Ana Sayfa SİYASET ŞANLITÜRK “FATSA ÇEVRE YOLU BÖLGENİN SORUNU”

ŞANLITÜRK “FATSA ÇEVRE YOLU BÖLGENİN SORUNU”

30
0
Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu Basını ile bir araya geldi. Ordu’nun ve ilçelerinin sorunlarını, yerel seçim sürecini ve çoğu konuyu değerlendiren Milletvekili Şanlıtürk, basının sorularını da cevaplamayı ihmal etmedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin eski otogar alanında yaptığı kentsel dönüşüm çalışmasına tepki göstererek “Kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme dönüştürmenin gereği yok” açıklamasında bulundu.

Şanlıtürk, eski otogar alanındaki projenin içine sinmediğini ifade ederek; “Bu yanlıştan halen dönebiliriz” dedi. Ordu Şehir Hastanesindeki çalışmalarla ilgili Şanlıtürk, Ordu Şehir Hastanesi açıldığında yıkılması planlanan Ordu Devlet Hastanesi, Eğitim Araştırması ve İl Sağlık müdürlüğü gibi arazilerin ranta teslim edilmeden sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

“ARAZİLERİMİZİ RANTA KURBAN ETMEYELİM”

Ordu’da ciddi bir trafik ve yaya akışı olacağınI ifade eden Şanlıtürk, mevcuttaki hastanelerin yerine de yine ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarının yapılması gerektiği kaydetti. Şanlıtürk bu çalışmaların yapılmaması durumunda bu arsaların ranta kurban gidebileceğine söyledi. Şanlıtürk: “Ordu şehir hastanesi konusunda Ordu Devlet Hastanemiz ve eğitim araştırma hastanemizin 748 yatak kapasitesi var toplamda. Şehir hastanesi 900 yataklı ve ilave yasaklarla birlikte 1500’e kadar sayısı arttırılabiliyor. Bizim Devlet hastanemizin, İl Sağlık Müdürlüğümüzün, Eğitim Araştırma hastanemizin arsası Sağlık Bakanlığına ait. Bu arsaları da sahip çıkmamız lazım. Yine Şehir Hastanesi yapılınca bu arsaları da ikinci üçüncü basamak sağlık hizmeti veren hastane poliklinikleri yapmamız lazım.” şeklinde konuştu.

“BU YANLIŞTAN DÖNEBİLİRİZ”

Şanlıtürk eski otogar arazisinde yürütülen çalışmalarla ilgili olarak; “Kentsel dönüşüm ayağına, kentsel dönüşüm adı altında buraları kaçırmamamız lazım. Bu açık alanlarımızı ranta kurban etmememiz lazım. Büyükşehir Belediyesi eski otogarı kentsel dönüşüm alanı olarak ilan etti ama benim de içime sinmedi. Ordu bunu kaldırmaz. Halen dönebiliriz bu yanlıştan. Orada kentsel dönüşümü ranta dönüşüme dönüştürmenin gereği yok. Kentsel dönüşüm görmemiş Ordu’ya bu konuları kentsel dönüşüm diye yutturmayın” açıklamasında bulundu.

“ORDU’DA İTTİFAK OLACAK”

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Ordu’da AK Parti ve MHP’nin ittifak yapacağını ama hangi partinin hangi ilçede aday göstereceğinin resmileşmediğini söyledi.

Şanlıtürk, basın mensupları buluşmasında MHP’nin hangi ilçelerde aday gösterecekleri konusunda büyük oranda netleştiğini ancak, kesin kararın AK Parti ve MHP heyetleri tarafından oluşturulan komisyon tarafından açıklanacağını söyledi. Katar ziyareti dönüşünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile özel bir görüşme yaptığını söyleyen Şanlıtürk, “İlçelerin dağılımı yapıldıktan sonra Aday kim olursa cumhur ittifakı olarak bizim adayımızdır. Hiç aday dahi olsa açıklandıktan sonra bizim de adayımızdır. Sonuna kadar destekleyeceğiz.” dedi.

“20’DE 20 YAPACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ordu’da aday belirleme süreciyle ilgili konuştuklarını kaydeden Milletvekili Şanlıtürk; “Sağolsun bizi dinledi. Özel görüşmeyi benim burada açıklamam doğru değil. Kendileri de Ordu’da nasıl 20’de 20 yapacağımızla ilgili tavsiyelerini aldık. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Katar dönüşü Sayın Genel Başkanımıza söz verdik. Ordu’da 20’de 20 yapacağız.” açıklamasında bulundu.

“FATSA ÇEVRE YOLU BÖLGENİN SORUNU”

Şanlıtürk Orduda yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi vererek, sorunların çözümü noktasında konuları TBMM’ye taşımaya devam edeceklerini söyledi. Şanlıtürk, Fatsa Çevre Yoluyla ilgili yaptığı açıklamada ise; “Bu sorun artık sadece Ordu’nun değil bölgenin sorunudur. Sorunun çözümü noktasında Ulaştırma Bakanlığınızla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor.” açıklamasında bulundu.

Şanlıtürk basın mensupları ile ilgili TBMM’de yürütülen çalışmalarla ilgili Ordu’nun ulaşım, kültür ve ekonomik birçok sorununu Ankara’ya taşımaya devam edeceklerini ifade etti. Şanlıtürk; “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Hiç kimseyi ayırt etmeden herkesin vekili olmaya devam edeceğiz.” dedi.

“BÖLGENİN SORUNLARINI TAŞIYACAĞIZ”

Şanlıtürk, başta Ordu olmak üzere bölgenin vekili olarak çalışmalarına devam edeceklerini belirterek; “Biz Ordu’nun vekili olduğunuz gibi bölgemizinde sorunlarını TBMM’ye taşımaya devam edeceğiz. Başta ulaşım olmak üzere, denizcilik, turizm ve tarımsal alanlarda neler yapabiliriz konusunda bölge vekilleriyle koordineli çalışmalarımız verimli şekilde devam ediyor. Biz bu toprakların evladıyız. Bu topraklara ne faydamız olur bunun gayreti içerisindeyiz.” dedi.

“SORUNUN ÇÖZÜLMESİ NOKTASINDA ÇALIŞIYORUZ”

Fatsa Çevre Yolu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan. Şanlıtürk; “Fatsa Çevre Yolu artık bölgenin sorunu haline geldi. Şuanda bir proje çizildi. Bunu bir kısmı tünel, bir kısmı ise viyadük şeklinde planlandı. Demir yolu projemiz var. Bunun inşallah Çevre Yolu ile birlikte beraber çözülmesi noktasında bakanlığımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Zengezur koridoru var. Bölge için çok önemli olan bu proje bölgenin kalkınması ve ticari bir yol olarak çok önemli. Bu projeler devam ediyor. İnşallah 2024 yılı içerisinde bunun planlanması noktasında olumlu bir adım atılacaktır. Biz deniz yolu, demir yolu olarak TBMM’ye bunun tutanaklara alınmasını sağladık. Demiryolu ve liman konusunda temaslarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here