Ana Sayfa GÜNCEL Türk Kızılay’ı İftar Sofrası Fatsa’da Vatandaşları Buluşturuyor

Türk Kızılay’ı İftar Sofrası Fatsa’da Vatandaşları Buluşturuyor

1002
0
Paylaş

Türkiye’nin dört bir tarafında Ramazan yardımı yapan, iftar sofraları kuran Türk Kızılayı, Fatsa’da da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İhtiyaç sahibi insanlara yardım elini uzatan Türk Kızılay Fatsa Şube Başkanlığı, Her akşam iftar sofraları kuruyor. 15 Temmuz Özgürlük Meydanında binlerce Fatsalıyı buluşturan, birlik ve beraberlik mesajı veren Türk Kızılay’ı, vatandaşların da takdirini topluyor.

Fatsa Şube Başkanı Gökhan HOCAOĞLU yaptığı konuşmasında, her yıl onlarca ülkede insani yardım faaliyeti yürüten, milyonlarca insanın yarasına merhem olan, ülkemizin gözbebeği kurumları arasında yerini alan Türk Kızılay’ımızın 151. Yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

11 Haziran 1868 yılında Hilal-i Ahmer olarak temelleri atılan ve 1935 yılında ismini ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ün verdiği 151 yıllık bir çınarız.

Ramazan boyunca mahalle iftarları yapacak olan Türk Kızılay’ı Fatsa Şube Başkanlığı tarafından toplam 15.000 kişiye verilecek iftarda iftariyelilikler Türk Kızılay’ı gönüllüleri tarafından ulaştırılacak. Mahalle iftarlarının mahalle halkını bir araya getirdiğini bu yüzden önem verdiklerini söyleyen Türk Kızılay’ı Fatsa Şube Başkanı Gökhan HOCAOĞLU ramazan ayı boyunca iftar programlarımıza devam edeceğiz, destekleri için bağışçılarımıza şükran borçluyuz dedi.  

HOCAOĞLU, “Burada 15.000 kişiye yardım yapıyoruz. Sadece sıcak yemek yardımında bulunmuyoruz. İçerisinde zeytin, reçel, helva, peynir, hurma gibi yiyeceklerin bulunduğu yardım kolileri de dağıtıyoruz. Buraya gelemeyen ailelerin de kapılarına kadar yardımları götürmeyi planlıyoruz. Dolu yemek kaplarını verip boş olanları alıyoruz. Bu durumda olan 110 ailemize her gün sıcak yemek götüreceğiz.” diye konuştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here