Ana Sayfa GÜNCEL “Sıfır Atık” Projesine Tam Destek

“Sıfır Atık” Projesine Tam Destek

989
0
Paylaş

Fatsa ilçesinde Kaymakamlık ve Fatsa Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü ‘Sıfır Atık’ projesi tanıtım toplantısı gerçekleşti.
Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleşen tanıtım programında konuşan Belediye Temizlik İşleri Müdürü Derya Özcan Ateşli, proje hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

“SIFIR ATIK PROJESİ İSRAFIN ÖNLENMESİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”
Belediye Temizlik İşleri Müdürü Derya Özcan Ateşli yaptığı konuşmada, “Sıfır Atık, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık durumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanım bunun sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının önceden başlatmış olduğu projeye Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin takdirleri ile öncülük etmiş ‘Sıfır Atık’ Projesinin tanıtım toplantısı yapılarak bu projenin tüm Türkiye’de uygulanmasına ilişkin yasa çıkarılmıştır” dedi.

“HEDEFİMİZ PROJEDE BAŞARILI OLMAKTIR”
Ateşli konuşmasının devamında, “Fatsa Belediyesi olarak projeye destek vererek kurumumuzda ve ilçemizdeki eğitim kurumlarına bu konuda destek vererek ilçemizde çevre bilincine geri dönüşümünün ekonomimize katkısı ve ülkemize ulusal platformda saygın olmaya hedeflenen ‘Sıfır Atık’ projesine katkı sağlamak istiyoruz. Fatsa’da birçok site ve belirlenen yerlerde projemizi başlatarak çalışmalarımızı büyük bir titizlikle gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz projede başarılı olmaktır. Ambalaj Atıkları ve bitkisel atık yağların ayrı toplanması ile ilgili Dolunay mahallemizde Pilot seçilen 10 adet sitenin site yöneticisi ve apartman görevlisi ile toplantı gerçekleştirdik ve bu konularda kendilerine bilgiler aktardık. Bu projeyi Fatsa olarak biz de çok önemsiyoruz. Biz bu projeyi başarmamız halinde kendimizi ispat etmiş olacağız.” diye konuştu.

Programda sıfır atık projesi ile tanıtım filmi de gelen konuklara izletildi. Gerçekleşen tanıtım etkinliğine resmi daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here