Ana Sayfa SİYASET Ahmet Canbaz, “Halkçı Başkan, Halkçı Belediyecilik”

Ahmet Canbaz, “Halkçı Başkan, Halkçı Belediyecilik”

749
0
Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa Belediye Başkan Adayı Ahmet Canbaz, gazetemizi ziyaret etti. CHP İlçe Başkanı Murat İnanlı ile beraber gazetemize ziyaret gerçekleştiren Belediye Başkan Adayı Ahmet Canbaz, sorularımızı cevapladı.

 Gazete İmtiyaz Sahibimiz Niyazi Yeşiller ile seçim gündemi ve Fatsa gündemi hakkında sohbet gerçekleştiren Ahmet Canbaz, “Ben CHP’den Belediye Başkan Adayıyım ve sosyal demokrat düşüncelere sahip bir insanım. Sadece CHP değil, mevcut belediyecilik anlayışına karşı olan kesimlerin adayı olarak görüyorum.  Belediye meclis adayları listemiz incelendiğinde bu düşüncemizi eyleme döktüğümüz ve partizan hareket etmediğimiz açıkça görülecektir. ‘Araba dolaştırsak yüzde altmış oy alırız.’ Diyenlere halkın gerekli cevabı 31 Mart seçimlerinde vereceğine inancım tamdır. Bu seçimi Ya Kazanacağız, Ya Kazanacağız, Ya da Kazanacağız” diyerek 31 Mart Yerel seçimlerinde iddialı olduğunu gösterdi.

 

“Halkçı Başkan, Halkçı Belediyecilik ve Hesap Veren Ve Şeffaf Yönetilen Kentler”

 

Belediyecilik anlayışlarının ‘halkçılık’ üzerine kurulu olduğunu belirten CHP Belediye Başkan Adayı Ahmet Canbaz, “Bizim temel belediyecilik anlayışımız ve parolamız Halkçı Başkan, Halkçı Belediyecilik Ve Hesap Veren Ve Şeffaf Yönetilen Kentler”

Halkçı Başkan, ulaşılabilir ve halkından kopuk olmayan, daima halkın içinde yaşayan, sorunları birinci ağızdan dinleyen, yerinde gözlemleyen başkandır. Halktan kaçan bir başkanın bilin ki hesabını veremeyeceği bir uygulaması vardır ya da sorulacak sorulara verecek cevabı yoktur. Seçildiğimiz takdirde bizim hesabını veremeyeceğimiz bir uygulamamız olmayacağından asla halktan kopuk olmayacağız. Bizi bir düğünde, cenazede görebileceğiniz gibi bir çay ocağında çay içip tavla oynarken de, bir mahallede bizzat çizmeleri giymiş parke taş döşerken de ya da elinde kazma ile fidan dikerken de göreceğinizden emin olabilirsiniz.”

 

“Halkçı Belediyecilik, yurttaşlarımızın yaşam tarzlarına, değerlerine ve kimliklerine saygılı davranan; hiç kimseyi ötekileştirmeyen hoşgörülü belediyeciliktir. Halkçı belediyelerde halktan alınan her kuruş bir avuç siyasetçinin yada yandaşın cebine rant olarak girmez. Aksine halkçı belediyecilik, halktan aldığı her kuruşu tıpkı bir buğday tanesi gibi ekip başak olarak biçerek çoğaltan ve tüm yurttaşlara hakça ve eşit dağıtan anlayıştır.

“Özetle halkçı belediyecilik, halk yararına hareket eden, halkın sorunlarını bizzat dinleyip teşhis eden, çözüm yollarını halk ile birlikte arayan ve çözen bir anlayıştır. Özetle nakliyecinin sorununu nakliyeci ile bakkalın sorununu bakkal ile manavın sorununu manav ile, Yavaş Mahallesi’nin sorununu Yavaş sakinleri ile konuşarak çözüm yolu arayan ve çözen belediyeciliktir.”

