekler federasyonu 2. Genel kurulu halk eğitim merkezi toplantı salonunda 79 hazirun üyelerinin katılımıyla yapılmıştır.”

Ahmet Fidan: “Bu hazirun listeleri, tamamen mantık dışı, bazı üye derneklere çağrı giderken bazılarına gitmemiştir. Eşit bir çağrı olmamıştır.”

FADEF: “Oturum açılış konuşması yapıldıktan sonra divan heyetinin oluşturulması için yönetim kurulu divan için daha önceden düşündüğü isimleri delege imzaları alınarak önerge oturumu yöneten satın Halit Kuvancı beye sunulmuştur. Başka bir divan listesi,adaylığını yada gündeme eklenmesini istediğiniz bir önergeniz var mı diye sorulmasına rağmen verilmediği gibi Ahmet fidan bey tarafından listeye bir ismi gayri resmi olarak alınmasını sözlü olarak istedi.”

Ahmet Fidan: “Açılış konuşması yapan arkadaş, başka bir önerge var mı diye sormamış, ya da karşı adayın listesi olduğunu bildikleri halde bu liste istenmemiş, oy pusulaları ve karşı liste elimizde en ön sırada beklememize rağmen başka liste var mı diye sorulmamıştır.”

   FADEF: “Bunun üzerine çoğunluğun itirazı üzerine önerilen ismi red hakkını kullanarak divan heyeti ve gündem oylanarak oluşturulmuştur.”

Ahmet Fidan: “Divan üyeliği için dilekçe yazmışlar, biz o dilekçeye itiraz etmek yerine aynı dilekçeye bir isim daha eklenmesini talep ettik. Maalesef üç kişilik teklif edilen divana bir kişinin daha eklenmesi talebimiz reddedilmiştir. Ayrıca, genel kurulda katılımcıların her biri delege değildi, DELEGE OLMAYANLAR DA DİVAN OLUŞUMUNDA EL KALDIRMIŞ OYLARI SAYAN KİŞİNİN BÜTÜN DELEGELERİ TANIYAMAYACAĞINDAN DOLAYI BU İŞLEM KANUNEN SUÇTUR. Divan oluşumunda orada bulunan delege olmayan kişilerin oylamaya katılmaları mümkün değildir.”

FADEF: “Bu dakikadan itibaren istifa ettiğini belirten Ahmet fidan bey resmi bir yönetim kurulu listesi sunmamasına rağmen adaylıktan çekildiğini ve   başını çektiği dernekler ile birlikte 3 adet dilekçe verdiler.Divan başkanı verilen dilekçeleri inceleyerek tüzüğümüzdeki 9. Maddenin f bendini dikkate alarak reddine karar verdi.çünkü genel kurul gündemi belirlendiğinden ve gündemin dışına çıkılması talebi geldiğinden dilekçeleri kabul edilmedi.(kayıtlarda gündeme önerge sunmadıkları görünmektedir)”

Ahmet Fidan: “Ahmet Fidan, O dakikadan itibaren istifa etmemiş, seçime geçilmeden önce SÖZ HAKKININ OLMASI GEREKTİĞİNİ dile getirmiş, gündemin dışına çıkılamayacağı dile getirilmiş. Söz hakkının olmadığı yerde seçime girmenin anlamı yoktur diyerek kendini destekleyen derneklerle salondan çıkma kararı almışlardır. BU AŞAMADAN SONRA GÜNDEME ÖNERGE SUNMADIK, ZİRA DELEGE OLANIN DA OLMAYANIN DA açık oylamada, EL KALDIRARAK OY KULLANDIĞI BİR GENEL KURULDA oylamanın sağlıklı olmadığını öngörerek ayrıldık.

  FADEF:  Bunun üzerine divan başkanlığına sözlü olarak itiraz ve sataşmalarla oturumun yapılmasını engellemek ve düzeni bozmak için genel kurulumuzu aşağılayıcı ve küçümseyen sözler sarf eden Ahmet Fidan salonu terk etmeyi çağırısında bulundu.

Ahmet Fidan:  Genel kurulu küçümseyici bir ifade olmamıştır, ötekileştirme ve ikili hizipçi yönetim nedeniyle protokole bile hiç kimsenin katılmadığını dile getirmek, genel kurulu küçümsemek değil, yönetimin genel kurul duyurusunu eksik yapmasını, ve FADEF i kısır çekişmelere kurban ettiğini eleştirmek anlamına gelir. Küçük düşürme kelimesi ile eleştiri kelimesini siz basın emekçisi arkadaşlarım oldukça iyi anlarsınız. Zira ben de basın ilan kurumu gazeteci eğitimciliği yapmış, 20 yıldır, baş yazı, köşe yazısı ve genel yayın yönetmenliği yapan birisi olduğumu biliyorsunuz.

