Ana Sayfa SİYASET ORDU’YA “ŞAHİN” BAKIŞI

ORDU’YA “ŞAHİN” BAKIŞI

645
0
Paylaş

Eski İçişleri Bakanı Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Naim Şahin, Ordu’da basın mensupları ile sabah kahvaltısı programında bir araya geldi. Ordu’da gerçekleşen kahvaltılı toplantıya Ordu ve İlçelerinde görev yapan basın mensuplarının yoğun katılımı oldu.

Basın mensuplarına karşı samimi tutumuyla dikkat çeken Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Naim Şahin, “Bugün oluşan bu masa gösteriyor ki bana göre Ordumuz basın açısından birilerinin fark edemediği birliğe ve büyüklüğe sahip, bir ortak bakışa ve duyguya sahip. Sizlerde her biriniz gazeteniz, derginiz, televizyonunuz ve radyonuzla kendi başınıza bir çabanın içerisinde iken bu büyüklüğü belki göremiyor olabilirsiniz. Eminim ki bu buluşma bizim, sizin camianızın büyüklüğünü ve niceliğini görmemizin yanında, sizlerin de bu buluşmalar ile camianızın ne kadar büyük ve seçkin kişilerden oluştuğunu görmeniz açısından da bir fırsattır. İlk izlenimim iyi ki Ordu’da böyle bir basın var ve iyi ki sizler gibi değerli arkadaşlar var.” diye konuştu.

Kahvaltılı toplantı da projelerinin ana başlıklarını dile getiren ve detaylarını 9 Martta düzenleyeceği toplantı ile açıklayacağını söyleyen SP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şahin, “İnşallah kısmet olursa 9 Mart Cumartesi günü Ordumuzla ilgili benim düşündüğüm ve sizlerden aldığım intibalar üzerine, hayal ettiğim, gerçekleşmesi için çaba göstereceğimiz, Ordu üzerine vizyonumuzu ve Ordu kimliğine yönelik düşüncelerimizi sizlerle ve Ordu yetkilileri ile paylaşacağız.” dedi.

Tarım, turizm, ulaşım, şehir estetiği, sanayi, kültür, eğitim ve spor gibi alanlarda Ordu’yu daha fazla geliştireceğini vurgulayan İdris Naim Şahin, projelerinin bir kaçını ana ve ara başlıkları ile açıkladı.

“Ordu’nun coğrafik konumu ve tarımsal alanları açısından 1. derece sanayiye uygun olmadığının altını çizen Şahin, Ordu’yu sanayileşme açısından geliştireceğiz fakat şehrimiz 1.derecede büyük bir sanayileşmeden ziyade orta ölçekli sanayiye müsait bir şehir” diye vurguladı.

“Ordu’nun turizm şehri olmaya daha uygun bir şehir olduğunu da belirten Şahin, sanayileşmenin yanı sıra turizm alanında daha büyük atılımlar yapacağız, Karadeniz’imizin tam ortasında bulunan şehrimizi her alanda olduğu gibi turizm alanında da bölgenin merkezi haline getireceğiz” dedi.

“Bizi Karadeniz’imizin Karşı Kıyıları Örnek Alacak”

Ordu’yu Karadeniz bölgesinin merkez ili haline getireceğini söyleyen İdris Naim Şahin, “ünümüz ülke sınırlarına sığmayacak” dedi.

“Denizin her türlü nimetinden faydalandığı gibi ulaşım yönünden de faydalanılacağını dile getiren Şahin, deniz ulaşımını Ordu’muzda aktif hale getireceğiz. Havaalanımızı yaptık, karayollarımız tamam ama deniz ulaşımının olmadığını söyleyen Şahin, Ordu’nun deniz ulaşımı ile de bölgede parmakla gösterilen il olacağını, yapılan projeler ile sadece ülke sınırları içinde değil, Karadeniz’in karşı kıyılarından bile şehrimizin gıpta ile söz edilecek” diyerek Ordu’yu ulaşım merkezi haline getireceğinin altını çizdi.

“Şehrimiz Müzeler, Fuarlar, Sergiler Şehri Olacak”

Ordu’nun kimliğini daha da genişleteceğini söyleyen İ.Naim Şahin, “şehri tarım ve sanayi ile sınırlı bırakmayacağız, spor, kültür, eğitim, turizm alanlarında da şaha kaldıracağız”

“Şehre çeşitli müzelerin kazandırılacağını dile getiren Şahin, Ordu sanatçıların uğrak yeri haline gelecek. Sanat şehri Ordu eserlerin sergilendiği, fuarların olduğu, müzelerin olduğu bir şehir olacak” dedi.