“Hesap Veren Ve Şeffaf Yönetilen Kentler.- Biz Fatsalının ödedikleri vergilerin her kuruşunun hesabının verildiği, belediyeye ait tesislerin gerçek değerleri ile kiralandığı ve tüm harcamaların denetlenebildiği şeffaf bütçeli belediye istiyoruz. Seçildiğimiz takdirde belediyeye ait gelir ve gider tablolarını belirli periyotlarla mutlaka halkla paylaşacağız.”

‘’Belediye olarak yapmamız gereken hizmetleri öncelikle kendi öz kaynaklarımızla yaparak doğrudan temin ve ihale ile hizmet alma anlayışını kesinlikle ortadan kaldıracağız. Bu sebeple ilk işimiz yeteri kadar araç gereç ve iş makinasından oluşan bir Belediye Garajı kuracağız.Mahallelerimizin beton yol ihtiyaçlarını karşılamak için mutlaka bir Beton Santrali ve parke taş ihtiyacını karşılamak içinde parke taş imalathanesi kuracağız.

Bu şekilde gerekli alt yapı oluşturduktan sonra 2019’lu yıllarda hala çözülemediğini gördüğümüz ulaşım ve alt yapı sorunlarını çözeceğiz. Bugün hafif yağmurda bile sel olan Yalıköy Mahallemizin su sorunu dahi çözülememiş durumda. Önceliğimiz insanlarımızın temel ihtiyaçlarını gidermeye yönelik olacak. Bundan sonra Fatsa’mıza artı değerler katmaya başlayacağız.”

           

“Kentin Çoğunluğunun Oyunu Almayabilirim ama Gönlünü Aldım”

 

Adaylığı açıklandıktan sonra seçim çalışmalarına başlayan ve sık sık esnaf ziyaretleri başta olmak üzere vatandaşlarla bir araya gelen ve karşılaştığı vatandaşların geri çevirmediğini dile getiren CHP Fatsa Belediye Başkan Adayı Ahmet Canbaz, “Yaklaşık 3,5 aydır arkadaşlarımızla birlikte sahada çalışıyoruz. İstemeden atladığımız istisnalar dışında eski beldelerimiz de dahil olmak üzere hemen bütün iş yerlerini gezip dolaştık. Bugüne kadar uzattığım eli tutmayan tek bir esnafla bile karşılaşmadık. Bu durum tabi ki herkesin bana destek verdiği anlamına gelmiyor.

Ancak ben aday olurken arkadaşlarıma ‘’Ben mesleki ve beşeri ilişkilerim sebebi ile bu kentin en az yüzde seksenini tanıyorum. Ben size bu kentin yüzde sekseninin oyunu alamayabilirim ama yüzde sekseninin gönlünü alabilirim.’ Sözünü vermiştim. Geçen 3,5 ay içerisinde gördüm ki tamamının gönlünü aldım. Bu beni mutlu ediyor.

Beni en çok mutlu eden şeylerden birisi de daha aday adaylığım süresinde partili partisiz her kesimin hakkımda ‘Doğru bildiğini yapar. Yemez, yedirmez.’ Şeklinde bir söylem geliştirmeleri oldu.” diye konuştu.

 

“Fatsa’nın Değerine Değer Katacağım”

‘Fatsa’nın değerine değer katacağım’ sözüyle dikkatleri üzerine çeken Ahmet Canbaz; “Fatsa ile ilgili çok sayıda projemiz mevcut. Bunların tamamını burada anlatmamız elbet mümkün değil. Ancak dikkat çeken birkaç projemizden söz etmek isterim.” diye belirtti ve bazı projelerini detayları ile anlattı.