FADEF: “Bunun üzerine Divan başkanımız emniyet mensuplarımızdan yardımcı olmalarını istemiştir.Çıkmadan önce bir  federasyondan istifa ettiklerini anlatan dilekçeyi divana sundular, fakat yine dilekçenin yazılışı ve muhatabı divan değil yönetim kurulu olduğu gerekçesiyle kabul edilmemiştir.”

Ahmet Fidan: Bir federasyona dernek olarak üyelik, genel kurul veya yönetim kurulu kararı ek yapılarak DERNEK BAŞKANI ÜST YAZISIYLA FEDERASYONA VERİLİR. BAŞKANLAR FEDERASYONA KATILMAK VEYA AYRILMAK KONUSUNDA ZATEN DERNEKLERİNDEN YETKİLİDİR. BU YETKİYİ GENEL KURUL ADINA VEYA YÖNETİM KURULU ADINA KULLANIRLAR. Bu yüzden orada dernek başkanlarının istifa kararını geçersiz saymak sadece ve sadece GÜLÜNÇ tür.

 FADEF : Sonradan öğrendiğimiz şekilde genel kurulu terk eden dernek başkanları ve delegeleri bir basın açıklaması düzenleyerek yukarıda yaşanan hadiseleri yalanlayıp farklı bir dille federasyonu ve federasyon başkanımızı hedef alan açıklamalar yaparak basını yanlış bilgilendirerek kişilik haklarına ve federasyona saldırı da bulunarak etik olmayan ve gerçek olmayan iddialarda bulunmuşlardır.

Ahmet Fidan: Federasyonun, hizipçi kısır çekişmeye kurban edilmesi, hiçbir FATSALI nın kayıtsız kalmaması gereken bir konudur. Zira, FADEF bizim için fatsanın sivil inisiyatifi idi, ama, yönetimin ÖTEKİLEŞTİRİCİ VE HİZİPÇİ YAKLAŞIMI işi bu noktalara getirdi. İŞTE BEN DE TAM BU NEDENLE hizipçiliği ortadan kaldırmak, FADEFİ büyütüp bütünleştirmek için FADEF başkanlığına aday oldum. Ama projelerimi anlatmak için konuşma hakkı bile verilmedi. DEMOKRASİNİN STK BOYUTUNDAKİ GELDİĞİ BU ACİZ DURUMU TAKDİRLERİNİZE SUNUYORUM.”

 

   FADEF: “ İddia edilen

  1. Yönetime İstanbul dernekleri alınmadığı yönündeki açıklamalar tamamen asılsızdır. Çünkü hem Ahmet fidan beye hem de Abdül Kadir Tiken ve Muammer coşkun beye bir araya gelerek yönetime 10 kişi vermeleri talep edildi.fakat Yakup yeşiltaş başkanlığında bunun mümkün olmadığını ifade ettiler.”

Ahmet Fidan: “HİÇ BİR ZAMAN BÖYLE BİR BİRLEŞİM VEYA BİR ARAYA GELME OLMADI, İSPAT EDEMEYEN VİCDANSIZ VE ZALİMDİR. BEN AHMET FİDAN OLARAK HİÇ BİR ZAMAN BU ÜÇ KİŞİ İLE BİR ARAYA GELMEDİM. BANA BÖYLE BİR TEKLİF YAPILMADI. SADECE BEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLMAMA RAĞMEN, GÖRÜŞÜM ALINMADAN KAFALARINA GÖRE BİR YÖNETİM KURULU LİSTESİ OLUŞTURDULAR.

  1. FADEF: İstanbul temsilciliği kalkmadığı gibi temsilcilik kaldırılması yönetim kurulu kararı alınarak yapılır ve böyle bir yönetim kurulu kararı yoktur. Aksine istifa ettiğini söyleyen Yukarı Tepe köyü başkanı Mahmut Ağlık’ın delegesi sayın Bülent Topçu İstanbul il temsilciliğine getirilmiştir.

Ahmet Fidan: MAHMUT AĞLIK IN DERNEĞİ BİR İKİ GÜN İÇİNDE İADELİ TAAHHÜTLÜ FADEFTEN ÇIKMA DİLEKÇESİNİ VERECEKTİR. KALDI Kİ BİR DELEGE İLE FADEF İSTANBULDA TEMSİL EDİLECEKSE BUNA ANCAK GÜLÜNÜR.

