Ana Sayfa SİYASET Cemal Enginyurt’tan Fatsa Çağrısı, “Tek derdimiz Fatsa”

Cemal Enginyurt’tan Fatsa Çağrısı, “Tek derdimiz Fatsa”

789
0
Paylaş

Fatsa Milliyetçi Hareket Partisi Başkanlığınca sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarları ile istişare toplantısı düzenlendi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un da katılımı ile Kültür Sarayında gerçekleşen toplantıya MHP İl Başkanı Köksal Yılmaz, Fatsa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, Fatsa Büyük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Serdar Salman, S.S. 16 No’lu Motorlu Taşıyıcılar kooperatifi Başkanı Necati Efe, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

MHP İlçe Başkanlığının geçmişten günümüze yapmış olduğu çalışmaları anlatan gösterim ile başlayan toplantı konuşmalar ile devam etti.

Fatsa’yı en güzel şekilde temsil etmek adına çalışmalar yaptıklarını söyleyen MHP İlçe Başkanı Murat Kaçak, “Geçmişte siyasi anlamda bir süreçten geçtik. Fatsalılar ile beraber Fatsa adına, Fatsa’yı en güzel şekilde temsil edebilme adına birlikte güzel işlere imza attık. Biz öyle inanıyoruz ki ben Fatsalılarında siyaseten hem Fatsa adına hem de burada temsil ettiğim partim adına adaylığımı açıkladığım ilk günden son güne kadar insanüstü bir çabayla elimden geleni yaptım. Bunun karşılığında da gittiğim her yerde hemşerilerimden gördüm. Allah hepinizden razı olsun. Siyasette bunlar var dedik, kabul ettik ve işimize döndük. Sevdamızın adı Fatsa ve Fatsa için buradayız. Böyle güzel bir ortamda içimden dertleşmek geçiyor ama her yaptığım işte, sosyal yaşantımda nereye davet etsem ve çağırsam orada bulunduğunuz, benimle birlikte olduğunuz için tüm Fatsalı hemşerilerime, yönetim kurulum adına, gençlik kollarımız ve kadın kollarımız adına şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un ulusal ve yerel anlamda Ordu’nun sesi olduğunu belirten MHP İl Başkanı Köksal Yılmaz, “Bugün Milliyetçi Hareket Partisi olarak önce ülkem sonra milletim diyerek çıktığımız bu kutlu yolda 24 Haziran’da siz değerli hemşerilerimizin isteyerek ve güvenerek seçtiği; Türkiye’nin yürekli sesi olarak 19 ilçemizin, Ordumuzun her sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisinde anlatarak bizleri onurlandıran vekilimiz Cemal Enginyurt’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Ordu ve İlçeleri için yaptığı açıklamalarla ve meclis konuşmaları ile gündeme gelen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Milletvekili adaylığında Ordu’nun sesi olacağına söz verdiğini ve milletin derdiyle dertleneceğini dile getirdiğini belirtti. Bu doğrultuda sürekli olarak vatandaş, muhtarlar ve STK’lar ile toplantılar düzenlediklerini dile getirdi.  

Ordu’nun sorunlarını genel anlamda açıklayan ve bu sorunlar için çaba gösterdiğini söyleyen Cemal Enginyurt fındık fiyatlarının açıklamasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

“Vatandaşımızın Yüzü Güldü”

Milletvekili Cemal Enginyurt, “Bu yıl içerisinde fındık baronları ve Fındığın tekelleşmesi için uğraşan bir İtalyan markası fındığı yerlerde süründürmek için gayret gösterdi. Önce Amerika’da rekolteyi 850 Bin olarak açıkladı, itiraz ettik. Sonra tarım bakanlığına gidildi ve 15 TL Fiyat teklifi yaptılar ve bu fiyata alırız dediler; biz buna hayır dedik. Bunların derdi 15 TL fındık almak değil almazlar. Basın açıklamaları, Meclis konuşmaları ve toplantılar düzenledik ve Cumhurbaşkanımız bizim sesimizi duydu ve Temmuz ayı itibari ile 16,5 TL olarak Ordu fındığının fiyatını belirledi ve TMO’nun piyasaya gireceğini açıkladı. Hamdolsun ki vatandaşımızın yüzü güldü. “

Vatandaşların sorunlarından biri olan 2B arazileri içinde görüşmeler yapıldığını ve çözüm için çalışmaların başladığının müjdesini veren Enginyurt, “Sayın Berat Albayrak’ a bu konuyu anlattık ve Çevre Bakanı Murat Kumru Bey ile de bir araya gelerek bu konunun hassasiyetini anlattık. Bitişiğimizde ki Samsun ilinde fiyat 5 Bin TL iken Orduda 11 Bin TL olduğunu belirttik. Bu çok acımasız bir uygulama olduğunu dile getirdik. Çalışmalar başlatıldı. “

Fatsa’nın sorunlarının çok fazla olduğunu belirten Cemal Enginyurt, ilçenin kendi kaderine bırakıldığı konusunda sitem etti.

