Ana Sayfa GÜNCEL SSK Teşvikleri Devam Etmeli

SSK Teşvikleri Devam Etmeli

526
0
Paylaş

Bilindiği üzere 2019 yılı boyunca Bölgemizde işverenlerimiz ekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan İllerde üretim ve istihdamı artırmak amacıyla 6486 sayılı Torba Kanunla 5 puanlık sigorta primi Hazine desteğine ilave olarak prime esas kazanç alt sınırı üzerinden 6 puana kadar ilave prim indiriminden yararlanmaktaydılar. Tüm yurtta İlimizin de aralarında olduğu 51 ilde bu destek yıl boyunca uygulandı.

Bu sayede istihdam hacimlerini korumak konusunda hem küçük ve orta ölçekli işletmeler hem de üretim anlamında yoğun istihdam hacmiyle çalışan sanayicilerimiz büyük faydalar gördüler ve 5 puanlık sigorta primi Hazine desteğine ilave olarak prime esas kazanç alt sınırı üzerinden 6 puana kadar ilave prim indiriminden yararlandılar. Bizler de 2013 yılından başlayarak devam eden ve en son 2018 yılında ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle 31. Aralık 2019’a kadar uzatılan bu teşvikleri sağlayan büyüklerimize her fırsatta teşekkürlerimizi sunduk.

2020 yılına geldiğimizde ise %15’lik asgari ücret artışının ardından %6’lık teşvik iptalinin getirdiği ek maliyetle işverenlerin omuzlarında önceki yıla göre %21 oranında fazladan bir yük oluşmuş oldu. Mevcut durumda tüm hesaplamalardan sonra asgari ücret desteğindeki azalmayı da ilave edince işverenler istihdam başına 350 TL civarında ilave maliyetle karşılaşmaktadırlar.

Hem işveren tarafında hem de ülke genelinde istihdam rakamlarının düşmemesi ve bu konuda istikrarın sağlanması açısından bu teşviklerin yeniden uzatılması oldukça büyük bir önem arz etmektedir. Bilindiği üzere yeni yılın ilk SGK bildirgesinin son ödeme tarihi 23 Şubat 2020’dir. Bu yönde alınacak bir karar için halen zaman mevcuttur. Değerli büyüklerimizden iş dünyası olarak teşviklerin uzatılması yönünde yeni bir karar bekliyor ve bunun üretim ve istihdamın istikrarını sağlamak hususunda en temel sorunlara derman olacağını düşünüyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı
Tayfun Karataş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here