 

İdris Naim Şahin’in toplantıda açıkladığı bazı projeleri ise şu şekilde;

Ordu’nun Kimliği; “Güzel Ordu”

Ordu’nun altyapı ve üst yapılarının düzenlenerek ve çevre anlamında daha temiz bir görünümü kavuşturulacağını dile getiren SP Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Naim Şahin;

Güzel Ordu tabiri benim hoşuma giden bir tabirdir. Yani bu bir hedeftir, hevestir ve çok doğru bir şeydir. Eskimeyen bir kimliktir. Hep güzel olmak, hep güzel kalmak insanlar için belki mümkün değil ama şehirler için herhalde mümkündür diye düşünüyorum. Ordu’muz hep güzel olsun ve güzel kalsın. O halde bu güzellik tabiri üzerinden Ordu’nun birinci kimliğini isimlendirme ve o kimlik üzerinden Ordu’yu fotoğraflamak isterim.  Belediye çalışmalarımızı ve hizmetlerimizi bu Güzel Ordu kimliği altında paylaşacağım. Öncelikle Güzel Ordu denildiğinde ilk olarak ‘Temiz Ordu, Tertemiz Ordu’; basınıyla, halkıyla, muhtarıyla, dernekleriyle, belediyeleri ile hep birlikte Ordu’yu en batıdan en doğusuna, en kuzeyden en güneyine sorumlu olduğumuz sınırlar içerisinde tertemiz bir Ordu yapmak durumundayız. Bununla ilgili temiz ev, temiz sokak, temiz mahalle, temiz ilçe ve tertemiz bir Ordu projesini öncelikle ve hayatımızın olmazsa olmazı olarak uygulamaya koymak durumdayız. Bunun devamında da Ordu’yu turizm şehri yapabilelim.  Bunun üzerinde çok büyük hassasiyet göstermek istiyorum ve bu hassasiyeti kendimde taşıyorum.”

“Biri Yapar, Diğeri Söker Anlayışından Vazgeçmeliyiz”

“Ordu için ikinci olarak düşündüğümüz proje ‘altyapıdır. Altyapı olarak suyu, kanalizasyonu ve diğer kurumların –elektriktir, telefondur, doğalgazdır- alt yapı hizmetleri bu zamana kadar yapılmıştır. Yapan herkese çok teşekkür ederim. Ama bundan sonra farklı bir anlayışla –Avrupa’da, Japonya’da ne ise- burada da altyapıyı sağlıklı ve doğru şekilde yapmalıyız. Her sene bitmeyen altyapı çalışmalarından bu şehir ve bütün şehirler vazgeçmelidir. Parça parça biri yapar biri söker, biri yapar diğer kurum yıkar anlayışından vazgeçmeliyiz. Bu duruma yönelikte getirdiğimiz Büyükşehir müessesinin hukuki imkânı buna müsaittir, bu imkanı kullanmak durumundayız. Tüm altyapı kurumları tek elden ek bir anlayışla hizmetlerini yapmalıdır. Tabi yapılmış olanlar devam edecekler ama bundan sonra yenileme ve yeniden yapılacak alanlarda yeni anlayış ile yapmak ve belli bir süre içerisinde 3-5 sene kadar bütün altyapıyı yeni bir standarda kavuşturacağız. Ama bir yerden başlamak durumundayız, bu şekilde parça parça yapılmalar bir şehre coğrafi alanda bir kimlik kazandırmıyor.”

“Sıvasız, Boyasız, Çatısız Bina Kalmamalı”

Üçüncü olarak üstyapı yani binalarımız. Başka şehirlere göre çok ürkütücü ve korkutucu değil. Ama önlem alınmazsa,  İstanbul gibi büyükşehirlerimizin içinden çıkılmaz hale, çözülmez hale gelmiş, kangren olmuş üstyapı çıkmazına belki 10-15 sene sonra bugün bizlerde düşebiliriz. Bugünden bunu görmek ve buna göre davranmak zorundayız. Basınımızdan, sivil toplum kuruluşlarına; vatandaşlarımızdan, yöneticilere kadar hepimiz bu noktada birbirimizi acımasızca da olsa eleştirmemiz gerekmektedir. Ben bu eleştirilere açığım ve doğrusu her noktada böyle bir eleştiriyi istiyorum. Çünkü bir şehri harap etmek, farkında olmadan kolaydır ama düzeltmek bazen zor, bazen de imkânsız olabiliyor. Bizim şu anda Ordu’yu düzeltmemiz imkânsız değil ve bana göre bunu başarmak zorda değil. İnşallah daha düzgün planlama ve yapılanma ile bundan sonrasını iyi ve kötü örnekleri sıkıştırarak çözebiliriz diye düşünüyorum. Mevcut yapı stokuna gelince de, bu konuda ilkemiz: 1. Sıvasız bina kalmamalı. 2. Boyasız bina kalmamalı. 3. Çatısız Bina Kalmamalı”

31 Mart yerel seçimlerini kazandığı takdirde, herkesin sorunlarına çözüm bulacağını söyledi.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here