Ana Sayfa Slayt SECDEDE VE SOFRADA BULUŞALIM, ÇOCUĞUNU AL CAMİYE GEL, TORUNUNU AL CAMİYE GEL...

SECDEDE VE SOFRADA BULUŞALIM, ÇOCUĞUNU AL CAMİYE GEL, TORUNUNU AL CAMİYE GEL PROJESİ BAŞLADI

8968
0
Paylaş

2014 yılında ilk kez Fatsa Orta Büyük Camiinde başlatılan ‘Secdede ve sofrada buluşalım, çocuğunu al camiye gel, torununu al camiye gel’ projesi bu hafta yeni dönem için Cumartesi sabahı tekrar başlatılıyor. Yaklaşık 5 ay devam edecek proje bu zamana kadar büyük bir katılımla gerçekleştirildi.
Proje ile ilgili bilgi veren Orta Büyük Cami İmam Hatibi Necati Ergül bu zamana kadar bu projeye maddi ve manevi desteği olan herkese teşekkür ederek, “Bir kişiyle çıktığımız bu yolda binlerce çocuğumuz proje sayesinde sabah namazında buluşup kaynaştı.” dedi.

Bu proje ile Fatsalıların bir çığır açtığını belirten Orta Büyük Cami İmam Hatibi Necati Ergül, “İslâm’da iyi bir çığır açan kişiye, bunun sevabı vardır. O çığırda yürüyenlerin sevabından da kendisine verilir. Fakat onların sevabından hiçbir şey noksanlaşmaz. Her kim de İslâm’da kötü bir çığır açarsa, o kişiye onun günahı vardır. O kötü çığırda yürüyenlerin günahından da ona pay ayrılır. Fakat onların günahından hiçbir şey noksanlaşmaz.” Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder ayeti sadece  camileri yapmayı kapsamıyor. Camilerin imar edilebilmesi için camilere gidilmesi ve cemaat olunması gerekmektedir. Camilerde cami bahçelerinde kazanılan dostluklar çok kıymetli.” Diye konuştu.

CEMAATLE KILINAN NAMAZIN ÖNEMİ
Cemaatle kılınan namazın önemine de değine Ergül, “İsra süresinde yüce rabbimiz sabah namazı şahitlidir buyuruyor. Peygamberimizde hadisi şeriflerinde karanlıklarda mescitlere camilere yürüyenleri, kıyamet gününde tam bir nur ile müjdele yine kim sabah namazını cemaatle kılarsa Allah’ın koruması altına girmiş demektir. Yatsı namazını cemaatle kılan kimse gece yarısını ibadetle geçirmiş gibi sevap kazanır. Yatsı ve sabah namazını cemaatle kılan kimse ise geceyi tümüyle ibadetle geçirmiş gibi sevap olur. Bizde bu müjdelerden yola çıkarak geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarınıza manevi miraslarınızı emanet etmek onların mili ve manevi değerlerine  bağlı kalması için katkıda bulunmak adına büyüklerimizden onları sabah namazında Orta Büyük Camide buluşturmalarını rica ediyor ve onlarla beraber kılacakları sabah namazının çocuklarımız üzerinde ileride büyük bir hatıra olarak kalacağını hatırlatıyoruz ve diyoruz ki hiç çocuğunuzla sabah namazına camiye gittiniz mi ? hiç torununuzla sabah namazına camiye gittiniz mi? çocuklarınıza diyoruz ki hiç babanızla camiye sabah namazına gittiniz mi. Hiç dedenizle camiye sabah namazına gittiniz mi? Gelenleri tekrar tekrar davet ediyor hiç gelmeyenleri de Allah’ın evinin misafiri olmalarını canı gönülden istiyoruz.” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here