“Fatsa İçin Ne Yapabilirim?” Sorusu Sorulsun

Ordu Milletvekili Enginyurt, “En önemlisi Fatsa… Fatsa’da sorunlar çok büyük. Fatsa Ordu’nun en güzel ilçelerinden biri olmasına rağmen maalesef her geçen gün kaderine terk edilmeye başlandı. Ünye’de Organize Sanayi yok orada yapılsın diye mücadele ediyoruz, destek veriyoruz. Ordu’da bir OSB var ama yeterli değil. Fatsa’da Organize Sanayi Bölgesi belki de Karadeniz Bölgesinde en faal çalışan bir OSB’dir. Büyütülmesi gerekiyor. Belki de istihdama, üretime destek verecek ve bu nedenle bu alanın sahiplenilmesi gerekiyor. Bu konuda mücadelemiz devam ediyor. Fatsa OSB’de emeği olan bir milletvekiliyim.  Geçmiş yıllarda OSB için çok çalıştık. OSB koruma bandı 250 Metreden 50 metreye düşürüldü. Ve bugün 5000 Bin küsur kişi oradan ekmek yiyor. Şimdide Fatsa OSB’ye sahip çıkılsın diyoruz. Bunu siyasi malzeme olarak görmek abesti iştigal bir şey. Yaptığımız çalışmalarda iktidar partisi vekilleri ya da yetkililerini boşa düşürme derdinde değiliz ama Fatsa’yı da hiç kimse sahipsiz görmemeli. MHP olarak AKP ile siyasi bir mücadelemiz yoktur. Bizim mücadelemiz vatan hainleri iledir. Bu nedenle sözlerimizden kimse gocunmasın. Herkes bunu samimi bir eleştiri olarak görsün ve Fatsa için ne yapabilirim diye kendisine sorsun.” dedi.

“ODÜ Sadece Altınordu’dan İbaret Olmamalı”

Fatsa ve Ünye, Ordu’nun en büyük ilçelerinden olmasına rağmen üniversite veya fakülte olmamasına sitem eden MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu Üniversitesinin sadece Altınordu’dan mı ibaret olduğu sorusunu yetkililere yöneltti. Enginyurt, “Ordu Üniversitesi sadece Altınordu’dan ibaret olması gereken bir üniversite değildir. Ordu’nun tamamının üniversitesi ise tamamına hizmet etmelidir. Bu bir taleptir eleştiri ya da hakaret değildir.”

“Biz Cumhur İttifakıyız Ama Ortak Değiliz”

Belediyelerin borçları nedeniyle hizmet yapamıyorum diyen Belediye Başkanlarına seslenen Cemal Enginyurt; “Belediyelerin borçlu olduğunu zaten biliyorlardı. Başka bir partiden değil kendi partilerinden aldılar. Ama ne kadar borcu olunursa olsun üstüne de borç yaparak Fatsa’yı ayağa kaldıracaksın. Oturup kenarda köşede eleştirilere karşı laf yetiştirmeyeceksin. İcraat yapacaksın bizlerde teşekkür edeceğiz. Biz Fatsa’da İ. Etem Kibar kardeşimizi destekledik. Biz 19 ilçe AKP belediye başkanlarını destekledik ve hizmetlerin takipçisi olacağız diye söz verdik. Eksik olursa dile getireceğiz dedik. Hiç kimse çok borç kaldı diye söylemesin. Bu işi en iyi ben yaparım diyen herkes bahane üretmeden işlerini yapsınlar. Bizde bunun takipçisi olacağız. Bazen sap ile samanı karıştırıyorlar. Bazen bizim partimizden arkadaşlarımız eleştiri getirdiğinde ‘Yahu biz ittifak değil miyiz?’ diye soruyorlar. Evet, biz Cumhur İttifakıyız ama ortak değiliz. Biz Koalisyonun ya da belediyenin de ortağı değiliz. Biz Cumhur İttifakı ortağız.”

Siyasi anlamda kişilerin ayrıştırıldığını söyleyen ve bu konuda herkesin dikkat etmesini isteyen Enginyurt, “Hala ayrım yapılıyor. Vatandaş bir hizmet bekliyorsa Belediye Başkanlarının görevi bu hizmeti layıkıyla yerine getirmektir. Muhtar, Belediye binasından içerisinden adım atamıyor ya da partisine göre ayırt ediliyorsa orada adalet olmaz. Adaletin olmadığı yerde huzur ve barış olmaz. Seçilen siyasetçi asla kimsenin tercihi olan partiye göre görüş ve düşünme belirtemez ve ayrım yapamaz. Herkese eşit olmak zorundayız. Ordu küçüldükçe gurbete göçüyor. 750 Bin Ordu’lu İstanbul’da yaşıyorsa bu çok büyük bir ayıptır. Vatandaşımızı yeniden Ordu’ya döndürmek için yatırımlar yapmalıyız. Şehri nasıl canlandırırız, ekonomiyi yeniden kazandırırız diye çalışmalıyız.  Şuanda esnafımız büyük sıkıntı içerisinde. Piyasada hareketlilik yok, para dönmüyor. İşte bunu sadece hükümetten bekleyip çözüm üretilmesini beklemek yerine biz Fatsa’da ekonomiyi canlandıracak ne yapabiliriz diye bir araya gelmeliyiz. Kimseyi ayrıştırmamalıyız. İşadamları ile sanayiciler ile bir araya gelmeliyiz.”

Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik çağrısı yapan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Bizde ayrım yok biz herkesi kardeş görüyoruz. Bu devlete ihanet edenler hariç… Ben Fatsa ‘da sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve esnaflar olarak birlik ve beraberliinizi bozmayın. Birbirinize sahip çıkın. Çözülmeyecek hiçbir sorun yok. Tek derdimiz Fatsa… Fatsa’yı ayağa kaldırmak için birliğimizi ve dirliğimizi bozmayalım.” dedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here