Ana Sayfa EĞİTİM Öğrenciler Doğayı ve Bitkileri Tanıyacak

Öğrenciler Doğayı ve Bitkileri Tanıyacak

49983
0
Paylaş

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatsa Ziraat Odası tarafından öğrencileri doğa ve toprakla bir araya getirmek ve bitkileri tanımalarına yardımcı olmak amacıyla protokol imzalandı.


Protokole göre; öğrencilerin doğayı, bitkileri tanımaları, bitki yetiştirmeyi, peyzaj ve seracılık tekniklerini öğrenmeleri amaçlanıyor. Proje kapsamında her çarşamba 30 öğrencilik bir grup Fatsa Ziraat Odası Çiftçi eğitim çiftliğinde uygulamalı faaliyetlere katılacak. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi tarafından yetişkinlere kurs düzenlenecek. Proje içerisinde Fatsa Ziraat Odası Başkanlığınca ilçe merkezinde beş okula uygulama bahçesi, bir okula da uygulama serası kurulacağı öğrenildi.

İmzalanan Protokolde konuşma yapan Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, “Fatsa’mızda eğitim adına güzel işlerden bir tanesine daha imza atacağız. Fatsa Ziraat Odası Başkanımız ve ekibi ile beraber eğitimde 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda oluşturmaya çalıştığımız çocuklarımızın bireysel becerileri doğrultusunda Ziraat odamızın desteğini almış durumdayız. Bu protokol ile birlikte çocuklarımızın doğa ile iç içe olması, bitkileri tanıması ve bu doğrultuda peyzaj ve seracılık gibi çalışmaları açısından da önemli kazanımların olacağı bir proje olarak görüyoruz. Projeyi ve projenin altyapısını daha önce Ziraat Odası Başkanımız Haydar Gürsu ve ekibiyle görüşmüştük. Bu protokol sonucunda oluşan proje ile Fatsa’da 23 Bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. İçerik olarak baktığımızda Fatsa olarak gurur duyduğumuz Çiftçi Eğitim Merkezinde öğrencilerimiz eğitim almaya başlayacaklar. Okullarımızda şuanda her hafta Çarşamba günleri öğrencilerimiz Çiftçi Eğitim Merkezine gitmeye başlamıştı. Bu konuda öğrencilerden bizlere olumlu anlamda geri dönüşler alıyoruz. Bu kapsamda sadece öğrencilerimizin değil, Hayat Boyu olarak adlandırdığımız yetişkinlerimize de eğitim vermeyi planlıyoruz. Özellikle seracılık bölgemizde önemli bir geçim kaynağı olacaktır. Peyzaj ve daha fazla konu ile ilgili eğitimlerimiz ve çalışmalarımız olacaktır.” dedi.

Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, “Çocuklarımızı toprakla buluşturmak amacıyla Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezimizde toprakla buluşturmak için yapmış olduğumuz bu protokol olmuştur. Amacımız 2023 Eğitim Vizyonuna uygun olarak öğrencilerimize ulaşmak adına bu çalışmamıza başladık. Daha önce ki eğitim ile ilgili seralarımızda çalışmalarımız devam ediyor. İyi şeyler olacağına inanıyoruz. “

Haber: Gökçe YEŞİLLER/ Mir Kuzey Gazetesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here