Ana Sayfa GÜNCEL Ülkü Ocakları, Hüseyin Nihal Atsız’ı Andı

Ülkü Ocakları, Hüseyin Nihal Atsız’ı Andı

1006
0
Paylaş

Ülkü Ocakları Fatsa İlçe Başkanlığı tarafından tarihçi, edebiyatçı, yazar ve fikir adamı Hüseyin Nihal Atsız’ı ölümünün 43. Yılında düzenlenen programla anıldı.

Fatsa Belediyesi Kültür sarayında düzenlenen anma töreninde İstiklal Marşı ve Andımız okunmasının ardından konuşma yapan Ülkü Ocakları Fatsa ilçe Başkanı Doğukan Ak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi, Alparslan Türkeş gibi bazı insanların fikirlerinin ilelebet yaşayacağını vurguladı.

Doğukan Ak konuşmasında işkencelere ve baskılara boyun eğmeyen ve başını dik tutan ruhun Atsız ruhu olduğunun altını çizdi. Ak, “Vefatının 43 sene-i devriyesini yaşadığımız Türkçü fikir adamı Hüseyin Nihal Atsız’ı rahmet minnet ve özlemle yâd ediyorum. Bazı insanlar vardır Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi, bazı insanlar vardır başbuğ Alparslan Türkeş gibi bedenleri Toprak olur ancak fikirleri düşünceleri ve ideolojileri ilelebet yaşar. Hüseyin Nihal Atsız da tıpkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi Başbuğ Alparslan Türkeş gibi bedeni Toprak olabilir ancak fikirleri düşünceleri ilelebet yaşayacaktır. Bir hayat düşünün ki baskıyla çileyle tehditle ve her türlü işkence ile karşı karşıya kalmış ancak bunların hiçbirine boyun eğmeyip bilakis davasına daha da sıkı bağlanmıştır işte bunun adı Hüseyin Nihal Atsız’dır” dedi.

Konuşmanın arından Hüseyin Nihal Atsız’ın yazmış olduğu şiirler okundu, Atsız’ın hayat hikayesinin aktarıldığı slayt gösteri izlendikten sonra program sona erdi.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here