  1. FADEF: Yine iddiaların içinde bulunan Yassıtaş köyü kültür ve turizm derneği başkanı muharrem göç beyin delegelerinden coşkun ermek genel başkan vekili ,sayın prof.dr. Gürol Özcüre denetleme kuruluna getirilmesine rağmen yalan beyanda bulunmaya devam ettiler.yine Seyfi erat beyin başkanlığını yürüttüğü kayaca derneği delegesi Abdullah Özcan yönetim kurulunda yer almıştır.

Ahmet Fidan: BU DERNEKLER DE YİNE BİR İKİ GÜN İÇİNDE İSTİFA VE AYRILMA YAZILARINI VE DOKUMANLARINI İADELİ TAAHHÜTLÜ OLARAK VERECEKLERDİR.

  1. FADEF: Gizlenen hiçbir evrak ya da belge olmadığı gibi Ahmet fidan beyin delegesi arkadaşımız denetleme kurulunda yer aldığı için belgeyi imzalamıştır.

Ahmet Fidan: GizlenMEYEN hiçbir evrak olmamıştır. Denetim kurulunda olan delegem, işi oldubittiye getirerek, hızlıca evraklar eline tutuşturulmuş ve incelemesine bile fırsat verilmeden imzalaması sağlanmıştır. Ayrıca üç kişilik denetim kurulu kararı bile oy çokluğuyla geçmiştir. Bu raporları incelemememize fırsat verilmemiştir.

  1. FADEF: Delege listelerinin istenmesine rağmen kendisine verilmediğini iddia eden Ahmet Fidan tüzüğün yönetim kuruluna verdiği yetkiyle federasyonumuzun web sayfasında yayınlanmıştır.

Ahmet Fidan: Delege listesi, seçimden 2 gün önce yayınlanmış ve HİLKAT GARABETİ BİR TASARIM VE SIRALAMA İLE, ADEDA DELEGE ÇUVALI GİBİ İSİMLER YAZILARAK neye göre nasıl olduğu bilinmeyen analitiklikten sistematiklikten mantıktan anlaşılırlıktan uzak bir düzen içinde seçimden sadece ve sadece 2 gün önce yayınlanmıştır. Bize resmi olarak delege üzerinden çalışma fırsatı bile verilmemiştir.

  1. FADEF: Genel kurul daveti mesaj yoluyla herkese iletilmiş ki iddia sahipleri orada yer alıyordu.

Ahmet Fidan :Bunu genel kurul divan tutanağının resmi olarak valiliğe verildiğinde göreceğiz. Biz genel kurul çağrı mesajı almayan delegeleri biliyoruz. Cevap hakkı doğmaması için, gerekince zaten o kişileri açıklarız.

  1. FADEF: Derneğe üye olamayan derneklerin geldiğinden bahseden Ahmet fidan bey nezaket kurallarını hatırlatırken nezaketen davet edilmiş misafirlerin bulunması  kendisini rahatsız etmiştir.

Ahmet Fidan: Elbette ki genel kurul harici insanlar gelecektir. Bununla FADEF Genel Başkan Yardımcısı olarak şeref duyarım. Ama delege olmayan kişilerin DİVAN OLUŞURKEN OY KULLANMALARINI BANA HİÇ BİR AKIL SAHİBİ İZAH EDEMEZ. Bundan rahatsızlığımı ortaya çıkarmak zaten BU CÜMLE BİLE MAKSATLI VE ART NİYETLİ BU AÇIKLAMAYI BELİĞ BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYMAKTADIR.

 

  1. FADEF: “Sayın Ahmet fidan bey bu derneğin 1 hafta önce genel başkan yardımcılığını yürütüyordu ve kaç derneğin alındığını ve alınan derneklerin kararlarının altında kendi imzasını olduğunu inkar edercesine bir açıklama yaparak akademisyen kimliğine yakışmayan beyanlarda bulunmuştur.”

Ahmet Fidan: “Bu açıklamayı yazan şahsın maksatlı açıklamasını okudukça mantıksızlık örneğini bir kez daha görüyorum. Kendi imzam olsa bile son on-onbeş derneğin kabul imzaları halen tamamlanmamıştır. Yönetim kurulunda bulunan üye arkadaşlardan imza atmayacaklarını söylemişler. Bu karar defteri bizden saklanmış, gösterilmek istenmemiştir. Bu gün itibarıyla Eksik imzaların atılıp atılmadığı, bu imzaların sahte olup olmadığı bilinmemektedir.”

  1. FADEF: Yine iddia ettiği gibi bir dernekten başkan haricinde yönetim kuruluna alınmamıştır. Yedek üye yer verilmiş ya da denetim ve disiplin kurullarında görev alması sağlandığı liste incelendiğinde ortaya çıkmıştır.

