Ana Sayfa EĞİTİM Fatsa Açı Koleji, Öğrencilerini Bilinçlendiriyor

Fatsa Açı Koleji, Öğrencilerini Bilinçlendiriyor

992
0
Paylaş

Fatsa Açı Koleji gerçekleştirmiş oldukları sosyal sorumluluk faaliyetlerine bir yenisi daha ekledi. TEMA Vakfı üyesi olan Fatsa Açı Koleji öğrencilerine TEMA Vakfı Ordu İl Temsilciliği tarafından eğitim verildi.

TEMA Vakfı Ordu İl Temsilcisi Nilgün Gözükan ve Altınordu Gönüllü Sorumlusu ve Eğitim Bölüm Başkanı Muzaffer Köksal, Fatsa Açı Kolejini ziyaret ettiler ve anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine TEMA Vakfı ve toprak konusunda eğitim verdiler.

Konu hakkında açıklama yapan TEMA Vakfı İl Temsilcisi Nilgün Gözükan; “Açı Okullarından “Okullarımızın tamamını TEMA Vakfına Üye yaptık” diyerek bir bilgi geldi. Bizlerde hem bilinçlendirmek hem de TEMA Vakfına üye oldukları için onları kutlamak üzere geldik. TEMA Vakfı olarak geleceğimiz olan çocuklarımıza eğitim vererek toprağın korunması gerektiğini anlatıyor ve bilinçlendiriyoruz. Bizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının hem çocuklara armağan edilişinden kaynaklı olarak binlerce şehit verdiğimiz bu toprakları ölmeden kurtarmak adına çocuklarımıza emanet ediyoruz.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürüttüklerini belirten Gözükan; “Bizleri davet eden her okula giderek eğitimler veriyoruz. Görevimiz bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak. Son yıllarda da Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışmalarımız var. Sene başında bu programları yapıyoruz ve okullar bir yıl boyunca yapılacak olan çalışmaları ve materyalleri TEMA Vakfından temin ediyorlar. Devlet, Millet ve Gönüllüler el ele çok güzel sonuçlar alıyoruz. “ dedi.

“Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Görevimiz”

 Fatsa Açı Koleji Müdürü Nihat Taşkın ise “Öğrencilerimiz ile beraber doğayı korumak adına birçok etkinlik düzenliyoruz. Okulumuzda küçük yaştan itibaren öğrencilerimize bu bilinci aktararak daha duyarlı bireyler olmalarını sağlamak görevimiz olduğunu düşünüyorum. TEMA Vakfı ile bilgi değerlendirmesi sonrası öğrencilerimize verdikleri eğitimden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da faaliyetlerimiz ve projelerimiz devam edecektir.” dedi.

Eğitim sonrasında, katılım sağlayan öğrencilere rozet takdim edildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here