Ana Sayfa GÜNCEL TMO Fındık Fiyatını 25 TL’ye Çıkartsın

TMO Fındık Fiyatını 25 TL’ye Çıkartsın

2627
0
Paylaş

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, fındık sezonu sonrasında gazetemize önlemli açıklamalarda bulundu. Bu sezonda üreticinin fiyatından memnun olduğunu ve fiyatın yanı sıra üreticinin bu sene daha da organize şekilde hareket ettiğini dile getirdi.

FATBO Başkanı Ali Feyzi, “2020 yılı fındık sezonu Ağustos ayının 15’i itibariyle başlamış ve Eylül Ayının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Çok yoğun bir fındık akışıyla karşı karşıya değiliz. Her yıldan farklı olarak bu yıl üreticimiz ihtiyacından fazla fındığı pazara indirmiyor. Daha önceki senelerde üreticilerimize seslendiğimiz gibi bu sene üreticimiz emanete de çok fazla fındık bırakmıyor.”

“Üreticimiz Bilinçlendi”

Ali Feyzi “Son 20 yılda üreticimiz benzeri görülmemiş şekilde organize olaraktan fındığını ihtiyacı dışında pazara indirmemeyi başardı. Bu demek oluyor ki üreticimiz bilinçlenmiştir. Rekolteye hareket etmesini öğrenmiştir. Ben bu şekilde bilinçli hareket eden bütün üreticilerimize çok teşekkür ediyorum. Üreticimizin bu davranışı ve bekleyişi sayesinde serbest piyasada fındık fiyatları Eylül’ün son haftası itibariyle fındık fiyatları 24 TL seviyesine gelmiştir. Eğer üreticilerimiz bu defansa devam ederlerse akıllarında ki fiyat ne ise ona ulaşırlar. Fındığın patronu bu sene üreticidir ve ellerinde ki fındığı pazara indirmesinler. İlk defa bu fındıkla oyun oynayan ulusal firmalara üreticimiz gereken dersi verecektir.”

“TMO Regülatör Görevi Görmektedir”

Fındık sezonu öncesinde Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’ye fındık raporu sunan ve üreticinin fındık ile alakalı sorunlarını sunan FATBO Başkanı Ali Feyzi “Bugün TMO fındık fiyatını 22 TL olarak açıklamışsa bizim yerel ve ulusal basında söylemlerimiz ve eylemlerimizin Bölge Milletvekillerinin de desteği ile ciddi anlamda ses getirmesine vesile olmuştur.  Bu büyüyerek devam eden çağrılarımıza en son Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu 22 TL fiyat çağrılarımızın netice almasına sebep olmuştur. Bugün fındık fiyatlarının 24 TL seviyesine çıkması ve TMO’nun da fındık alımına gerek kalmamıştır. TMO sadece regülatör görevi görmektedir.  TMO’nun açıklamış olduğu fiyat taban fiyat olmuştur. Üreticimiz elinde mahsulü ile beklerken de en kötüsü TMO satarım mantığı ile rahat nefes almıştır ve rahat beklemiştir ve beklemeye devam etmiştir.” dedi.

Başkan Feyzi’den Fiyat Talebi

Toprak Mahsulleri Ofisine gazetemiz vesilesiyle önemli çağrıda bulunan Başkan Feyzi, “Benim TMO’ya bir çağrım daha var. Fındık Fiyatınızı arttırın. Üreticimiz beklerken gönüllerine su serpin. Fındık fiyatlarınızı 25 TL’ye revize edin. Yine fındık alamayacaksınız ve yine paranız kasanızda duracaktır ama üreticimize fındık fiyatı düşer korkusuyla bekletmeyin. Üreticimiz rahat nefes alsın. Ülkemizin daha yüksek döviz girdilerine sahip olması için, tarımda ilkelerimizin daha yükselmesi ve bölgedeki halkımızın ekonomik refah seviyesinin daha da artması için ben Tarım Bakanımız ve bölge milletvekillerimizden fındık fiyatının 25 TL’ye revize edilmesini talep ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, “Rekolte Tarım bakanlığının açıkladığından minimum 100 Bin- 120 Bin arası noksandır. En yüksek rekolte 550 Bin olacaktır. Dalda görülen fındık son zamanda dökülmüştür. 500 ila 550 Bin arasında rekolte olduğunu tahmin ediyorum. Üreticimiz bu sene fındık fiyatından memnun. Fındık bölgemizin, ilçemizin kalbidir. Fındık fiyatı yüksek olursa kalp ağrımaz. Eğer ki fındık fiyatı ve rekolte düşük olsaydı kalp ağrırdı. Maalesef pandemiden dolayı ekonomik sıkıntı yaşandı. Ülkemiz ve bölgemizde fındık fiyatının bu seviyede olması ekonomik olaraktan bir nebze olsun yüz güldürmüştür.”

Haber: Gökçe Demirbaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here