Ahmet Fidan: Bu maddeyi anlayan var mı bilmiyorum. Takdir sizin. ))))))

  1. FADEF: Federasyonumuz sadece genel başkanımız bir partiden adaylığı söz konusu diye sadece bir siyasi parti oluşumu var iddiası da listedeki isimler incelendiğinde yalan ve gerçek dışı olduğu anlaşılacaktır.

Ahmet Fidan:  BAŞKANLIK SEÇİMİNE, BİR SİYASİ PARTİ ADAY ADAYI OLARAK GİRİLMİŞTİR. SADECE BU YETERLİ SANIRIM.)) Adalet, etik ve demokrasi kavramlarını korumak her bireyin görevidir. Bir gün herkese lazım olur.

 

  1. FADEF: İstifa ettiğini söyleyen ve dilekçeye imza veren dernek başkanlarının yine usulsüzlük yaparak genel kurul kararı almadan yönetim kurulu kararıyla federasyona dahil olamaz yada istifa edemeyecekleri tüzüğümüzde açıkça belirtilmiştir. Buna ilk paragrafta açıklama yazdım.

Ahmet Fidan: Başkanlar derneğin temsilcisidir. Yönetim kurulu veya genel kurul adına istifa hakkını kullanır. Bu hakkı da kıymetli başkanlarım divan öncesi kullanmışlardır. Bir başkan delegeleriyle birlikte FADEF ten istifa etmek isteyecek te, kendi derneği buna karşı çıkması beklenecek. Takdir sizin))

  1. FADEF: Arkadaşların beyanından anlaşıldığı gibi kurulduğundan beri bir isim üzerinden federasyonumuzu yıpratma çabaları sürekli hale gelmiş 2 kez olağanüstü genel kurula gitmelerine rağmen seçimi kaybetmişlerdir. Yine bugün seçim mağlubiyetinin verdiği psikoloji ile yapılan basın açıklamasında kişilik haklarına saldırarak federasyonumuza zarar verme yoluna gittiği açıkça görülmektedir.

Ahmet Fidan: (bu kişiler baştan beri ne istemişler, başkan neden bu kişilerin hepsine birden posta koymuş. El birliğiyle Beraber kurdukları ve başına Sn. Yakup Yeşiltaşı getirdikleri halde, neden bu gün bu kişiye karşı TOPYEKÜN bir tepki oluşmuş bunu İstanbul grubuna sormak gerekmez mi. Yani bir grup dernek bir federasyon oluşturuyor, sonra başına bir şahsı getiriyorlar, o şahıs da yola çıktığı kişileri yok sayarak  yönetim kurulu kararlarında bile onların isimlerine yer vermiyor. Kendi ekip arkadaşlarından karar defterini saklıyor, Ben bu yanlışları gördüğüm için birleştirici olmak adına aday olmuştum.

FADEF: Tüzüğümüzün yönetim kuruluna verdiği yetkiye dayanarak bu dernek başkanlarının disiplin kuruluna sevk edilmesini ve gereğinin yapılmasını sağlayacağımızdan genel başkanımıza karşı yapılan kişilik haklarına saldırı ve hakaret ile ilgili dava hakkını saklı tutmaktadır.Bütün genel kurulumuz kamera kaydı yapılarak sürdürülmüştür ve bu kayıtlar hem disiplin kuruluna hem de gerekli görüldüğünde mahkemeye sunulacağını hatırlatırız.

Ahmet Fidan: (O kamera kayıtları bizim kurtarıcımızdır. Teknoloji yalan söylemez. Canı gönülden bu yalanların ortaya çıkacağı günü bekliyoruz.

FADEF: Bir Akademisyen kimliği taşıyan Ahmet fidanın böyle yalan ve gerçek dışı söylemleri ve genel kurula karşı hakaret ve tutumları tüzükte belirtilen şekilde işlem yapılacağını bilinmesini isteriz.

Ahmet Fidan: Arkadaşlar, şu son paragrafta bir komiklik yok mu. Bu bildiriyi yazan şahsın amacı nedir diye merak ettim.Sesi çok çıkanın haklı olmadığı, adaletin herkese lazım olduğu, siyasetin derneklere girmemesi gerektiği, aday olana söz hakkı verilmenin kanuni bir zorunluluk olduğu, savunma hakkının kutsal olduğunu bilincine varıldığı hayallerle dolu bir dünya düşünüyorum.

Saygı ve sevgilerimle.

Dr. Ahmet FİDAN

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here