İşte Ahmet Canbaz’ın Belediye Başkan’ı seçilirse hayvan barınağından, seyir tepesine kadar hayata geçireceği projeler;

 

  • Kapalı Pazar Yeri: Şehrimiz çok büyüdü. Özellikle Evkaf ve Dolunay Mahallelerimiz bir hayli gelişti ve büyüdü. Biz Evkaf ve Dolunay Mahallelerimize de Pazar kurulmak suretiyle ilçemizde ki Pazar adedini arttırmayı ve cadde ortasında Pazar kurma ayıbından bu şehri kurtarmak istiyoruz. Bu sebeple mutlaka kentimize 4 adet kapalı Pazar yeri kurmak istiyoruz.
  • Kadınlar Pazarı: Ev hanımlarımızın oya, dantel, masa örtüsü gibi el emeği ürünleri ile reçel pekmez gibi tarımsal ürünlerini ve köy peyniri tereyağı gibi hayvansal ürünlerini pazarlayabilecekleri, haftanın 7 günü açık bir kadınlar pazarı kurmayı planlıyoruz. Bu Pazar yeri sadece kadınlara ve ücretsiz olarak tahsis edilecek, böylelikle kadınlarımızın el emeği ürünlerini değerlendirmelerini ve hem ülke ve hem de ev ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlayacağız.
  • Sazcılar Suyu: Kapatılan sazcılar suyu şişeleme tesislerini yeniden faaliyete geçirerek hem istihdam yaratmak hem de belediyemize gelir kaynağı sağlamak istiyoruz.
  • Köy Okulları Projesi: Eğitimde taşımalı sisteme geçilmesi ile birlikte atıl durumda bulunan köy ilkokullarımızı önce onararak bulundukları mahallenin hizmetine tahsis etmek istiyoruz. Bu şekilde onarılan köy okulları muhtar evi olarak kullanılacağı gibi sünnet, nişan, düğün gibi merasimlerde kullanılmasını sağlayacağız. Ayrıca buralarda boyama, dikiş, nakış, arıcılık, seracılık gibi meslek edindirme kursları için birer eğitim kurumu haline getirmeyi planlıyoruz.
  • Belediye Kültür Ve Sanat Merkezi: Belediye bünyesinde kuracağımız Kültür ve Sanat Merkezi vasıtası ile çeşitli dallarda faaliyet gösteren spor kulüplerimize destek olacağımız gibi kendi halkoyunları ekibini, kendi amatör tiyatrosunu, kendi korosunu, kendi sanatçısını yetiştiren bir kent olmak istiyoruz. Bu oluşumlarla geçmişte düzenlenen Çınar Festivali gibi etkinliklerin adedini her mevsimde bir yapmak suretiyle sosyal, kültürel ve sanatsal hayatımıza bir renk katmak ve kentlinin bir nebze olsun soluk almasını sağlamak istiyoruz.
  • Hayvan Barınağı: Kentimizin sokaklarında sağlık ve beslenme koşullarından uzak çok sayıda sokak hayvanımız bulunmakta. Bu durum bizlerin sağlığı açısından tehlike oluşturduğu gibi hayvan dostlarımızın da mağduriyetine sebep olmaktadır. Kuracağımız hayvan barınağına bu hayvanları toplamak sureti ile hem insanlarımızı bu hayvanların muhtemel saldırılarından korumak ve hem de hayvan dostlarımızın daha sağlıklı ve beslenen bir ortamda yaşamalarını sağlayacağız.
  • Seyir Tepeleri: Dolunay, Bolaman ve Yalıköy Mahallelerimizde bulunan doğal tepelere sosyal tesisler yapmak sureti ile hem kentlimizin sosyal yaşamına katkıda bulunacağımız gibi hem de belediyemize kalıcı gelir kaynakları sağlayacağız.
  • Semt Sahaları: Her mahalleye gençlerimizin ücretsiz yararlanacağı semt sahaları yapacağız.
  • Sahil Projesi: Sahil şeridimizde yer alan oto galericilerimizi mağdur etmeden önce bir oto galericiler sitesi inşa edip sahilde yer alan tüm oto galerilerimizi buraya taşıyarak yaşam alanları ile sanayi alanlarını kesinlikle iç içe olmaktan kurtaracağız.

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here